Mətbəx məhsullarından istifadəyə aid faydalı məlumatlar
Mövsümündə təzə aldığınız balıqları dərin dondurucuya atıb, sonradan yemək istəyə bilərsiniz. Bəs onlar əvvəli kimi təzə və dadlı olacaqlarmı?
Balığın əvvəlki dadını geri qaytarmaq istəyirsinizsə, bunları edin.
Balığı təmizlədikdən sonra, suyun içinə qoyaraq dondurmaq lazımdır. Yəni məsələn, plastik bir qabın və ya torbanın içinə balıqları qoyursunuz, içinə də su doldurursunuz.
Beləcə, balıq deyil, ətrafındakı su donur və balıqlar ləzzətini daha az itirmiş olur.
Sıxılmış limonları atmayın
Sıxılmış limonları qab-qacaq maşınınızın içinə yerləşdirsəniz bu, pis qoxuları önləyəcək və ya maşınınızdan qəşəng limon iy gəlməsini təmin edəcək.
Limon baş ağrınıza da dərmandır. Suyunu sıxdığınız limon qabığını rəndələyib əzin və ovcunuzda ovuşturup məcun halına gətirin. Üzünüzə, alnınıza və gicgahlarınıza tətbiq etsəniz baş ağrınızı yox edəcək.
Çiy tərəvəz artıqları, qabıqları və saplarını zibilə atmayın
Onları qaynadaraq ət, toyuq sularına qataraq tərəvəz suyu əldə edə bilərsiniz.
Bu tərəvəz suları bədəndəki yağları atmağa yarayan mükəmməl bir həlldir. Tərəvəz suyu artıq çəkidən azad olmağa kömək edir. Mütəxəssislərə görə, gündə bir stəkan tərəvəz suyu içmək sürətli şəkildə kilolarınızdan xilas olmağınıza köməkçi olar.
f Paylaş