Omikron 2022-ci ildə pandemiyanın gedişini dəyişəcək - Hər kəs yoluxacaq

Omikron 2022-ci ildə pandemiyanın gedişini dəyişəcək - Hər kəs yoluxacaqOmikron var gücü ilə hücuma keçib. İnsanların çoxu isə artıq klassik kovid və Deltaya yoluxub sağalıb.
Milli.Az xəbər verir ki, yeni variant virus gələn il üçün təşvişli, həyəcanlı məqamlar gətirir. Bəs bizi nə gözləyir? Omikron pandemiyanı hansı səmtə aparacaq.
Məşhur professor-virusoloq Aleksandr Lukaşev bildirib ki, hələ 2022-ci ilin əsas oyuncu ştammının Omikron olub-olmayacağını heç kim deyə bilməz. Amma o pandemiyanın gedişatına ciddi təsir edəcək.
Mutasiyaların sayına baxdıqda, o digər ştamlardan 100% fərqlənir. Biz hələ bu vaxta kimi bu qədər sayda mutasiyası olan ştamm görməmişik.
Belə bir fikir var ki, mutasiyaların rekord çoxluğu virusunun genomunun zəif və qeyri-stabil olmasını göstərir, ona görə, virus zəifləyir düşünülür. Təəssüf ki, mən bunu demək üçün tutarlı əsas görmürəm.
Adətən, belə qeyri-stabil viruslar populyasiyadan tez çıxır və effektiv yayılıb dayanıqlı ola bilmir. Lakin Omikron göründüyü kimi yaxşı yayılıb. Hər gün yoluxan ölkələrin sayı artır və peyvəndlənənləri də tutub.
Ona görə yoluxma yüksələcək, bu da pandemiyanı daha aktiv edəcək. Omikron dalğasında yoluxan, sağalan, peyvənd olan, olmayan hər kəs yoluxacaq. Xüsusən xəstəlik və vaksinindən 6 ay keçənlər riskdədir. Bununla yanaşı yeni ştamm öz sahibini, yəni xəstəni öldürməyəcək.
"Dekabra qədər yoluxanlar Deltaya yoluxub. Yanvardan yeni bir dövrə Omikrona yoluxanlar olacaq. Deltaya yoluxanlar 4-6 ay sonra Omikrona yaxalana bilər.
Hələ ki, rahatlanmaq, sevinmək üçün səbəb görmürəm. Hələ tezdir. Bu vaxtından əvvəl ortaya atılmış xülyadır". /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 924   Tarix: 10 dekabr 2021
f Paylaş

Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Ət alanda bunlara DİQQƏT EDİN

Mütəxəssislər bazardan ət alarkən nələrə diqqət etməli olduğunu açıqlayıblar. -a istinadən bildirir ki, bazardan ət alarkən satıcıların malların təzəliyi ilə bağlı verdiyi zəmanətlərə etibar etməməlisiniz. Satıcıların ə

.

Yağlı mətbəx dolabların parladacaq üsul

Mətbəxlərdəki dolabı yemək bişirərkən ən çox çirklənən yerlər sırasındadır.   -a istinadən xəbər verir ki, yağ sıçramalarını təmizləmək gecikdirildikdə daha çətinləşə bilər. Mətbəx dolabını parıldadacaq üsulu izah edirik:

.

Baş gicəllənməsinə bunlar səbəb olur

Baş gicəllənməsinə 83 müxtəlif vəziyyət səbəb ola bilər ki, bunların da əksəriyyəti qulaq xəstəlikləri ilə bağlıdır. -a istinadən xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, xroniki başgicəllənmə hallarının 65-70%-i qulaq xəstəliklər

.

Gecələr kivi yesək, orqanizmdə nə baş verər?

Kivinin faydaları haqqında hər kəs eşidib, lakin az adam bunun yatmazdan əvvəl qəlyanaltı üçün əla seçim olduğunu bilir.   -a istinadən bildirir ki, yatmamışdan əvvəl kivi yemək yuxusuzluğu aradan qaldırmağa kömək edir. Səhərlə

.

Piylənmənin uşaqlar üçün yaratdığı yeni təhlükələr açıqlanıb

"Lids" Universitetinin (Böyük Britaniya) alimləri müəyyən ediblər ki, artıq çəkidən və ya piylənmədən əziyyət çəkən uşaq və gənclərdə dəmir çatışmazlığı riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəkdir. Bu vəziyyət diqqət

.

Ömrü uzadan məşğuliyyətlər BUNLARDIR

"Gəzinti, bağçılıq, sevimli işlə məşğul olmaq və kitab oxumaq ömür uzunluğuna müsbət təsir göstərir". -a istinadən bildirir ki, bu barədə Rusiyanın Severnoye Tuşino Herontoloji Mərkəzinin həkim-geriatrı Fyodor Semeno

.

Baş gicəllənməsinə bunlar səbəb olur

Baş gicəllənməsinə 83 müxtəlif vəziyyət səbəb ola bilər ki, bunların da əksəriyyəti qulaq xəstəlikləri ilə bağlıdır. Unikal-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı otonevropatoloq Viktor Voronov deyib. Həkimin sözlərin

.

Səhər, nahar və şam yeməyini nə vaxt yeməlisiniz?

Həyatın müasir ritmi həmişə qida qəbuluna, xüsusilə səhər yeməyinə lazımi diqqət yetirməyə imkan vermir. Bir çoxumuz səhər yeməyini atlayırıq və ya yolda yeyirik. Ancaq bu yanaşmanın sağlamlığımız və çəkimiz üçün mənfi nəticələr

.

Soğan doğrayanda gözlərin sulanmasının qarşısını almaq üçün 3 SADƏ ÜSUL

Soğan doğramaq əksər hallarda göz yaşı ilə nəticələnir.   -a istinadən xəbər verir ki, soğan doğrayarkən gözlərin sulanmasının qarşısını almaq üçün onu dondurucuda 30 dəqiqə saxlamaq lazımdır. Soyuq temperatur fermentləri

turlar.az

sonxeber.az aksessuarlar yemek reseptleri qaşların formalari balıqqulağı ilk tibbi yardım meyveli tort dibcekler kosmetika kəlamlar sağlıq veten haqqinda atalar sozleri məsəllər kley lekesi