Orqanizmə faydalı 5 balıq növü

Orqanizmə faydalı 5 balıq növüHəkimlər ən sağlam 5 balıq növünü müəyyənləşdiriblər.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, balıq aşağı kalorili, yüksək proteinli qidadır.
Həkimlər həm böyüklərə, həm də uşaqlara bu məhsulu mütəmadi olaraq pəhrizlərinə daxil etməyi məsləhət görürlər. 
Sardina
Sardina dünyanın ən sağlam balıqlarından biri hesab olunur. Uzun saxlama müddəti və yüksək qida dəyərinə görə konservləşdirilmiş sardina qidalanma üçün əla seçimdir. Bu balıq iltihabı, depressiyanı, ürək xəstəliyi və insult riskini azaltmağa kömək edən dəniz omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir. Konservləşdirilmiş sardina qızılbalıqdan daha çox omeqa-3 ehtiva edir.
Bundan əlavə, sardina kalsiumla zəngindir. Sardina balığı həmçinin kalsiumun udulmasına kömək edən yaxşı D vitamini mənbəyidir.
Qızılbalıq
Qızılbalıq da bir çox sağlamlıq faydasına malikdir və sardinadan daha az balıq qoxusuna malikdir.
Qızılbalıq omeqa-3 də daxil olmaqla eyni miqdarda qida maddəsi ehtiva edir. Bu balıqda civə və digər toksinlər yığılmır, bu da onu müntəzəm istehlak üçün təhlükəsiz edir. 
Alabalıq
Alabalıq qızılbalığa əla alternativdir, çünki ikisi yaxından əlaqəlidir və reseptlərdə bir-birini əvəz edə bilər. Alabalığın daha yumşaq bir dadı var, bu da onu ilk yemək üçün yaxşı seçim edir. Somon kimi alabalıq da omeqa-3 yağ turşuları, zülal və D vitamini ilə zəngindir. 60 qram alabalıq gündəlik D vitamini ehtiyacınızı təmin edir.
Arktik xar
Arktik xar qızılbalığa bənzər çəhrayı ətə malikdir, lakin bişirildikdə rəngi daha açıq olur. Onun dadı qızılbalıqdan daha yumşaqdır və alabalığı daha çox xatırladır.
Arktik xar ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edən və beyin sağlamlığı üçün vacib olan omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir.
Halibut
Zülaldan əlavə, halibut sinir sistemi və hüceyrə enerjisi üçün vacib olan B12 vitamininin gündəlik dəyərinin 50% -dən çoxunu təmin edir. Tərkibində yüksək civə olduğuna görə ABŞ Qida və Dərman İdarəsi həftədə bir dəfədən çox olmamaq şərti ilə halibut yeməyi tövsiyə edir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 984   Tarix: 20 may 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Alimlər mədə-bağırsaq xərçənginin inkişaf səbəbini tapdı

Alimlər mədə-bağırsaq xərçənginin inkişaf səbəbini müəyyən ediblər. xəbər verir ki, Avstraliyalı tədqiqatçılar mədə-bağırsaq sistemində yerləşən sinir sisteminin bəzi hissələrinin xərçəngin yaranmasına birbaşa təsir etdiyin

.

Tez sağalmaq üçün bu supu için

Soyuqdəymə zamanı tez sağalmaq üçün toyuq supu için. xəbər verir ki, bunu rusiyanın tanınmış terapevti Anna Hakimova deyib. O, bildirib ki, bu qida tərkibindəki faydalı maddələr sayəsində orqanizmin bərpasına kömək edir v

.

Qəhvə vaxtı: Səhər yoxsa günorta içmək daha yaxşıdır?

Qəhvə istehlakının vaxtı bədənin kofeinə reaksiyasına təsir göstərir. Səhər qəhvəsi diqqət və konsentrasiyanı artırır, günorta qəhvəsi isə yuxululuğu azalda bilər, lakin gecə yuxusuna mane ola bilər. bu barədə "Verywel

.

Bu yaş dövründə idman edənlərin beyni gec qocalır

Koqnitiv sağlamlığı, yəni yaddaşın, diqqətin və düşünmə qabiliyyətini qorumaq üçün qayğıya gənc yaşlardan başlamaq vacibdir. xəbər verir ki, bunu Rusiyanın Koqnitiv Sağlamlıq Mərkəzinin rəhbəri, nevroloq Yuliya Şpilyukov

.

Siqaret çəkən qadınlara bəd xəbər

Onkoloq ağciyər xərçəngi riski yüksək olan üç qrup insanı açıqlayıb. xəbər verir ki, bunu rusiyalı cərrah və onkoloq Andrey Nefedov deyib. Ağciyər xərçəngi üçün ən yüksək risk siqaret çəkən qadınlarda, xroniki obstrukti

.

Payızda bu qidalar immuniteti gücləndirir

Payızda immuniteti gücləndirmək xüsusilə vacibdir. Bir çoxu düşünür ki, immunitet üçün çoxlu meyvə yemək lazımdır. Lakin payızda yağsız ət və qatıq immuniteti gücləndirməyə kömək edə bilər. Payızda immunitet sisteminizi gücləndirmə

.

Körpə nə vaxt görməyə, eşitməyə başlayır?

Yeni doğulmuş körpələrin görmə və eşitmə qabiliyyəti doğulduğu andan inkişaf etməyə başlayır. xəbər verir ki, körpələr doğulanda əsasən işıq və kölgəni ayırd edə bilir, lakin ətrafdakı əşyaları aydın görə bilmir. Təxminə

.

Sağlam qidalanmanın beş açarı - Yeməklərinizə əlavə edin

Mütəxəssislər bildirirlər ki, sağlam qidalanma pəhriz trendlərindən çox, bədənin ehtiyac duyduğu əsas qida maddələrinin balanslı şəkildə qəbul edilməsidir. xəbər verir ki, qidalanma üzrə tədqiqatçılar sağlam qalmağın və xəstəliklərdə

.

Yeni hobbiyə başlamaq üçün ideal yaş 55 imiş - ARAŞDIRMA

Yeni bir hobbiyə başlamaq üçün gec olduğunu düşünürsünüzsə, elm bunun əksini deyir. Avstraliyada aparılan son tədqiqat göstərib ki, insan beyninin idrak potensialı 55-60 yaşları arasında ən yüksək səviyyəyə çatır. xəbər veri

turlar.az

kosmetoloq geyim şəkilləri makiyaj instagram saç kəsimləri 2025 qüsl almaq qaydası hamiləlik və doğuş cinsi elaqe kosmetika gulmeli hakista novruza aid hakışta sağlamlıq uzeyir hacibeyli sirniyatlar