Püstənin müalicəvi əhəmiyyəti nələrdir?
Püstənin müalicəvi əhəmiyyəti qədim xalqlara məlum idi. Onu heyvan zəhərinə qarşı güclü vasitə hesab ediblər. Ləpəsi ümumi qüvvətləndirici xassəyə malik olduğu üçün onu ağır xəstəliklərdən sonra yeməyi məsləhət görürdülər.
Milli.Az Axar.az-a istinadən bildirir ki, gərgin fiziki və elmi əmək zamanı püstə yemək faydalıdır.
Xalq təbabətində püstənin ləpəsi qaraciyər və mədə sancısında, həmçinin qan azlığında işlədilib. Qusma, öskürək və vərəm əleyhinə vasitə kimi istifadə edilib. O, ürəyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, kişiliyi qüvvətləndirir, ürək döyüntüsündə, böyrək zəifliyində, sarılıq və dalaq xəstəliklərində faydalı hesab olunur. Bədəni kökəldir. Qətranından xarici yara və sızaqlarda istifadə olunur.
Püstə, badam yeyib üstündən albalı şirəsi içdikdə qanazlığında kömək edir. Kurs 10 gündür. 5-10 gün püstə yemək qaraciyər xəstəliyində faydalıdır.
Milli.Az /news.milli.az









Məşhur aktyorun həyat yoldaşı vəfat etdi
Gecə xoruldamaq ürək xəstəliyinin xəbərçisidir?
Rekor qıran mahnının ifaçısı bu məşhurun qızı imiş - FOTO
32 yaşlı qadının qəhvə içdikdən sonra ürəyi dayandı
İrem Derici ana olmağa qərar verib
Alimlər çuğundurun inanılmaz faydasını aşkarladı
Adi görünən gündəlik vərdiş təhlükənin xəbərçisi ola bilər
Manaf Taciri tənqid etdi: 'Sən şahsansa, Məmmədbağır kimdir?
Güllünün Ahmet Minquzzi üçün bəstələdiyi mahnını bu sənətçi oxuyacaq
Əlikram Bayramovun evində toy olacaq
Burak Özçivit Bakıya gəlir
Bahalısı da, 2 manatlığı da eyni işi görür, aldanmayın - Həkim
Orqanlara bənzəyən qidalar
Üzə dolğu etdirənlərə xəbərdarlıq: Kor ola bilərsiniz