Orqanizmə faydalı 5 balıq növü

Orqanizmə faydalı 5 balıq növüHəkimlər ən sağlam 5 balıq növünü müəyyənləşdiriblər.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, balıq aşağı kalorili, yüksək proteinli qidadır.
Həkimlər həm böyüklərə, həm də uşaqlara bu məhsulu mütəmadi olaraq pəhrizlərinə daxil etməyi məsləhət görürlər. 
Sardina
Sardina dünyanın ən sağlam balıqlarından biri hesab olunur. Uzun saxlama müddəti və yüksək qida dəyərinə görə konservləşdirilmiş sardina qidalanma üçün əla seçimdir. Bu balıq iltihabı, depressiyanı, ürək xəstəliyi və insult riskini azaltmağa kömək edən dəniz omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir. Konservləşdirilmiş sardina qızılbalıqdan daha çox omeqa-3 ehtiva edir.
Bundan əlavə, sardina kalsiumla zəngindir. Sardina balığı həmçinin kalsiumun udulmasına kömək edən yaxşı D vitamini mənbəyidir.
Qızılbalıq
Qızılbalıq da bir çox sağlamlıq faydasına malikdir və sardinadan daha az balıq qoxusuna malikdir.
Qızılbalıq omeqa-3 də daxil olmaqla eyni miqdarda qida maddəsi ehtiva edir. Bu balıqda civə və digər toksinlər yığılmır, bu da onu müntəzəm istehlak üçün təhlükəsiz edir. 
Alabalıq
Alabalıq qızılbalığa əla alternativdir, çünki ikisi yaxından əlaqəlidir və reseptlərdə bir-birini əvəz edə bilər. Alabalığın daha yumşaq bir dadı var, bu da onu ilk yemək üçün yaxşı seçim edir. Somon kimi alabalıq da omeqa-3 yağ turşuları, zülal və D vitamini ilə zəngindir. 60 qram alabalıq gündəlik D vitamini ehtiyacınızı təmin edir.
Arktik xar
Arktik xar qızılbalığa bənzər çəhrayı ətə malikdir, lakin bişirildikdə rəngi daha açıq olur. Onun dadı qızılbalıqdan daha yumşaqdır və alabalığı daha çox xatırladır.
Arktik xar ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edən və beyin sağlamlığı üçün vacib olan omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir.
Halibut
Zülaldan əlavə, halibut sinir sistemi və hüceyrə enerjisi üçün vacib olan B12 vitamininin gündəlik dəyərinin 50% -dən çoxunu təmin edir. Tərkibində yüksək civə olduğuna görə ABŞ Qida və Dərman İdarəsi həftədə bir dəfədən çox olmamaq şərti ilə halibut yeməyi tövsiyə edir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 996   Tarix: 20 may 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yaşlı hüceyrələri yenidən cavanlaşdırmaq mümkün olacaq

Alimlər hüceyrələrin enerji mərkəzləri olan mitoxondriləri yeniləməyin yeni üsulunu tapıblar. "Nanoflower" adlı texnologiya sayəsində sağlam kök hüceyrələrin istehsal etdiyi əlavə enerjinin, zədələnmiş və yaşlanmı

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Adi görünən gündəlik vərdiş təhlükənin xəbərçisi ola bilər

Nevroloq ayağı masa altında tərpətmək vərdişinin səbəbini açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, əksər hallarda bu tamamilə normal və hətta faydalıdır. Lakin bəzən sağlamlıqla bağlı müəyyə

.

Bahalısı da, 2 manatlığı da eyni işi görür, aldanmayın - Həkim

Bahalı diş fırçaları düşündüyünüz qədər fərq yaratmır. xəbər verir ki, bunu hollandiyalı stomatoloq parodontoloq Tima Tomassenin deyib. Alim müxtəlif klinik tədqiqatları müqayisə edərək adi və elektrikli fırçaların təsirin

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

.

Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU

Son dövlər vətəndaşların kosmetoloqlardan şikayət halları artmaqdadır. şikayətləri nəzərə alaraq sorğu keçirir. Razı və narazı qaldığınız kosmetoloqların adlarına "Facebook" səhifəmizdəki sorğuda qeyd edə bilərsiziniz.

.

Soyuducuya ikinci dəfə qoyulanda zəhərə çevrilir - 5 əsas qida

Buzu açıldıqdan sonra bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq olmaz. xəbər verir ki, bunu həkim Hüseyin Tapik deyib. Onun sözlərinə görə donu açılmış bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq ciddi sağlamlıq riskləri daşıyır

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Səhərlər qaranlıq otaqda oyanmaq təhlükəlidir? - Yeni araşdırma

Səhərlər qaranlıq otaqda oyanmağın təhlükəli nəticəsi üzə çıxıb. xəbər verir ki, mütəxəssislər səhərlər tamamilə qaranlıq mühitdə oyanmağın insan sağlamlığı üçün gözlənilməz risklər yaratdığını bildirirlər. Araşdırmalar

turlar.az

toy gecesi geyim və ayaqqabılar geyim şəkilləri qizil sozler bürclər iyun 2025 maraqlı faktlar ancelina colinin sekilleri kosmetika qizlar baliq burcu şirin qoğal irem derici rus dili