Pide Küftəsi Tarifi: Pide Köftesi Necə Hazırlanır?
PITA İLƏ KÖFTƏ BÖLGƏSİNİN TƏCRÜBƏLƏRİ ÜÇÜN TƏRƏFİ
Küftə üçün:
500 qram orta yağlı dana əti
1 orta soğan
1 yumurta
2 xörək qaşığı çörək qırıntıları
1/2 çay qaşığı duz
1/2 çay qaşığı qara bibər
1/2 çay qaşığı kimyon
4 budaq cəfəri (isteğe bağlı)
Xidmət üçün:
2 kiçik dırnaqlı pide çörəyi
1 stəkan qatıq (çırpılmış)
Sos üçün:
2 xörək qaşığı zeytun yağı
1 diş doğranmış sarımsaq
1 stəkan qızardılmış pomidor
PITA İLƏ KÖTBÜR NECƏ OLUNUR?
Küftə hazırlamaq; Soğanı incə hissə ilə doğrayın. Çıxardığınız cəfəri yarpaqlarını incə doğrayın. Orta yağlı dana ətini qarışdırıcı qaba götürün. Yumurta, qızardılmış soğan, çörək qırıntıları, doğranmış cəfəri və ədviyyat əlavə edərək yoğurmağa başlayın.
İstəyirsinizsə, qatılaşmış köftə harçını soyuducuya qoyun və qısa müddətə dincəlsin.
Sonra istədiyiniz ölçüdə parçaları kəsin, ovuclarınızda yuvarlayın və düzbucaqlı köftələr hazırlayın.
Pomidor sousu üçün; Kiçik bir tencerede zeytun yağını qızdırın. Üzərinə doğranmış sarımsağı əlavə edib qarışdırın, sonra rəndələnmiş pomidor əlavə edin. Artıq su udulana qədər aşağı istilikdə bişirin.
Hazır küftələri yanmaz/yapışmayan bir tavada içəriyə çevirərək qızardın. Kiçik kvadratlara kəsdiyiniz dırnaq pidesinin üzərinə yağ sürün və qısa müddət bişirin. Xidmət zamanı istifadə edəcəyiniz qatığı çırpın və hamar bir tutarlılığa malik olduğundan əmin olun.
Fırından aldığınız pitaları xidmət plitələrinə bölün. Qızardılmış köftələri üstünə düzün. Onları hazırladığınız pomidor sousu ilə taclandırın. Ərinmiş kərə yağı tökün. İsterseniz qatıq, istəsən kəklikotu və bibər əlavə edin.