Niyə yemədən öncə xurmanın üzərinə qaynar su tökmək lazımdır?
Xurmanın müxtəlif xüsusiyyətlərini bilməyən insanlar büzücü daddan qurtulmağa kömək edən fəndlərdən xəbərdardırlar.
Yetişməmiş xurma tart dadını verə bilər. Ancaq hər şeyi yoluna qoya bilərsiniz.
Milli.Az-ın xarici mətbuata istinadla xəbərinə görə, dadı yaxşılaşdırmağın ən məşhur yolu giləmeyvə tam yetişənə qədər gözləmək və ya giləmeyvələri dondurucuya qoymaqdır.
Hətta yetişməmiş meyvələr də soyuğun təsiri ilə yeməli olur.
Başqa bir hiylədən istifadə edə bilərsiniz.
Xurmanı yeməzdən əvvəl bir neçə saat isti suya qoymağa çalışın.
Yeməkdən əvvəl sadəcə çaydandan giləmeyvə üzərinə qaynar su töksəniz, daha sürətli olar.
Ancaq sürətli üsulların bir ümumi çatışmazlığı var - xurmanın tərkibindəki C vitamini istiliyə dözmür.
Buna görə də, giləmeyvənin bütün faydalı xüsusiyyətlərini qorumaq istəyirsinizsə, onu bir çantaya bir alma və ya banan ilə birlikdə qoyun.
Bu hiylə istənilən meyvənin yetişmə prosesini aktivləşdirir. /Lent.az
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Mutasiya olunmuş quş qripi "COVID-19"dan daha təhlükəli ola bilər
"Tualet vərdişlərindəki dəyişiklik Alzheimerin başlanğıcı ola bilər"
Beyin 32 yaşa qədər yeniyetmə dövründə qalırmış
Niyam artıq bizneslə məşqul olmayacaq
Hər kəsin qarşısında öpüşdülər - FOTOLAR
Qumral Könül Kərimovanı yalançı adlandırdı
Fədayə Moskvada konsert verəcək
Abbas səhnə fəaliyyətinin 30 illiyi münasibətilə konsert verəcək
Ürəyi qoruyur deyə ovuc-ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş
Hamam dəsmalı istifadə edən bütün ailələrə xəbərdarlıq