Mətbəx sirləri -Evdar xanımların nəzərinə
Qazanın içində mənşəyini bilmədiyiniz ağ ləkələr əmələ gəlir? Çox fikirləşməyin. Bu, suyunuzun ərpli olduğuna işarədir. Qazanların içərisində sirkəli su qaynadıb onları bu ləkələrdən xilas edə bilərsiz. Alma sirkəsi istifadə etsəniz daha yaxşı nəticə əldə etmiş olarsız.
Pis qoxuların acığına: balıq qoxusu əlinizdən getmək bilmir? Dərhal limonu ikiyə bölüb əllərinizi onunla ovun. Qoxular aradan qalxacaq. Balıq qızartdığınız tava və boşqablarınızı qətiyyən qaynar su ilə yumayın, çünki qaynar su bütün pis qoxuların dostudur. Əvvəlcə qabları soyuq su ilə yaxalayın, sonra istədiyiniz kimi yuyun. Yumurta qoxusunu da stəəkan və boşqablarınızdan asanlıqla təmizləyə bilərsiz.
Kibrit çöpünün bacarığı: əgər yumurta qaynadarkən qabıqlarının çatlamasından bezmisizsə, yumurtanın suyuna 4 kibrit öpü atın. Vəssalam, problem həll olundu.
Soğanın sizi ağlatmağına daha imkan verməyin. İnanın ki bu çox da çətin deyil. Soğanları soyan və ya doğrayan zaman, dişlərinizin arasında bir-iki kiprit çöpü tutun, daha gözləriniz yaşarmayacaq.
Plovunuzun rənginin ağ olmasını istəyirsinizsə, dəmləyərkən suyuna bir az limon suyu sıxın. Yaponlar da belə edir. Uzun müddət şkafda qalıb bürüşən xiyarı canlı hala gətirmək üçün, xiyarı yuduqdan sonra 10-15 dəqiqə limonlu suya salın, yenə əvvəlki görünüşünə sahib olsun. Eynilə cəfərini də belə canlı hala gətirə bilərsiz.
Yağ sıçraması: Qızartma bişirərkən qaynar yağın kənara sıçramasından özünüzü asan bir yolla qoruya bilərsiz. Yağı qızdırmadan əvvəl, tavanın içinə bir az duz atsanız, yağınız sıçramayacaq və siz rahatlıqla qızartmanızı bişirəcəksiz. Duz, yağın içindəki sıçramaya səbəb olan nəmi özünə çəkir.
resept.az