Mikoplazmoz
Son illər sidik-cinsiyyət sisteminin patologiyasında mikoplazmozların rolu xüsusi qeyd olunur.
Patogenezi:
Urogenital mikoplazmanın patogenezi indiyə qədər tam öyrənilməmişdir. Ureaplazmaların həyat fəaliyyəti nəticəsində ayırdığı ammonyak toxumalar üçün tokisikidir. Mikoplazmalara sahib hüceyrələrin xolesterin və yağ turşularını mənimsəyir. Urogenital mikoplazmoz cinsi yolla keçir. Mikoplazmozlar trixomonadlar və spermotozoidlər vasitəsilə asan ötürülür. Qızların dolayı yolla yoluxması mümkündür. Homoseksuallarda, qeyri-qonokokk uretriti, sonsuzluğu, kiçik çanaq üzvlərinin iltihabi xəstəlikləri olan qadınlarda, yüksək cinsi aktivliyə malik şəxslərdə mikoplazma aşkarlanma ehtimalı daha yüksəkdir.
Diaqnozu:
Xəstəliyə diaqnoz qoymaq çətinlik törədir. Infeksiyaların diaqnostikasında aşağıdakı metodlardan istifadə olunur:
*bakterioloji
*bakterioskopik
*genişləndirilmiş kolonoskopiya
*mikoplazma
*test sistemi
*polimeraz zəncir reaksiyası.
Tədqiqat materialı qismində uşaqlıq boynu, uretra, uşaqlıq yolundan alınmış sekret tətbiq olunur.
Müalicə:
Mikoplazma infeksiyası trixomoniazla birgə rast gəlindikdə antibakterial müalicə təyin edilir.
Bu preparatlara azitromisin, doksisiklin, eritromisin, ofloksasin, levofloksasin aiddir.
Milli.Az /news.milli.az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Bu 3 içki ömrü uzadır - Sübut edildi
Anasının öldüyünü üç gün qızından gizlətdik' - Yaşar Nurinin qızı
Yatmazdan əvvəl nəyi, nə vaxt yemək lazımdır? - Mütəxəssislərin tövsiyələri
Məşhur aktrisanın içkisinə narkotik maddə atdılar, xəstəxanalıq oldu
Həftədə bir dəfə yeməklə damarları "təmizləyən" möcüzəvi qida
Bunu biləndən sonra hər gün xurma yeyəcəksiniz - Ürəkdən şəkərə hər şeyə təsir edir
Samirə Əfəndi Akif Nağını məhkəməyə verir
Bu qidadan uzaq durun - Bədənə gizli təsirləri VAR
Ən zərərli kolbasa növləri - Həkimlərdən ciddi xəbərdarlıq
Kardioloqların xəbərdarlığı: Ürəyinizə zərər verən ət növləri
Payızda niyə SPF istifadə etməliyik?