Pəhriz zamanı ürəyimiz niyə yemək istəyir?

Pəhriz zamanı ürəyimiz niyə yemək istəyir?Pəhriz saxlamağa qərar verdikdən sonra ilk iki həftə hər şey yolunda gedir. Lakin daha sonra hər şey dəyişir. Əvvəl yediyiniz yeməkləri düşünməyə başlayırsınız.
Milli.Az Axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, bu heç də hər zaman aclıq hissinin olmasından qaynaqlanmır. Yeməyə olan düşüncəniz iradənizi zəiflədir və o qidanı yemədən özünüzü tox hiss etməyəcəyinizi düşünürsünüz.
Beynin müəyyən hissələri qida istəklərindən məsuldur. Leptin və serotonin kimi hormonlardakı balanssızlıqlar müəyyən qidalara olan istək kimi özünü göstərə bilər.
Pəhrizdən əvvəl bəzi şeyləri yedikdən sonra bədəndə endorfin ifraz olunur, bu da fərqində olmadan ona qarşı aludəlik yaradır.
Hansı qidaları nə üçün yemək istəyirik?
Şokolad - maqnezium çatışmazlığı:
Kakaonun tərkibində yüksək miqdarda maqnezium var. Qadınların aylıq tsikl vaxtında yaşadıqları maqnezium çatışmazlığı onları şokolad yeməyə təşviq edir. Bunu badam, qoz, fındıq, yerfıstığı yeyərək bədənin tələbatını ödəyə bilərsiniz.
Ət və ətli qidalar - dəmir çatışmazlığı:
Bu bizi ət yeməyə sövq edir. Pəhriz proqramından çıxardığınız bu qidanı ispanaq və kələm ilə əvəzləyə bilərsiniz.
Pendir və pendirdən hazırlanan yeməklər - omeqa 3 yağ turşusu azlığı:
Yağlı pendir növlərini, tost və pizza kimi karbohidratları qızılbalıq, kətan toxumu və qozla əvəzləyə bilərsiniz. Eyni zamanda, pendir kalsium və fosfor çatışmazlığından da xəbər verir. Bunun üçün süd, yumurta və banan yaxşı alternativdir.
Duzlu qəlyanaltılar - duz və ya su çatışmazlığı:
Bədənin natrium çatışmazlığını fındıq, fıstıq, qoz, kərəviz, yerkökü kimi qidalarla təmin edə bilərsiniz. Balıq yemək də yaxşı bir haldir. Bundan əlavə, duzlu bir şey yemək istəyi sudan da qaynaqlana bilər. Çünki duz bədəndə suyu saxlayır. Bədəndəki su azalıbsa, duzu saxlayacaq su da azalıb. Yeganə çıxış yolu su içməkdir.
Şəkər:
Karbohidratlar istehlak edən insanlar şəkər böhranı yaşayır. Qan şəkəri yüksəlir, insulin ifrazı artır və qısa müddətdən sonra azalır. İnsulin azalan kimi şəkər aclığı yenidən başlayır. Bu böhran vəziyyətini meyvə ilə aradan qaldıra bilərsiniz. Meyvəni yağlı toxumla və ya süd məhsulları ilə əvəzləmək də olar. Bu qan şəkərini daha uzun müddət balansda saxlamağa kömək edəcəkdir.
Xəmir xörəklər - protein və yağ azlığı:
Qırmızı və ağ ət, paxlalılar, süd, qatıq, balqabaq tumları kimi protein tərkibli qidalardan salat hazırlayıb üzərinə zeytun yağı əlavə edin. Bu bədənin protein və yağ tələbatını ödəyəcək.
Süd və süd məhsulları - kalsium çatışmazlığı:
Süd içmək istəyi stressli dövrlərdə də yarana bilər. Bu təbii amin turşusu olan triptofan çatışmazlığının göstəricisidir.
Acılı, ədviyyatlı qidalar - tiroid balansının pozulması və ya kükürd çatışmazlığı:
Qalxanvari vəzi tarazlaşdırmaq üçün qatıq, qızılbalıq, kokos yağı, qəhvəyi düyü, lobya, yumurta və balıq yeyə bilərsiniz. Soğan və sarımsaqdan başqa kükürd, yerkökü, kərəviz, turp əvəzinə kartof, kahı, cəfəri, çiyələk, banan və yumurta tövsiyə olunur.
Milli.Az  /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1137   Tarix: 08 may 2022
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Yeməkdən əvvəl dondurma yemək olar? - Mütəxəsisslərdən XƏBƏRDARLIQ

Yaz aylarının yaxınlaşması ilə birlikdə, dondurma sevənlərin sayının artacağı şübhəsizdir. Lakin yay aylarının istilərində bəzən insanlar bu soyuq və şirin qidanın vaxtı ilə necə istehlak edilməsi mövzusunda suallar verir

.

Bu üç qida sizi daha ağıllı edəcək

"Zehni performansı artırmağın qızıl üçlüyü balıq, qoz və yumurtadır". xəbər verir ki, bunu Liv Hospital Ankara-nın terapevti Dr. Elif Başaran bildirib. O, balanslı qəbul edildikdə neyro-qidaların yaddaşı gücləndirdiyini

.

Yayda soyuqdəymə: İsti havada insanlar niyə xəstələnir?

Soyuqdəymə adətən qış fəslilə əlaqələndirilsə də, bir çox insan elə yayın qızmar günlərində bu xəstəliyə tutulur. Bəs isti havada virusla yoluxmaq necə mümkün olur? . xəbər verir ki, ukraynalı pediatr Darya Vlasenko bu sual

.

Ölümdən başqa hər dərdin dərmanı: Bir stəkan bəs edir

Min illərdir Yaxın Şərqdən Asiyaya qədər şəfa axtaranların sevimlisi olan bu təbii içki orqanizmi, həzmi tənzimləyir və immunitet sistemini gücləndirir. Üstəlik, yalnız bir stəkan öz təsirini göstərir. . -ın xarici mediay

.

Faydasını bilən yaşıl soğanın qoxusunu unudar

Mətbəxlərimizin ayrılmaz hissəsi olan yaşıl soğan bəzən kəskin qoxusuna görə ikinci plana atılsa da, sağlamlığa verdiyi saysız faydalarla diqqət çəkir. xəbər verir ki, yaşıl soğanın müntəzəm istifadəsi orqanizmi gücləndirir

.

Bədən yaxşı görünsün deyə içirik, ancaq öldürə bilər - Həkim açıqladı

Son illərdə gənclər arasında protein tozu istifadəsi sürətlə artıb. Bədən quruluşunu inkişaf etdirmək və əzələ kütləsini artırmaq məqsədilə istifadə edilən protein tozları əslində yanlış istifadə hallarında ciddi sağlamlı

.

Qabığını limonla qaynadıb için - Bütün tıxanmış damarları açır

Xolesterini təbii üsullarla aşağı salmaq istəyənlər üçün son dövrdə ən çox yayılan metodlardan biri sarımsaq qabığı ilə limon qarışığıdır. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, sarımsağın təkcə özü yox, qabığı da damarlar

.

Azərbaycanda gənclər ən çox hansı xəstəliklərə yoluxur? – SƏBƏB

Hər il gənclərin xəstəliklərə yoluxma sayı daha da artır. . 14-29 yaşlı gənclər arasında yayılan xəstəliklərə nəzər saldıqda, onların ən çox tənəffüs orqanları ilə bağlı xəstəliklərdən əziyyət çəkdikləri ortaya çıxır. -ı

.

Bu içkini rasiondan əskik etməyin: min dərdə dəva - dirilik suyu

Şalqam suyu, həm dadı ilə, həm də sağlamlığa olan faydaları ilə tanınan qədim bir içkidir. Xüsusilə Türkiyə mətbəxində geniş istifadə olunur. Aşağıda şalgam suyunun əsas faydalarını qeyd edirik:. Şalğam suyu nədən hazırlanır?

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az gözəllik məhsulları adlarin menasi hamiləlik ilk cinsi əlaqə plovlar milli yeməklər parfümeriya novruz hakistalari xanım az aybawi vətən salatlar