Pide Küftəsi Tarifi: Pide Köftesi Necə Hazırlanır?

Pide Küftəsi Tarifi: Pide Köftesi Necə Hazırlanır?PITA İLƏ KÖFTƏ BÖLGƏSİNİN TƏCRÜBƏLƏRİ ÜÇÜN TƏRƏFİ

Küftə üçün:

500 qram orta yağlı dana əti

1 orta soğan

1 yumurta

2 xörək qaşığı çörək qırıntıları

1/2 çay qaşığı duz

1/2 çay qaşığı qara bibər

1/2 çay qaşığı kimyon

4 budaq cəfəri (isteğe bağlı)

Xidmət üçün:

2 kiçik dırnaqlı pide çörəyi

1 stəkan qatıq (çırpılmış)

Sos üçün:

2 xörək qaşığı zeytun yağı

1 diş doğranmış sarımsaq

1 stəkan qızardılmış pomidor

PITA İLƏ KÖTBÜR NECƏ OLUNUR?

Küftə hazırlamaq; Soğanı incə hissə ilə doğrayın. Çıxardığınız cəfəri yarpaqlarını incə doğrayın. Orta yağlı dana ətini qarışdırıcı qaba götürün. Yumurta, qızardılmış soğan, çörək qırıntıları, doğranmış cəfəri və ədviyyat əlavə edərək yoğurmağa başlayın.

İstəyirsinizsə, qatılaşmış köftə harçını soyuducuya qoyun və qısa müddətə dincəlsin.

Sonra istədiyiniz ölçüdə parçaları kəsin, ovuclarınızda yuvarlayın və düzbucaqlı köftələr hazırlayın.

Pomidor sousu üçün; Kiçik bir tencerede zeytun yağını qızdırın. Üzərinə doğranmış sarımsağı əlavə edib qarışdırın, sonra rəndələnmiş pomidor əlavə edin. Artıq su udulana qədər aşağı istilikdə bişirin.

Hazır küftələri yanmaz/yapışmayan bir tavada içəriyə çevirərək qızardın. Kiçik kvadratlara kəsdiyiniz dırnaq pidesinin üzərinə yağ sürün və qısa müddət bişirin. Xidmət zamanı istifadə edəcəyiniz qatığı çırpın və hamar bir tutarlılığa malik olduğundan əmin olun.
Fırından aldığınız pitaları xidmət plitələrinə bölün. Qızardılmış köftələri üstünə düzün. Onları hazırladığınız pomidor sousu ilə taclandırın. Ərinmiş kərə yağı tökün. İsterseniz qatıq, istəsən kəklikotu və bibər əlavə edin.

Mətbəx     Baxılıb: 2036   Tarix: 13 sentyabr 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

turlar.az

yay kolleksiyasi toy gecesi kosmetik vasiteler tərəvəzlər piodermiya nedir bürclərin sevgi cədvəli atalar sözləri elm haqqinda kosmetika novruz hakistalari azerbaycan ginekoloq arıqla nizami gəncəvi