Peçenyedən bişmiş kremlə TORT

Peçenyedən bişmiş kremlə TORTİnqrediyentlər:
- 700 qr süd
- 32 ədəd şəkərli peçenye (düzbucaq formasında)
- 1 stəkan şəkər tozu
- 4 yumurta sarısı
- 2 x.q. un
- 1 ç.q. vanilli şəkər tozu
- yarım stəkan qoz
- 1 plitka şokolad
Hazırlanması:
1. Soyuq yumurta sarısı, şəkər tozu, vanilli şəkər tozunu mikserlə yaxşı çalın.
2. Kütləni qarışdıra-qarışdıra yavaş-yavaş içinə 600 qr qaynar südü əlavə edin, yaxşı qarışdırın.
3. Kütləni qazana tökün, orta odda qarışdıra-qarışdıra qatılaşana qədər bişirin, soyudun.
4. Qalan 100 ml südü bir qədər qızdırın, hər peçenyeni süddə 3-4 saniyə saxlayın, çıxardın.
5. Peçenyeləri düzbucaqlı məcməyiyə düzün (hər layda 4 peçenye 2 sırada). Layların arasına krem çəkin, xırdalanmış qoz səpin.     
6. Tortun üzərinə və böyürlərinə krem çəkin, üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş şokolad səpin.
7. Tortu soyuducuda 5-6 saat saxlayın.
Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2661   Tarix: 19 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

turlar.az

geymler 2025 gözəllik məhsulları qadin dunyasi körpəyə qulluq qis salatlarinin hazirlanmasi cinsəl sağlamlıq 2025 burcler kosmetika gəncə toyuq salati veten haqqinda atalar sozleri veten seirleri novruza aid hakışda