Pendirlə bağlı ŞOK XƏBƏRDARLIQ: "Ağrıları şiddətləndirə bilər"
Diyetoloq Yekaterina Stetsenko pendirin faydalı və zərərli xüsusiyyətlərini sadalayıb.
Milli.Az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "İzvestiya" məlumat yayıb.
Mütəxəssis qeyd edib ki, məhsul orqanizmin işinə faydalı təsir göstərən yüksək miqdarda zülal və mikroelementlər (fosfor, kalsium) ilə faydalı olur.
"Pendir zülalları amin turşularının tərkibinə görə insan toxuma və orqanlarının zülallarına yaxındır, ona görə də ən faydalısı hesab olunur. Pendirin tərkibində əvəzolunmaz amin turşuları da var: lizin və triptofan.
Bundan əlavə, pendir A, D və B qrup vitaminlərinin (B1, B2, B12) tədarükçüsüdür. Bu mikroelementlər immunitetin və sinirlərin qorunmasında böyük rol oynayır", - diyetoloq bildirib.
Mütəxəssis eyni zamanda qeyd edib ki, pendir çoxlu miqdarda yağ və kalori olan qidadır. Bu xüsusiyyəti nəzərə almadan yesəniz, sağlamlığınız şübhəsiz ki, pisləşəcək və kökələcəksiniz.
"Pendir artrit və miqren kimi xəstəlikləri olan insanlar üçün də zərərli ola bilər. Pendir yüksək miqdarda protein səbəbiylə oynaq ağrılarının şiddətlənməsinə kömək edə bilər, həmçinin tiramin tərkibinə görə baş ağrılarına səbəb ola bilər", - Stetsenko xəbərdarlıq edib.
Milli.Az