Məşhur akademikdən düzgün qidalanmanın 4 qızıl qaydası - Köhnə hüceyrələri yenisi ilə əvəz edin

Məşhur akademikdən düzgün qidalanmanın 4 qızıl qaydası - Köhnə hüceyrələri yenisi ilə əvəz edinAkademik Boris Vasilyeviç Bolotov özünün sistemi ilə sübut edib ki,orqanizmin özünün müəyyən maddələri sintez etməsi ilə biz köhnə, yararsız hüceyrələri yenisi ilə əvəz edib, bioloji cavanlıq əldə etmək olar.

Yəni xəstə hüceyrələri orqanlardan xaric etmək mümkündür.

Medicina.az akademikin 4 qaydasını təqdim edir:

1. Mədədə pepsin fermentini artır

Bunun üçün hər qida qəbulundan 30 dəqiqə sonra dilin ucuna 1 qram duz qoyub əritməli və sonda duzlu ağız suyunu udmaq lazımdır. Hələ qədim yunan və roma dövründə məlum olan bu metod zamanı reflektor olaraq mədə şirəsi sintez olunur ki, bu da köhnə hüceylərin yuyulub aparılması üçün vacibdir.

Mədə şirəsi qana düşərək yolunda olan bütün zədəli - kansoregen, toksiki maddələri, sərbəst radikalalları,ağır metalları yuyub aparır. Pepsinlər qanda şiş hüceyrələrini də əridir, bu maddə yalnız öz cavan,sağlam hüceyrələrini əritmir.

2. Hüceyrə cavanlaşdırıcı qidaları çox qəbul et

Hüceyrə kolonlarını gəncləşdirmək üçün mədə şirəsi fermentini aktivləşdirən bu qidaları daim yeyin: razyana, kələm, şüyüd, dəniz kələmi, jenşen, bağayarpağı, istiot, xardal, xren, turp, keşniş toxumu, keşniş, nanə, darçın.

Duz mədə-bağırsaqda poliplərin də sovrulmasını təmin edir. Eləcə də hemorroyda faydalıdır.

3. Şlakları duza çevir

Orqanizmdə zamanla çox duz yığılır. Duzlar böyrək, sidik kisəsi, öd, sümük və toxumalarda da yığılır. Toxumalarda duz çoxaldıqda onlar zəifləyir, ən kiçik zərbədən belə göyərir, qan sızır, gec sağalır. Bunlardan qaçmaq üçün şlaklara turşularla təsir etmək lazımdır. Yəni zamanla orqanizmə qida ilə elə turşular yedirilməlidir ki, onlar şlakları əritsin. Bu turşular askorbin, nikotin, stearin, limon, süd turşularıdır.

Qidalar: xiyar, duzlu kələm, çuğundur, kök, soğan, sarımsaq, alma və s.

Bunları qəbul edən zaman bitki yağları qəbul etməyin. Çünki o ödü sürətli qovur, bu da şlakları əritmək prosesini ləngidir.
Turşuların təsirindən şlaklar duza çevrilib sidiklə çıxır. Yarısı isə daha davamlı olaraq çıxmır, orqanizmdə bərkiyir.

Bu zaman 4-cü qaydanı tətbiq etməlisiz.

4. Bərkimiş duzları çıxar

Mineral və yağ mənşəli urat, fosfat, oksalat duzları asanlıqla bədəndən çıxmır. Burda oxşar oxşarla çıxarılmalıdır prinsipi işləyir.

Bunun üçün günəbaxan kökləri çayı içmək olar. Bu çay çox miqdarda 1 ay içilir.

Belə duzların əridilməsi üçün qara turpun şirəsi də içilə bilər. Bu şirə damarlarda, sidik kisəsi, böyrək ləyənində yığılmış duzları da əridir.

Əgər qaraciyər, öd yolları problemi olan xəstədirsə, bu şirəni içdikdən sonra qaraciyər nahiyəsinə isti qrelka qoymalıdır.

Həmçinin cəfəri kökü suyu da içə bilərsiz.

Saglamolun.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1618   Tarix: 07 fevral 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Yeni il "yolka"ları barədə ciddi xəbərdarlıq - Evə gətirdiyimiz təhlükə

Pulmonoloq Yelena Pyatikova süni Yeni il ağaclarının düşündüyümüz qədər zərərsiz olmadığını bildirib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, bir çox evlərdə istifadə olunan bu ağaclar plastik materiallardan hazırlandığı üçü

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida

Nevroloqlar beynə ən zərərli olan 6 qidanı açıqlayıb. xəbər verir ki, nevroloqlar beynin uzunmüddətli fəaliyyətini zəiflədən 6 gündəlik qidanı müəyyənləşdirib. Mütəxəssislər bu məhsulların həm geniş istifadə edildiyini, hə

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Ürək sağlamlığı üçün ideal şam yeməyi açıqlandı

Kardioloq ürək sağlamlığı üçün sobada bişmiş qızılbalıq, noxud və tərəvəzləri tövsiyə edib. xəbər verir ki, Kardioloq Kunal Lal bildirib ki, düzgün qidalanma ürək sağlamlığını möhkəmləndirə bilər. O, "Infobae" nəşrin

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?

Yuxular hələ də sirri açılmayan qaranlıqla dolu dünyadır. Yuxu əsrlərdən bəri araşdırılan, həm alimlərin, həm də mistika ilə məşğul olanların cavabını tapmaq istədiyi tapmacadır. Fərqli və rəngarəng yuxular bəzən də cinsəlikl

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

turlar.az

maskalar geymler 2025 qaşların formalari körpə və ona qulluq göz xəstəlikləri laminat parket donlar 2025 yay kosmetika tapmacalar hekaye janri həmidə yemek reseptleri baliq burcu