Qadınlar 30, 40, 50, 60 yaşından sonra necə qidalanmalıdırlar?

Qadınlar 30, 40, 50, 60 yaşından sonra necə qidalanmalıdırlar?Qida qəbul etmə, qəbul edilən qidaların balanslaşdırılması insanın sağlm həyat tərzi sürməsi və sağlam yaşaması deməkdir. Yaş artdıqca isə insanlar qəbul etdikləri qidalara diqqət yetirməlidirlər.
Qadınlar 30 yaşlarında necə qidalanmalıdırlar?
30 yaşında olan qadınlar tərəvəzlərin qəbuluna, faydalı yağlara və təkibində dəmir olan qidalara üstünlük verməlidirlər. Bu yaşda həm uşaq böyütmək, həm də işləmək qadının enerjisini alır. Bu yaş dövründə qadınlar balanslaşdırılmçış qida və yuxu rejiminə riayət eləməlidirlər. 30 yaşlarında olan qadınlar tərkibində nişasta olan qidaları menyudan çıxarsalar yaxşı olar . Bu dövrdə qadınlar oprqanizm üçün faydalı olan yağlarla qidalanmalı və çoxlu miqdarda tərəvəz qəbul etməlidir. Bu yaş dövrlərində uşaq doğan qadınların qanında fol turşusunun miqdarı azala bilir. Bu səbəbdən də mütəxəssislər qadınlara tərkibində dəmir olan qidalarla qidalanmağı məsaləhət bilir. Bir-neçə dəfə doğan qadınlara isə D vitamini qəbul eləmək məsləhət görülür. Qırmızı ət və göyərti yemək bu yaşda olan qadınlar üçün çox faydalıdır.
Qadınlar 40 yaşlarında necə qidalanmalıdır?  
40 yaşında olan qadınlar qida rasionlarından rafinə edilmiş şəkəri çıxarmalıdırlar. Bu dövrdə qadınlar orqanizmin ehtiyacı olan şəkəri karbohidratlardan, kartofdan almalıdır. 40 yaşından sonra qadınlar qidalarına daha çox diqət yetirməlidirlər. Bu yaş dövründə qadınlar şəkərdən və tərkibində nişasta olan qidalardan uzaq durmalıdırlar. Qida rasionunda duzun miqdarının azalması da 40 yaşlı qadınlar üçün mühümdür. Çünki qadınlarda bu yaşdan sonra təzyiq xəstəliyinə tez-tez rast gəlinir. Mütəxəssislər bu yaş dövründə olan qadınlara antioksidantlar qəbul etməyi, meyvə-tərəvəz qəbul etməyi və yaşıl çay içməyi məsləhət bilirlər.
Qadınlar 50 yaşlarında necə qidalanmalıdırlar?
Bu yaş dövründə qadınlar sümük sistemlərinin qayğısına qalmalıdırlar. 50 yaşında olan qadınların qanında estrogenlərin miqdarı azalır. Bu da özünü ən çox sümük siteminə baş verən patologiyalarla biruzə verir. Qadınlar 50 yaşlarında tərkibi D, K vitamini, kalsium, maqniumla zəngin qidalarla qidalanmalıdır. Bu yaş dövrlərində qadınların həzm sistemində problemlər meydana çıxmağa başlayır. Qadınlar 50 yaşlarında yaşıl meyvələrə, ağartı məhsullarına, tərkibində probiotiklər olan qidalara üstünlük verməlidirlər.
Qadınlar 60 yaşlarında necə qidalanmalıdırlar?  
Qadın orqanizminin 60 yaşında vitaminlərə və minerallara daha çox, kalorili qidalara isə daha az ehtiyacı olur. Bu onların fiziki aktivliyinin zəif olması üçün vacib sayılır. 60 yaşlı qadınların immun sistemi zəifləmiş olur, onların orqanizmində D vitamininin miqdarı tamam azalır. 60 yaşında olan qadınlar yumurta, yağlı balıq, qara ciyər və s. qidalanmalıdırlar. Bu yaş dövründə qadınların menyusundan meyvə və tərəvəzlər, qırmızı və ya ağ şərab əskik olmamalıdır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1483   Tarix: 04 mart 2021
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Hər 45 dəqiqədən bir oturmağa ara vermək lazımdır: Hərəkətsiz bədəndə nələr baş verir?

Müasir həyat tərzi insanları uzun müddət oturmağa məcbur edir və bu, əslində, insan skelet-əzələ sistemi üçün təbii olmayan bir vəziyyətdir.  xəbər verir ki, aparılan araşdırmalar göstərir ki, mütəmadi idman belə saatlarl

.

Kağız dəsmal alarkən diqqət - İçində olan bu 3 maddə xərçəng yaradır

Gündəlik istifadədə ən zərərsiz görünən məhsullardan biri hesab edilən kağız dəsmalların tərkibində bəzən gözə görünməyən kimyəvi maddələr ola bilər. xəbər verir ki, xlorlu ağardıcılar, dioxin və furan kimi qalıqlar uzu

.

Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın

Yeni il ərəfəsində şirniyyatların çoxluğu dişlər üçün risk yaradır. xəbər verir ki, mikrobioloqlar bildirirlər ki, şirniyyat ağıza daxil olduqda dişlərdə yaşayan bakteriyalar onu enerji üçün istifadə edir və bir-iki dəqiq

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

.

Miqren ağrılarını yüngülləşdirə biləcək üsullar AÇIQLANDI

Miqren dünya üzrə milyonlarla insanın həyat keyfiyyətinə təsir edən, kəskin və dözülməz baş ağrıları ilə müşayiət olunan nevroloji problem sayılır. -ın məlumatına görə, mütəxəssislər bildirirlər ki, bəzi sadə üsullar miqre

.

Həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqladır

Mütəxəssislər bildirirlər ki, gündəlik qidalanmada soğanın istifadəsi həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqlama prosesinə dəstək olur. xəbər verir ki, tərkibindəki kversetin, antibakterial maddələr və lif sayəsində soğa

.

Azərbaycanlıların gündəlik səhər vərdişi xərçəng yaradır

Bal yeyən xərçəng xəstəliyinə tutula bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislər bu qənaətə gəliblər. Araşdırmalar nəticəsində müəyyənləşdirilib ki, dünyanın ən sağlam qidalarından olan bal belə düzgün formada qəbul edilmədikd

.

Gənclik iksiri hazırlandı - Ömrü iki dəfə uzadır

ABŞ gənclik iksiri yaradıb. xəbər verir ki, vəd olunan məlumata görə ABŞ-nin Immorta Bio şirkəti tərəfindən hazırlanan SenoVax vaksini yaşlanma prosesini ləngitmək məqsədi daşıyır. Vaksin yaşlanan hüceyrələri hədəf alara

.

Beyni məhv edən qidalar açıqlandı - Hər gün yeyirik

Beynin sağlamlığını təhlükəyə atan 8 qida açıqlanıb. xəbər verir ki, aşağıdakı qidaların çoxluğu beynin sürətini zəiflədir. Uzunmüddətli spirt istifadəsi qərarvermə və impulsları idarə edən beyin bölgələrinə zərər verə bilər

turlar.az

yay geyimləri 2025 donlar 2025 qadın geyimi kişi xəyanət dirnaq uzatmaq yollari normal yuxu döş əmən kişilər kosmetika xerçeng novruz bayrami novruz hakistasi aydin sani aysel