Pəhriz saxlamadan arıqlayın

Pəhriz saxlamadan arıqlayınFormada qalmaq və sağlam həyat yaşamaq istəyirsinizsə, düzgün qidalanmaq həyatınızın bir parçası olmalıdır. Bunun üçün yeməklərin kalorisini hesablamaq kifayət deyil. Vücudun ehtiyac duyduğu bütün mikro və makro qidaları da istehlak etmək lazımdır. Bu şəkildə uzun müddət formanızı qoruya və bədəndəki yağ nisbətini düzgün səviyyədə saxlaya bilərsiniz.
Milli.Az Axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, müasir həyatın sıx və sürətli tempi bəzi vacib məqamları əldən verməyinizə səbəb olur. Sağlam və balanslı bir pəhriz yediyinizi düşünür, lakin formada qalmaqda çətinlik çəkir və ya tərəzidə, aynada istədiyiniz nəticəni görə bilmirsiniz? Bunun səbəbi müəyyən qidaları istehlak edərək lazımsız kalori qəbul etməyinizdir.
Şəkərli və turş içkilərin istehlakını məhdudlaşdırın
Alkoqollu, şəkərli və ya turş içkilər içdiyiniz zaman çox miqdarda kalori istehlak etdiyinizin fərqinə varmırsınız. Bununla birlikdə, şəkər ehtiva edən bütün içkilər qan şəkərinin artmasına səbəb olur. Şəkərsiz, dadlandırılmış içkilər isə diabet riskini artırır. Eyni zamanda beyin şəkər istehlak etdiyini düşündüyü üçün qandakı şəkər balansı pozulur.
Yüksək kalorili souslardan çəkinin
Mayonez, ketçup, xardal və buna bənzər souslar yüksək kalorili qidalardır. Məsələn, bir fincan mayonez təxminən 450 kalori, sadə qatığın ekvivalent miqdarı isə cəmi 75 kaloridir. Yeməklərin yanında, makaron və ya salat reseptlərində yüksək kalorili souslardan istifadə edərkən, boşqabınızın kalori dəyərini bilmədən artırırsınız.
Salat reseptlərinizi nəzərdən keçirin
Salata 1-2 xörək qaşığı yağ əlavə etdikdə kalori miqdarı tədricən artır. Konservləşdirilmiş qarğıdalı, qızardılmış toyuq, mayonez və zeytun yağı ilə hazırlanmış salat düşünün. Bu salat aşağı kalorili deyil, əksinə karbohidrat və yağlarla zəngin bir yeməkdir.
Yavaş yeməyə çalışın
Yediklərinizdən zövq alın. Tez yediyiniz zaman, bədəniniz doyma siqnalları ifraz etməyə başlamazdan əvvəl yeməyiniz bitir və buna görə də tox olduğunuzu anlaya bilmədiyiniz üçün yeməyə davam edirsiniz. Yavaş -yavaş yeməyə başladığınız zaman özünüzü daha tox hiss edəcək və daha az kalori almağa başlayacaqsınız.  
Milli.Az 

Xəbərlər     Baxılıb: 964   Tarix: 19 avqust 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var

Son illər dünyada uşaq ölümlərinin sayı artıb. Bu qorxunc tendensiya erkən doğum nəticəsində dünyaya gələn uşaqlar arasında özünü daha qabarıq şəkildə göstərir. xəbər verir ki, 37 həftədən tez baş tutan doğum erkən doğu

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU

Son dövlər vətəndaşların kosmetoloqlardan şikayət halları artmaqdadır. şikayətləri nəzərə alaraq sorğu keçirir. Razı və narazı qaldığınız kosmetoloqların adlarına "Facebook" səhifəmizdəki sorğuda qeyd edə bilərsiziniz.

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Yaşlı hüceyrələri yenidən cavanlaşdırmaq mümkün olacaq

Alimlər hüceyrələrin enerji mərkəzləri olan mitoxondriləri yeniləməyin yeni üsulunu tapıblar. "Nanoflower" adlı texnologiya sayəsində sağlam kök hüceyrələrin istehsal etdiyi əlavə enerjinin, zədələnmiş və yaşlanmı

turlar.az

geyim necə seçməli yay kolleksiyasi geyim seçimi hamilelikde axinti aşıqlar orqazm paxlavalar kosmetika aydin sani bayraq toy gecesı aybawi məsəllər