Pide Küftəsi Tarifi: Pide Köftesi Necə Hazırlanır?

Pide Küftəsi Tarifi: Pide Köftesi Necə Hazırlanır?PITA İLƏ KÖFTƏ BÖLGƏSİNİN TƏCRÜBƏLƏRİ ÜÇÜN TƏRƏFİ

Küftə üçün:

500 qram orta yağlı dana əti

1 orta soğan

1 yumurta

2 xörək qaşığı çörək qırıntıları

1/2 çay qaşığı duz

1/2 çay qaşığı qara bibər

1/2 çay qaşığı kimyon

4 budaq cəfəri (isteğe bağlı)

Xidmət üçün:

2 kiçik dırnaqlı pide çörəyi

1 stəkan qatıq (çırpılmış)

Sos üçün:

2 xörək qaşığı zeytun yağı

1 diş doğranmış sarımsaq

1 stəkan qızardılmış pomidor

PITA İLƏ KÖTBÜR NECƏ OLUNUR?

Küftə hazırlamaq; Soğanı incə hissə ilə doğrayın. Çıxardığınız cəfəri yarpaqlarını incə doğrayın. Orta yağlı dana ətini qarışdırıcı qaba götürün. Yumurta, qızardılmış soğan, çörək qırıntıları, doğranmış cəfəri və ədviyyat əlavə edərək yoğurmağa başlayın.

İstəyirsinizsə, qatılaşmış köftə harçını soyuducuya qoyun və qısa müddətə dincəlsin.

Sonra istədiyiniz ölçüdə parçaları kəsin, ovuclarınızda yuvarlayın və düzbucaqlı köftələr hazırlayın.

Pomidor sousu üçün; Kiçik bir tencerede zeytun yağını qızdırın. Üzərinə doğranmış sarımsağı əlavə edib qarışdırın, sonra rəndələnmiş pomidor əlavə edin. Artıq su udulana qədər aşağı istilikdə bişirin.

Hazır küftələri yanmaz/yapışmayan bir tavada içəriyə çevirərək qızardın. Kiçik kvadratlara kəsdiyiniz dırnaq pidesinin üzərinə yağ sürün və qısa müddət bişirin. Xidmət zamanı istifadə edəcəyiniz qatığı çırpın və hamar bir tutarlılığa malik olduğundan əmin olun.
Fırından aldığınız pitaları xidmət plitələrinə bölün. Qızardılmış köftələri üstünə düzün. Onları hazırladığınız pomidor sousu ilə taclandırın. Ərinmiş kərə yağı tökün. İsterseniz qatıq, istəsən kəklikotu və bibər əlavə edin.

Mətbəx     Baxılıb: 2003   Tarix: 13 sentyabr 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

turlar.az

geyim necə seçməli geyim dəbləri gelinlikler sperma cinsi münasibət efirde soyunan aparici cinsi sağlamlıq kosmetika google bayatı hakışda qiz evi haxista oğlaq