Peçenyedən bişmiş kremlə TORT

Peçenyedən bişmiş kremlə TORTİnqrediyentlər:
- 700 qr süd
- 32 ədəd şəkərli peçenye (düzbucaq formasında)
- 1 stəkan şəkər tozu
- 4 yumurta sarısı
- 2 x.q. un
- 1 ç.q. vanilli şəkər tozu
- yarım stəkan qoz
- 1 plitka şokolad
Hazırlanması:
1. Soyuq yumurta sarısı, şəkər tozu, vanilli şəkər tozunu mikserlə yaxşı çalın.
2. Kütləni qarışdıra-qarışdıra yavaş-yavaş içinə 600 qr qaynar südü əlavə edin, yaxşı qarışdırın.
3. Kütləni qazana tökün, orta odda qarışdıra-qarışdıra qatılaşana qədər bişirin, soyudun.
4. Qalan 100 ml südü bir qədər qızdırın, hər peçenyeni süddə 3-4 saniyə saxlayın, çıxardın.
5. Peçenyeləri düzbucaqlı məcməyiyə düzün (hər layda 4 peçenye 2 sırada). Layların arasına krem çəkin, xırdalanmış qoz səpin.     
6. Tortun üzərinə və böyürlərinə krem çəkin, üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş şokolad səpin.
7. Tortu soyuducuda 5-6 saat saxlayın.
Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2587   Tarix: 19 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Mandarin Bulgur Salat Resepti

Mandarin Bulgur Salat Resepti üçün Tərkibi. Salat üçün:. 2 -ci. su şüşəsi. bulgur başı. 4. nömrə. Mandarin. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. nömrə. yerkökü. 6. nömrə. quru pomidor. bir. bağlamaq. təzə nanə. Sos üçün:. 1 çay fincanı

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

turlar.az

geyim dəbləri geyim şəkilləri toy makiyajlari süfrə bəzədilməsi azad qadin gozalti maskalar ana və uşağın ev məktəbi kosmetika novruza aid hakisda novruz hakıştası vidyolar ağır itki porno