sebet.az onlayn maqazin

Paxlalılar diabet riskini azaldır

Paxlalılar diabet riskini azaldırİspanyadaki Rovira Virgil Universitetinin reallaşdırdığı bir araşdırma, hər gün nizamlı olaraq paxlalı qidalar istehlak etmənin 2-ci dərəcəli diabet riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaltdığını müəyyən etdi.
Xanim.az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, 3 min 300 insanın qidalanma vərdişlərinin araşdırıldığı tədqiqata görə, nizamlı olaraq noxud, paxla və mərcimək istehlak etmək, 2-ci dərəcəli diabet riskini 35% azaldır. Həmin qidaların hər birindən, həftədə bir qab istehlak etmənin belə, diabet riskini 33% azaltdığını söyləyən araşdırma qrupunun rəhbəri doktor Monika Bullo mövzu barəsində ətraflı məlumat verdi: "Paxlalıların faydaları bu günə qədər məlum idi. Lakin diabet xəstəliyi üzərində bu qədər təsirli olması yeni məlumatdır. Xüsusilə son dövrlərdə artmaqda olan bu xəstəliyi təbii yollarla əngəlləmək lazımdır.

Bu qidalardan hər hansı birini hər gün istehlak etdiyimizdə, diabet riski böyük ölçüdə azalır. Həftədə ən az 4 qab paxlalı istehlak etmənizi tövsiyə edirik."

Sağlamlıq     Baxılıb: 803   Tarix: 04 aprel 2017
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Yemişin faydası

3 oktyabr 2018 4899

Nar haqqında

3 oktyabr 2018 8104

Kakaonun insana faydası

3 oktyabr 2018 5391

sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


turlar.az
avia biletler

geyimler hamiləlik aksessuarlar gözəllik məhsulları huseyn cavid seirleri salatların bəzədilməsi xəstəliklər seksual pozalar xeberler son xeberler kosmetika ad günü təbrikləri endometrioz