Plastik məmulatlara qarşı diqqətli olun
"Plastik qablarda qidanın uzun müddət saxlanılması zərərli maddələrin qidaya və daha sonra insan bədəninə daxil olması ilə nəticələnir. Beləliklə, allergik reaksiyalar və onkoloji xəstəliklərin yaranma riski artır".
Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, bunu professor, tibb elmləri doktoru, endokrinoloq Anna Qonçarova "İzvestiya" nəşrinə açıqlamasında deyib.
Onun sözlərinə görə, qidaların və ya ərzaqların plastik qablarla təması uzunmüddətli olduqca, plastik qabın qidaya zərəri daha çox olur. Belə ki, plastik qabların tərkibində neft, kömür və təbii qaz mövcud olduğu üçün sağlamlıq üçün təhlükə mənbəyidir.
"Plastik qablardan istifadə süd vəzisi xərçənginə də yol aça bilər. Tərkibində plastik olan hər bir əşya insan sağlamlığı üçün təhlükəlidir. Buna görə də hamı çalışmalıdır ki, plastik qablardan az istifadə etsin".
Milli.Az /news.milli.az









Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?
Nadir Qafarzadə baba oldu - Foto
Orhan Gencebayın həyatı film olacaq
Kristina Aqilera Eyfel qülləsinin liftində qaldı
2025-ci ilin ən məşhur aktyorları açıqlandı - SİYAHI
Dar geyinən qadınlara xəbərdarlıq
Şəbnəm Tovuzlunun oğlu ÇEMPİON OLDU
Çayxorlara pis xəbər
Gündə 8 banka enerji içkisi içdi, bir tərəfi iflic oldu
Almaxanımın konsertinə biletlər tam satıldı