Onkoloq xərçəngin inkişaf riskini artıran məhsullardan danışdı
Xərçəngin inkişaf risklərinə təsir edən amillərdən biri qidalanmadır. Üstəlik, yalnız həzm pozğunluğundan söhbət getmir, xüsusi qidaların istifadəsi də xəstəlik riskini artıra bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Andrey Pılyev "Zvezda" televiziya kanalına müsahibəsində bu barədə məlumat verib.
"Qırmızı ətin həddindən artıq istehlakı xərçəngə səbəb ola bilər", - mütəxəssis qeyd edib.
Həkimin sözlərinə görə, bu fakt ötən əsrdə sübut olunub. Pılyevə görə, qırmızı ətin miqdarını azaltmaq və ya ondan tamamilə imtina etmək riski bir qədər azaldır. Bununla yanaşı, onkoloq müxtəlif qastronomik məhdudiyyətlərin olduqca qeyri-müəyyən olduğunu, hər hansı məhsulun həm müsbət, həm də mənfi xüsusiyyətlərə sahib olduğunu vurğulayıb. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Qadın özü işləməli, qazanmalıdır
Röya tarix yazdı - FOTOLAR
Mərdan Röya ilə layihə hazırlayır - FOTO
"Təzyiqiniz qalxıbsa, oturun, oturmusunuzsa, uzanın"
Pendiri düzgün saxlama üsulu - Kifin qarşısını alın
Diabet və piylənmənin gizli səbəbi tapıldı
Bütün uğurlu insanlar bunu paylaşır – psixoloq açıqladı
Alimlər xərçəngin ən ölümcül növlərindən birinə səbəb olan vərdişi açıqlayıb
İstirahət günlərində nəyə görə xəstələnirik?
Azərbaycanlı müğənni avtomobil qəzası keçirdi - AÇIQLAMA