Onkoloq xərçəngin inkişaf riskini artıran məhsullardan danışdı

Onkoloq xərçəngin inkişaf riskini artıran məhsullardan danışdıXərçəngin inkişaf risklərinə təsir edən amillərdən biri qidalanmadır. Üstəlik, yalnız həzm pozğunluğundan söhbət getmir, xüsusi qidaların istifadəsi də xəstəlik riskini artıra bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Andrey Pılyev "Zvezda" televiziya kanalına müsahibəsində bu barədə məlumat verib.
"Qırmızı ətin həddindən artıq istehlakı xərçəngə səbəb ola bilər", - mütəxəssis qeyd edib.
Həkimin sözlərinə görə, bu fakt ötən əsrdə sübut olunub. Pılyevə görə, qırmızı ətin miqdarını azaltmaq və ya ondan tamamilə imtina etmək riski bir qədər azaldır. Bununla yanaşı, onkoloq müxtəlif qastronomik məhdudiyyətlərin olduqca qeyri-müəyyən olduğunu, hər hansı məhsulun həm müsbət, həm də mənfi xüsusiyyətlərə sahib olduğunu vurğulayıb. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1136   Tarix: 26 oktyabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gündə bir qaşıq yemək lazımdır - Bədəni cavanlaşdırır, xəstəliklərdən qoruyur

Sağlam həyatın sirri bəzən elə öz mətbəximizdə gizlənir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, gündəlik yeməklərdə istifadə etdiyimiz bəzi ədviyyatlar təkcə dad qatmaqla kifayətlənmir, həm də orqanizmi müxtəlif xəstəliklərdən qoruyur

.

Evimizdəki gizli düşmən - Vaxtsız ölümlərin səbəbi

Duz tərkibindəki natrium səbəbindən arterial təzyiqin yüksəlməsinə və nəticədə infarkt və insult riskinə yol açır. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı endokrinoloq Veronika Lebedeva danışıb. Lebedeva duzun yüksək istehlakını

.

Su, yaşıl çay və kefiri unudun - Ən sağlam içki bu imiş

İllərdir ən faydalı içkinin su, yaşıl çay və ya kefir olduğu deyilirdi, lakin yeni elmi araşdırmalar tamam fərqli bir nəticəyə gətirib çıxarıb. Mütəxəssislərin fikrincə, müntəzəm qəbul edildikdə ən sağlam içki. qəhvədir

.

Canan Karatay tövsiyəsi: Doşabla birlikdə qəbul edin, damarları açır, erkən yaşlanmanı önləyir

Türkiyənin məşhur həkimi Canan Karatay, tahinin xüsusilə doşabla birlikdə istehlak edildikdə sağlamlığa olan faydalarını vurğulayır. Onun sözlərinə görə, tahin qan dövranını tənzimləyir, damar tıxanıqlığının qarşısını alı

.

Ürək problemləri bu yaşdan başlayır - Həmin vaxt nə yemisinizsə, qocaldıqca

Alimlər ürək sağlamlığının əsas dövrünün 17-25 yaş arasında olduğunu müəyyən ediblər. xəbər verir ki, Cənubi Karolina Universitetinin Tibb Bacılığı kafedrasının dosenti Cuel Skott "The Conversation" nəşrinə açıqlamasınd

.

Yüzlərlə insanın yoluxduğu xəstəliyin səbəbi bu tərəvəz imiş - Yumaq da bəs eləmir

Avropada on yeddi ölkədə yüzlərlə insanın yoluxduğu Salmonella epidemiyasının səbəbi müəyyənləşdib. xəbər verir ki, Avropa Xəstəliklərin Qarşısının Alınması və Nəzarət Mərkəzinin (ECDC) məlumatına görə təhlükəli bakteriyanı

.

Alimlər mədə-bağırsaq xərçənginin inkişaf səbəbini tapdı

Alimlər mədə-bağırsaq xərçənginin inkişaf səbəbini müəyyən ediblər. xəbər verir ki, Avstraliyalı tədqiqatçılar mədə-bağırsaq sistemində yerləşən sinir sisteminin bəzi hissələrinin xərçəngin yaranmasına birbaşa təsir etdiyin

.

Bir dəfə ək, illərlə yığ – eyni kökdən dəfələrlə məhsul verir

İmmuniteti gücləndirən, həzmi tənzimləyən və orqanizmi təbii yolla təmizləyən bitkilər arasında son vaxtlar adı tez-tez çəkilən yeni bir tərəvəz var. .  xəbər verir ki, ənənəvi təbabətdə əsrlərdir istifadə olunan şalğam turpu

.

Arıq olsanız belə qarnınız varsa... - Xəbərdarlıq

Bədən çəkisi normal olsa belə, qarın boşluğunda yığılan piy (dərin qarın piyləri) və qaraciyərdə toplanan piy beyinə qan aparan boyun arteriyalarının daralması və tutulması riskini xeyli artırır. xəbər verir ki, bu arteriyaları

turlar.az

reseptler qadın geyimi sade makiyaj sekilleri qonaq otaqlarinin dizayni cinsi isteksizlik bürclər debli cantalar 2025 kosmetika usaq seirleri dostluq məsəllər öpüşme qızlıq pərdəsi