Mədəmizin dostu olan zeytun yağının 16 FAYDASI

Mədəmizin dostu olan zeytun yağının 16 FAYDASIZeytun yağı mədəni qoruyan xüsusiyyətə malikdir və həzmi asanlaşdırır.
Milli.Az xəbər verir ki, iftar yeməklərində zeytun yağına üstünlük vermək çox önəmlidir.
Zeytun yağının 16 faydasını oxucularımızla bölüşürük.
1.Zeytun yağı 100 faiz təbii meyvə suyudur
Zeytun yağında zeytunun ləzzəti, qoxusu və aroması olduğu kimi qalır. 
2.Zeytun yağı Aralıq dənizi pəhrizinin əsasıdır
Sağlam bir pəhriz üçün zeytun yağı çox vacibdir. Uzun müddət qəbul edəndə arıqlamağa kömək edir. Qidalarınızı zeytun yağında hazırlayın.
3.Tərkibi
Zeytun yağının tərkibindəki yüksək miqdarda olan oleik turşusu əsas yağ turşusudur. Bu yağın tərkibi doymamış yağ turşuları ilə zəngin olduğu üçün ən sağlam yağ sayılır.
4.Anti oksidant mənbəyi
Zeytun yağının tərkibindəki oleik turşu, polifenol və vitaminlər erkən qocalmanın qarşısını alır. Beyin hüceyrələrini qoruyur və Alzheimer kimi xəstəliklərin inkişafını əngəlləyir.
5.Ürək və damara faydası
Zeytun yağı ürək və damar xəstəliklərinin qarşısını alır. Qandakı xolesterol və LDL xolesterolunun miqdarını azaldır. HDL xolesterolunu isə artırır.
6.İltihaba qarşı
Təbii süzmə zeytun yağının tərkibindəki polifonel iltihabın qarşısını alır.
7.İmmuniteti gücləndirir
Zeytun yağı qəbul etmək mikro orqanizm, bakteriya və viruslardan gələn xarici hücumlara qarşı immunitet sistemini gücləndirir.
Tərkibində oleik turşu miqdarı çox olduğu üçün digər bitki və heyvan yağlarına görə daha faydalıdır. Tərəvəz və ətləri qızardanda istilik zeytun yağının strukturunu pozmur.
9.Xolesterolu azaldır
Xolesterol heyvan mənşəli qidalarda olan yağlı maddədir. Bu isə ürək-damar xəstəlikləri riskinin əsas faktorlarından biridir və qanda xolesterol miqdarını artırır. Zeytun yağı isə ziyanlı xolesterolu azaldır.
10.Həzmi asanlaşdırır
Zeytun yağı qəbuletmək yeməyin və mədə şirəsinin qida borusuna keçmə riskini azaldır. Zeytun yağı qidanın mədədə həzmini və bağırsaq tərəfindən sovrulmasını asanlaşdırır.
11.Dəriyə faydalıdır
Zeytun yağının tərkibindəki E vitamini və anti oksidantlar nəmləndirici, qidalandırıcı və canlandırıcıdır, dəriyə çox faydalıdır.
12.Mineralların sovrulması
Zeytun yağının tərkibindəki A, D, E və K vitaminlarəi kalsium, fosfor, maqnezium və sink kimi mineralların sovrulmasına yardım edir. Xüsusən də kalsiumun sovrulması sümüklərimiz üçün çox faydalıdır. 
13.Arıqlamağa kömək edir
Zeytun yağından uzun müddət istifadə edəndə arıqlamağa kömək edir.
14.Qanda şəkərin miqdarını stabilləşdirir
Şəkər xəstəliyi olan insanlar üçün zeytun yağı əla seçimdir. Xəstəliyin başlamasının qarşısını alır və gecikdirir. Qanda şəkərin miqdarını stabilləşdirir.
15.Hamilə qadınlara və uşaqlara məsləhətdir
Ana südündə olan E vitamini və oleik turşu zeytun yağının tərkibində də var. Bu səbəbdən ana bətnində olan və doğuşdan sonra körpənin inkişafına müsbət təsir edir, hamilə qadınlar üçün çox faydalıdır.
16.Bəzi xərçəng növlərinin qarşısını alır
Zeytun yağı ilə qidalanma xərçəng ehtimalını azaldır. Müntəzəm bu yağdan istifadə etmək bir sıra xərçəng növlərinin inkişafının qarşısını alır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1335   Tarix: 31 iyul 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Budun forması sağlamlıq problemlərini göstərirmiş

Bud əzələsinin forması yaşlanma, fiziki passivlik, xroniki xəstəliklər və hətta ikinci tip diabet barədə məlumat verə bilər. xəbər verir ki, bu qənaətə alimlər gəlib. Budun formasının dərin metabolik dəyişiklikləri əks etdirdiyin

.

İki vitaminin istifadəsində diqqət - Ekspertlər xəbərdarlıq edir

Vitamin və qida əlavələri bazarı sürətlə böyüsə də, mütəxəssislər bəzi sintetik vitaminlərin sağlamlığa ciddi zərər verə biləcəyi barədə xəbərdarlıq edir. xəbər verir ki, araşdırmalara görə, xüsusilə A və E vitaminlərini

.

Qışda mütləq kərə yağı yeyin - Səbəb

Payız aylarında yaranan vitamin çatışmazlığının qarşısını almaq üçün bəzi qidaların gündəlik rasionda yer alması vacibdir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı alim Dmitri Kulikov deyib. Onun sözlərinə görə kərə yağı A, E, D v

.

"Qazlı su içən qızlarda "bığ" çıxır" - Həkim

Həkim qızlarda və qadınlarda üz tüklərinin əsas səbəbini açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı həkim Olqa Bratçikova bildirib ki, qızlarda üz tüklərinin çıxmasının əsas səbəbi düzgün olmayan qidalanma və hərəkətsiz həyat tərz

.

Ürək-damar xəstəliklərinin əsas səbəbi bu imiş

Ürək-damar xəstəliklərinin yaranmasında ən mühüm amillərdən biri düzgün qidalanmamaqdır. Gündəlik istehlak edilən bir çox məhsul bədəndə pis xolesterin (LDL) səviyyəsini artıraraq damarların tıxanmasına səbəb ola bilər. xəbə

.

Həftədə bir dəfə yeməklə damarları "təmizləyən" möcüzəvi qida

Yüksək xolesterol bu gün geniş yayılmış sağlamlıq problemlərindən biri hesab olunur. Vaxtında müdaxilə edilmədikdə infarkt, insult və ateroskleroz riskini artıran bu vəziyyət daha çox həyat tərzi və gündəlik qidalanma il

.

Kardioloqların xəbərdarlığı: Ürəyinizə zərər verən ət növləri

Ət bir çox insanın gündəlik qidasının əsas hissəsini təşkil edir, lakin kardioloqlar bəzi ət növlərinin ürək sağlamlığına ciddi təhlükə yarada biləcəyini bildirirlər. Araşdırmalar göstərir ki, ət istehlakı müəyyən şərtlərd

.

Gündə neçə fincan qəhvə təhlükəsizdir? - Həkim xəbərdarlığı

Orqanizmdə kofeinin həddindən artıq toplanması koronar arteriyanın daralmasına və nəticədə miokard infarktına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, kofein qısa müddətdə arterial təzyiqi yüksəldir. Bu xüsusilə hipertoniyası v

.

C vitamininin ən yüksək mənbələri: Portağaldan daha zəngin 10 qida

Portağal, C vitamini deyildikdə əksər insanlar tərəfindən ağla gələn ilk qida olsa da, əslində bu vacib qida maddəsi baxımından daha zəngin alternativlər mövcuddur. xəbər verir ki, Dr. Sohaib İmtiaz askorbin turşusunun (

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari toy makiyajlari kosmetoloq cennet almasi murebbe bürc xəbərləri yay donları 2025 ud hindi faydalari kosmetika tərəzi mekteb google seksler rus dilini oyrenek 2ci ders