Meyvə istehlakı diabet riskini azalda bilər

Meyvə istehlakı diabet riskini azalda bilərAvstraliya alimləri meyvə yeməyin 2-ci tip diabetin inkişaf riskinin 36% azalda biəcəyini bildirir. "Meyvə istehlakı ilə insulinə həssaslıq göstəriciləri arasında əlaqə tapdıq. Buradan belə çıxır ki, daha çox meyvə yeyən insanların bədəndəki qlükoza səviyyəsini azaltmaq üçün daha az insulin istehsal etməsi lazımdır". Bu barədə tədqiqatın aparıcı müəllifi Nikola Bondonno bildirib.
Bu, hiperinsulinemiyanın - qanda insulin səviyyəsinin çox olması, yalnız diabetlə deyil, həm də yüksək qan təzyiqi, piylənmə və ürək-damar xəstəlikləri ilə əlaqəli olduğu üçün vacibdir. Meyvə istehlakını ehtiva edən sağlam qidalanma və həyat tərzi 2-tip diabetin inkişaf riskini azaltmaq üçün etibarlı yoldur. Edir Kouen Universitetinin tədqiqatçıları "AusDiab" diabetiinin araşdırmasına qatılan 7675 avstraliyalıdan alınan məlumatları təhlil edib. Araşdırmada ən azı iki porsiya meyvə (Avstraliya qaydalarına görə təxminən 300 qram) yeyən iştirakçıların insulin həssaslığı yarım porsiya yeyənlərə nisbətən daha yüksək idi. Alimin dediyinə görə, meyvələrin insulin həssaslığına tam olaraq necə təsir etməsi aydın deyil.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 941   Tarix: 12 iyun 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bağırsaq xərçəngini yaradan faktor aşkarlandı

ABŞ-ın Fred Hatçinson Xərçəng Mərkəzinin alimləri aşkar ediblər ki, ağız boşluğunda yaşayan "Fusobacterium nucleatum" bakteriyası bağırsaqlara keçərək aqressiv şişlərin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilir. Araşdırmanı

.

Novruz bayramından sonra hansı xəstəliklər kəskinləşir?

Bayram günlərində hər evdə masalarda məcməyi dolu şirniyyat, qoz-fındıq, müxtəlif çərəzlər qoyuldu. Ailənin bütün üzvləri uşaqdan tutmuş yaşlıya kimi çayla paxlava, şəkərbura, qoğal yeyəcək, tez-tez də ağzına ləbləbi atacaq

.

Zeytun yağının içinə limon sıxıb içsəniz

Ən sağlam yağlar arasında yer alan zeytun yağı istehlakı ilə bir çox fayda təmin edir. Zeytun yağının tək başına faydaları ilə yanaşı, alternativ istifadəsi də var. Bu barədə -ə istinadən xəbər verir. Sağlam həyat vərdişlərini

.

Cücərmiş kartofu atmayın – Qızıl dəyərində

Adətən payız aylarında kisələrlə alınan kartof müəyyən müddət ərzində istehlak edilmədikdə cücərməyə başlayır. Təəssüf ki, cücərməyə başlayan bu kartoflar zibilliyə atılır. Mİlli.Az " "a istinadən xəbər verir ki

.

Gündə 50 qram halva yeməyin faydaları

Halva gündə 50 qramdan çox olmamaq şərti ilə ürək və bağırsaqlar üçün faydalıdır,. "unikal"a istinadən xəbər verir ki, zülallar, vitaminlər və minerallarla (kalsium, dəmir və maqnezium) zəngin olan halva qığırdaq

.

Oruc tutmaq xərçəng hüceyrələrinin qarşını alır

Oruc tutmaq immun sistemini yaxşılaşdırır, orqanizmdəki toksinləri aradan qaldırır, iltihabı azaldır, xərçəng hüceyrələrinin yayılmasını ləngidir.  AZƏRTAC-a istinadən türkiyəli həkim Özkan Akyolun mövzu ilə bağlı araşdırmasın

.

Qara zirənin inanılmaz faydaları - Hər gün səhər acqarına

Təbii dərman kimi istifadə olunan qara zirə(çörəkotu) əsrlər boyu alternativ təbabətdə istifadə olunur. Hazırda da qara zirə həm müalicə məqsədi, həm də ləzzətli dadına görə tez-tez yediyimiz yeməklərdə istifadə olunur. Anca

.

Yuxusuzluğun beş əsas səbəbi

Xroniki yuxusuzluğun fizioloji səbəbləri ola bilər. .   -a istinadən xəbər verir ki, bunu ingiltərəli mütəxəssis Mayk Koçiş deyib. Koçiş yuxu problemlərinin beş səbəbini açıqlayıb. Onun sözlərinə görə, yuxu pozğunluğunu dah

.

Kolbasanı qızartmaq olmaz – Xərçəngə səbəb olur

Termal üsulla işlənmiş kolbasaları yemək sağlamlığa son dərəcə zərərlidir. Amma bununla yanaşı, insanlar üstəlik kolbasını qızardıb yeyir. .   -a istinadən bildirir ki, kolbasaları qızartmaq və ya qaynatmaq olmaz. Bəs, bun

turlar.az

sonxeber.az geymler 2024 qadin sayti həkim məsləhəti yanıltmacalar aybasi qani ile cadu parfümeriya qis salatlarinin hazirlanmasi kosmetika laylalar gözellik kahfe falı azerbaycanli is adami amerikada gullelendi xərçəng bürcü