Miqren xəstəliyini müalicəsində xalq təbabəti üsulları

Miqren xəstəliyini müalicəsində xalq təbabəti üsullarıBitki dəmləməsi:
Gülümbahar çiçəyi, istiotlu nanə yarpağı, yemişan meyvəsi və pişikotu kökünün hərəsindən 1 xörək qaşığı, boymadərən otundan 2 xörək qaşığı götürülür. Komponentlər xırdalanaraq qarışdırılır. 3 xörək qaşığı qarışıq termosa tökülür və üzərinə 600 ml qaynar su əlavə edilir. 12 saat saxladıqdan sonra dəmləmə süzülür. 3 gün ərzində hər 2 saatdan bir 1/3 stəkan ilıq şəkildə qəbul edilir.
Bitki dəmləməsi:
3 xörək qaşığı aptek çobanyastığı çiçəyi, hərəsindən 2 xörək qaşığı pişikotu kökü və qaraqınıq otu, 1 xörək qaşığı solmazçiçəyi çiçəyini, xırdalayıb qarışdırmaq lazımdır. 3 xörək qaşığı qarışığı 600 ml qaynar suda 20 dəqiqə vam odda dəmlədikdən sonra , soyudaraq süzün. Gündə 3 dəfə 30 dəqiqə yeməkdən əvvəl qəbul edin.
Bitki-mumiya qarışığı:
Hərəsindən 3 xörək qaşığı yemişan meyvəsi və dərman bədrənc otu, 2 xörək qaşığı dazıotu və 1 xörək qaşığı damotu otunu xırdalayıb qarışdırın. Qarışıqdan 3 xörək qaşığı götürüb 600 ml qaynar suya tökərək 20 dəqiqə vam odda dəmləyin. Süzdükdən sonra 0,2 qr mumiya əlavə edib əriyənədək qarışdırın. Hər dəfə yeməkdən 30 dəqiqə əvvəl yarımstəkan için.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 932   Tarix: 25 oktyabr 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ayaqda göbələk xəstəliyinin qarşısının alınması

Ayaqda göbələk xəstəliyinin qarşısının alınması. Ayaq göbələyi adətən ayaq barmaqları arasında, daban və pəncədə patogen göbələklər tərəfindən törədilən və mikoz adlanan xəstəlikdir. Adətən onixomikoz adlanan dırnaq göbələy

.

Həkim kompüter qarşısında yemək yeməyin zərərlərindən danışdı

Kompüter qarşısında yemək sadəcə pis vərdiş deyil, həm də sağlamlıq üçün təhlükəlidir. xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq Jordi Serra Pueyo söyləyib. Onun sözlərinə görə bu davranış funksional dispepsiya adlı mədə-bağırsa

.

C vitamini bu şəxslərə xeyirdən çox zərər verir

"Askorbin turşusunu ( vitamin C-nin elmi adı ) yüksək dozada qəbul etmək nə xəstəliyin qarşısını alır, nə də gedişatını yüngülləşdirir". xəbər verir ki, rusiyalı terapevt Svetlana Kanevskaya payız aylarında vitami

.

Böyrəkləri gücləndirən təbii qida – Hər gün 1 ovuc yeyin

Böyrək sağlamlığını qorumaq həyat keyfiyyətini əhəmiyyətli dərəcədə artırır. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qidalar böyrəkləri gücləndirir və daş əmələ gəlməsinin qarşısını alır. Antioksidant zənginliyi

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Cəmi 3 ədəd yemək orqanizmi başdan-ayağa gücləndirir

Mütəxəssislərin fikrincə, ən faydalı qoz illərdir bildiyimiz adi qoz deyil, Braziliya qozudur. Selenium, omeqa-3 yağ turşuları, vitamin və minerallarla zəngin olan bu qida immuniteti gücləndirir, dərini cavan saxlayır v

.

Səhər bunları yemək zərərlidir

Səhər yeməyində kərə yağı yemək zərərlidir. xəbər verir ki, bunu həkim Manuel Viso "El Economista"ya açıqlamasında bildirib. Həkimin siyahısında peçenye, şirin taxıllar, kərə yağı və ya mürəbbə ilə ağ çörək, həmçini

.

Zoğalın möcüzəvi faydaları

Son illərdə təbii qidalara maraq artdıqca unudulmuş bitkilər və meyvələr yenidən gündəmə gəlir. Onlardan biri də zoğaldır. Xalq təbabətində qədimdən istifadə olunan bu meyvə həm müalicəvi xüsusiyyətləri, həm də güclü antioksidan

.

Bu xəstəlik tez-tez qriplə qarışdırılır - Həkim xəbərdarlıq etdi

Rusiyalı terapevt Marina Ovsyannikova qrip və digər akut respirator virus infeksiyaları (ARVI) arasındakı fərqləri açıqlayıb. xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə ARVI yüngül keçir və adətən rinovirus, adeno və metapnevm

turlar.az

geyim necə seçməli yaz geyimleri 2025 makiyaj instagram karolın ve gızlı dunya ızle düz qarın seks pozalari meyvələrin faydası kosmetika sanama sağlamlığa aid atalar sözləri yumurta tərəzi bayatılarımızda vətən həsrəti