Omikron 2022-ci ildə pandemiyanın gedişini dəyişəcək - Hər kəs yoluxacaq

Omikron 2022-ci ildə pandemiyanın gedişini dəyişəcək - Hər kəs yoluxacaqOmikron var gücü ilə hücuma keçib. İnsanların çoxu isə artıq klassik kovid və Deltaya yoluxub sağalıb.
Milli.Az xəbər verir ki, yeni variant virus gələn il üçün təşvişli, həyəcanlı məqamlar gətirir. Bəs bizi nə gözləyir? Omikron pandemiyanı hansı səmtə aparacaq.
Məşhur professor-virusoloq Aleksandr Lukaşev bildirib ki, hələ 2022-ci ilin əsas oyuncu ştammının Omikron olub-olmayacağını heç kim deyə bilməz. Amma o pandemiyanın gedişatına ciddi təsir edəcək.
Mutasiyaların sayına baxdıqda, o digər ştamlardan 100% fərqlənir. Biz hələ bu vaxta kimi bu qədər sayda mutasiyası olan ştamm görməmişik.
Belə bir fikir var ki, mutasiyaların rekord çoxluğu virusunun genomunun zəif və qeyri-stabil olmasını göstərir, ona görə, virus zəifləyir düşünülür. Təəssüf ki, mən bunu demək üçün tutarlı əsas görmürəm.
Adətən, belə qeyri-stabil viruslar populyasiyadan tez çıxır və effektiv yayılıb dayanıqlı ola bilmir. Lakin Omikron göründüyü kimi yaxşı yayılıb. Hər gün yoluxan ölkələrin sayı artır və peyvəndlənənləri də tutub.
Ona görə yoluxma yüksələcək, bu da pandemiyanı daha aktiv edəcək. Omikron dalğasında yoluxan, sağalan, peyvənd olan, olmayan hər kəs yoluxacaq. Xüsusən xəstəlik və vaksinindən 6 ay keçənlər riskdədir. Bununla yanaşı yeni ştamm öz sahibini, yəni xəstəni öldürməyəcək.
"Dekabra qədər yoluxanlar Deltaya yoluxub. Yanvardan yeni bir dövrə Omikrona yoluxanlar olacaq. Deltaya yoluxanlar 4-6 ay sonra Omikrona yaxalana bilər.
Hələ ki, rahatlanmaq, sevinmək üçün səbəb görmürəm. Hələ tezdir. Bu vaxtından əvvəl ortaya atılmış xülyadır". /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1093   Tarix: 10 dekabr 2021
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

.

Sink çatışmazlığı nələrə səbəb olur? - problemi aradan qaldırmağın yolları

Sink insan bədəni üçün həyati əhəmiyyət daşıyan minerallardan biridir. O, immun sistemi, dəri və saç sağlamlığı, dad və qoxu hissi, həmçinin hamiləlik və uşaqlıq dövründə sağlam böyümə üçün vacibdir. İnsan bədəni sinki öz

.

Bişmiş kələmə süd əlavə edin - Aşpazlar belə edir

Peşəkar aşpazların kələm bişirərkən tez-tez müraciət etdiyi bir üsul diqqət çəkib. xəbər verir ki, məlum olub ki, bişmiş kələmə süd əlavə edilməsinin həm dad, həm də sağlamlıq baxımından mühüm səbəbləri var. Mütəxəssisləri

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir

Toyuq ətindəki rənglər həm ət yağlılığı, həm də təzəlik səviyyəsi barədə ipucu verir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə ağımtıl və açıq çəhrayı ənglər adətən yağlılıq və birləşdirici toxumaların paylanmasın

.

Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida

Yeni il süfrəsində bol çeşidli yeməklər mədə-bağırsaq sistemi üçün ciddi risklər yarada bilər. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi qidalar bayram sevincini sağlamlıq problemləri ilə əvəz edə bilər. xəbər verir ki, EuroOnc

.

Virus daha geniş miqyasda yayılacaq - XƏBƏRDARLIQ

Pediatr Vaqif Qarayev bildirib ki, bəzi şəxslər guya iddia edir ki, uşaqlar arasında qəsdən xəstəlik yayırlar. xəbər verir ki, mütəxəssis virusların qəsdən yayılması ilə bağlı səsləndirilən fikirləri əsassız və  elmi əsasda

.

"Mobil telefonlarda olan bakteriyalar unitazdan 18 dəfə çoxdur"

Mütəxəssislərin apardığı araşdırma mobil telefonların sanitar baxımdan ciddi təhlükə mənbəyi olduğunu ortaya qoyub. xəbər verir ki, nəticələrə görə, gündəlik istifadə etdiyimiz mobil telefonların üzərindəki bakteriya say

.

Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır

Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırma çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini yüksəltdiyini göstərib. xəbər verir ki, 12 il müddətində 328 mindən çox insanın sağlamlı

turlar.az

yay geyimləri 2025 yay kolleksiyasi gelinlikler şirniyyat ilk tibbi yardım uşağın cinsiyyəti azərbaycan haqda kosmetika lakonizim vusale elizade vətən həsrəti haxisdalar novruz hakisdalari