Pide Küftəsi Tarifi: Pide Köftesi Necə Hazırlanır?

Pide Küftəsi Tarifi: Pide Köftesi Necə Hazırlanır?PITA İLƏ KÖFTƏ BÖLGƏSİNİN TƏCRÜBƏLƏRİ ÜÇÜN TƏRƏFİ

Küftə üçün:

500 qram orta yağlı dana əti

1 orta soğan

1 yumurta

2 xörək qaşığı çörək qırıntıları

1/2 çay qaşığı duz

1/2 çay qaşığı qara bibər

1/2 çay qaşığı kimyon

4 budaq cəfəri (isteğe bağlı)

Xidmət üçün:

2 kiçik dırnaqlı pide çörəyi

1 stəkan qatıq (çırpılmış)

Sos üçün:

2 xörək qaşığı zeytun yağı

1 diş doğranmış sarımsaq

1 stəkan qızardılmış pomidor

PITA İLƏ KÖTBÜR NECƏ OLUNUR?

Küftə hazırlamaq; Soğanı incə hissə ilə doğrayın. Çıxardığınız cəfəri yarpaqlarını incə doğrayın. Orta yağlı dana ətini qarışdırıcı qaba götürün. Yumurta, qızardılmış soğan, çörək qırıntıları, doğranmış cəfəri və ədviyyat əlavə edərək yoğurmağa başlayın.

İstəyirsinizsə, qatılaşmış köftə harçını soyuducuya qoyun və qısa müddətə dincəlsin.

Sonra istədiyiniz ölçüdə parçaları kəsin, ovuclarınızda yuvarlayın və düzbucaqlı köftələr hazırlayın.

Pomidor sousu üçün; Kiçik bir tencerede zeytun yağını qızdırın. Üzərinə doğranmış sarımsağı əlavə edib qarışdırın, sonra rəndələnmiş pomidor əlavə edin. Artıq su udulana qədər aşağı istilikdə bişirin.

Hazır küftələri yanmaz/yapışmayan bir tavada içəriyə çevirərək qızardın. Kiçik kvadratlara kəsdiyiniz dırnaq pidesinin üzərinə yağ sürün və qısa müddət bişirin. Xidmət zamanı istifadə edəcəyiniz qatığı çırpın və hamar bir tutarlılığa malik olduğundan əmin olun.
Fırından aldığınız pitaları xidmət plitələrinə bölün. Qızardılmış köftələri üstünə düzün. Onları hazırladığınız pomidor sousu ilə taclandırın. Ərinmiş kərə yağı tökün. İsterseniz qatıq, istəsən kəklikotu və bibər əlavə edin.

Mətbəx     Baxılıb: 2055   Tarix: 13 sentyabr 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

turlar.az

toy makiyajlari reseptler geyim şəkilləri aylıq bürclər ancelina colinin sekilleri kətə mede tursusu kosmetika kley lekesi vetene aid atalar sozleri qurd ve quzu bayatı webnem tovuzlu