Niyə yemədən öncə xurmanın üzərinə qaynar su tökmək lazımdır?

Niyə yemədən öncə xurmanın üzərinə qaynar su tökmək lazımdır?Xurmanın müxtəlif xüsusiyyətlərini bilməyən insanlar büzücü daddan qurtulmağa kömək edən fəndlərdən xəbərdardırlar.
Yetişməmiş xurma tart dadını verə bilər. Ancaq hər şeyi yoluna qoya bilərsiniz.
Milli.Az-ın xarici mətbuata istinadla xəbərinə görə, dadı yaxşılaşdırmağın ən məşhur yolu giləmeyvə tam yetişənə qədər gözləmək və ya giləmeyvələri dondurucuya qoymaqdır.
Hətta yetişməmiş meyvələr də soyuğun təsiri ilə yeməli olur.
Başqa bir hiylədən istifadə edə bilərsiniz.
Xurmanı yeməzdən əvvəl bir neçə saat isti suya qoymağa çalışın.
Yeməkdən əvvəl sadəcə çaydandan giləmeyvə üzərinə qaynar su töksəniz, daha sürətli olar.
Ancaq sürətli üsulların bir ümumi çatışmazlığı var - xurmanın tərkibindəki C vitamini istiliyə dözmür.
Buna görə də, giləmeyvənin bütün faydalı xüsusiyyətlərini qorumaq istəyirsinizsə, onu bir çantaya bir alma və ya banan ilə birlikdə qoyun.
Bu hiylə istənilən meyvənin yetişmə prosesini aktivləşdirir. /Lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 678   Tarix: 31 dekabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Psixiatr "qəfil ölüm səbəbi" dedi: Məlum oldu ki, ən şirin zəhərdir

Şokoladdakı teobromin sinir və ürək-damar sisteminə təsir edir. Həddindən artıq istehlak titrəmə, baş ağrısı və aşağı təzyiqə səbəb ola bilər. e- -a istinadən xəbər verir ki, insan üçün təhlükəli teobromin miqdarı bədən çəkisin

.

Bu qidalardan istifadə etsəniz, təzyiq dərmanlarını atacaqsınız

Yüksək qan təzyiqi olan insanlar həkim nəzarəti altında təzyiq dərmanlarından istifadə edərək təzyiqlərini nəzarətdə saxlamağa çalışırlar. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərib ki, təzyiqi aşağı salmaq üçün dərmanlardan başq

.

Niyə yemədən öncə xurmanın üzərinə qaynar su tökmək lazımdır?

Xurmanın müxtəlif xüsusiyyətlərini bilməyən insanlar büzücü daddan qurtulmağa kömək edən fəndlərdən xəbərdardırlar. Yetişməmiş xurma tart dadını verə bilər. Ancaq hər şeyi yoluna qoya bilərsiniz. -ın xarici mətbuata istinadl

.

Makaronun faydaları

Makaron dünyada məşhur yeməklərdən biridir. Mənşəyi İtaliya olan makaron dünyanın bir çox fərqli mədəniyyətində özünəməxsus bir yerə malikdir və bir çox fərqli reseptlərdə istifadə olunur. qafqazinfo-ya istinadən xəbər veri

.

Yeni il süfrəsinin zərərli məhsulları: Uzaq durun

Yeni il süfrəsində mütləq zərərli məhsullar arasında spirtin adını çəkmək olar. Bu barədə qastroenteroloq Yekaterina Kaşux bildirib. RT ilə söhbətində o qeyd edib ki, spirt əslində zəhərdir və bunun üçün təhlükəsiz dozala

.

Sosis ilə mədə xərçəngi arasında əlaqə sübut edildi

Alimlər sosis yeməklə mədə xərçəngi arasında təsir və əlaqənin olduğunu sübut ediblər. xəbər verir ki, həkim terapevt İrina Baranova sosislərin xərçəngə səbəb olmasını açıqlayıb. "Çoxsaylı elmi tədqiqatlar sübut edi

.

Xaş faydalıdır, yoxsa ziyan?

Xaşın insan orqanizmi üçün xeyirli bir yemək olduğunu bilirik. Amma bu yeməyin dəri problemlərinə də inanılmaz faydası olduğu ortaya çıxıb.  bildirir ki, bu barədə türkiyəli fitoterapiya mütəxəssisi Ümit Aktaş məlumat verib. 

.

Niyə suyu iki dəfə qaynatmaq olmaz? - xəbərdarlıq

Mütəxəssislərin fikrincə, suyun dəfələrlə qaynadılması onun tərkibinə və xassələrinə təsir edir. xəbər verir ki, bir çox insan çay və ya qəhvə hazırlamaq üçün suyun qaynadılmasına önəm vermirlər. Bununla belə, tədqiqatçıla

.

Daban tikanını (mahmız) müalicə etmək üçün nənələrimizin məhşur resepti

Daban tıxacları ayağın altındakı toxumaların həddindən artıq gərginləşməsi nəticəsində yaranır və güclü ağrıya səbəb olur. e- -a istinadən xəbər verir ki, bu problemi həll etmək üçün ev şəraitində hazırlanan sadə bir qarışı

turlar.az

sonxeber.az yemek reseptleri gelinlikler geymler 2025 elm bilik haqqinda atalar sözləri toy ucun qisa donlar sızanaqlara qarşı qizilgul haqqinda melumat sekis atalar sozleri şebnem tovuzlu bayatilar veten haqqinda bayati