Paxlalılar diabet riskini azaldır
İspanyadaki Rovira Virgil Universitetinin reallaşdırdığı bir araşdırma, hər gün nizamlı olaraq paxlalı qidalar istehlak etmənin 2-ci dərəcəli diabet riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaltdığını müəyyən etdi.
Xanim.az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, 3 min 300 insanın qidalanma vərdişlərinin araşdırıldığı tədqiqata görə, nizamlı olaraq noxud, paxla və mərcimək istehlak etmək, 2-ci dərəcəli diabet riskini 35% azaldır. Həmin qidaların hər birindən, həftədə bir qab istehlak etmənin belə, diabet riskini 33% azaltdığını söyləyən araşdırma qrupunun rəhbəri doktor Monika Bullo mövzu barəsində ətraflı məlumat verdi: "Paxlalıların faydaları bu günə qədər məlum idi. Lakin diabet xəstəliyi üzərində bu qədər təsirli olması yeni məlumatdır. Xüsusilə son dövrlərdə artmaqda olan bu xəstəliyi təbii yollarla əngəlləmək lazımdır.
Bu qidalardan hər hansı birini hər gün istehlak etdiyimizdə, diabet riski böyük ölçüdə azalır. Həftədə ən az 4 qab paxlalı istehlak etmənizi tövsiyə edirik."
f Paylaş








Qəhvə vaxtı: Səhər yoxsa günorta içmək daha yaxşıdır?
Bunları yeyən gec qocalır
Fonoqram oxumayana 'çuşka' kimi baxırlar' - Manaf fikrini dəyişdi
Avşar yeni reklam çarxı üçün tərzini dəyişdi
Saxta şərabı necə seçmək olar?
Kim Kardaşyana ağır xəstəlik diaqnozu qoyuldu
Şirin olsa da, başdan ayağa "zəhər"dir
Günay Musayeva 'Yaxın xoşbəxtlik'lə beynəlxalq arenada
Şirin yuxu gətirən qidalar
Dedilər onlar bakılıdır, biz kəndli, Tamillanı alma' - Xalq artisti
Qışda çayınıza dondurulmuş limon atın - faydasını görün
Körpə nə vaxt görməyə, eşitməyə başlayır?
Evimizdəki gizli düşmən - Vaxtsız ölümlərin səbəbi
Payızda bu qidalar immuniteti gücləndirir
Hər 10 evdən 7-də var - Xərçəng yaradır