Qadınlar 30, 40, 50, 60 yaşından sonra necə qidalanmalıdırlar?

Qadınlar 30, 40, 50, 60 yaşından sonra necə qidalanmalıdırlar?Qida qəbul etmə, qəbul edilən qidaların balanslaşdırılması insanın sağlm həyat tərzi sürməsi və sağlam yaşaması deməkdir. Yaş artdıqca isə insanlar qəbul etdikləri qidalara diqqət yetirməlidirlər.
Qadınlar 30 yaşlarında necə qidalanmalıdırlar?
30 yaşında olan qadınlar tərəvəzlərin qəbuluna, faydalı yağlara və təkibində dəmir olan qidalara üstünlük verməlidirlər. Bu yaşda həm uşaq böyütmək, həm də işləmək qadının enerjisini alır. Bu yaş dövründə qadınlar balanslaşdırılmçış qida və yuxu rejiminə riayət eləməlidirlər. 30 yaşlarında olan qadınlar tərkibində nişasta olan qidaları menyudan çıxarsalar yaxşı olar . Bu dövrdə qadınlar oprqanizm üçün faydalı olan yağlarla qidalanmalı və çoxlu miqdarda tərəvəz qəbul etməlidir. Bu yaş dövrlərində uşaq doğan qadınların qanında fol turşusunun miqdarı azala bilir. Bu səbəbdən də mütəxəssislər qadınlara tərkibində dəmir olan qidalarla qidalanmağı məsaləhət bilir. Bir-neçə dəfə doğan qadınlara isə D vitamini qəbul eləmək məsləhət görülür. Qırmızı ət və göyərti yemək bu yaşda olan qadınlar üçün çox faydalıdır.
Qadınlar 40 yaşlarında necə qidalanmalıdır?  
40 yaşında olan qadınlar qida rasionlarından rafinə edilmiş şəkəri çıxarmalıdırlar. Bu dövrdə qadınlar orqanizmin ehtiyacı olan şəkəri karbohidratlardan, kartofdan almalıdır. 40 yaşından sonra qadınlar qidalarına daha çox diqət yetirməlidirlər. Bu yaş dövründə qadınlar şəkərdən və tərkibində nişasta olan qidalardan uzaq durmalıdırlar. Qida rasionunda duzun miqdarının azalması da 40 yaşlı qadınlar üçün mühümdür. Çünki qadınlarda bu yaşdan sonra təzyiq xəstəliyinə tez-tez rast gəlinir. Mütəxəssislər bu yaş dövründə olan qadınlara antioksidantlar qəbul etməyi, meyvə-tərəvəz qəbul etməyi və yaşıl çay içməyi məsləhət bilirlər.
Qadınlar 50 yaşlarında necə qidalanmalıdırlar?
Bu yaş dövründə qadınlar sümük sistemlərinin qayğısına qalmalıdırlar. 50 yaşında olan qadınların qanında estrogenlərin miqdarı azalır. Bu da özünü ən çox sümük siteminə baş verən patologiyalarla biruzə verir. Qadınlar 50 yaşlarında tərkibi D, K vitamini, kalsium, maqniumla zəngin qidalarla qidalanmalıdır. Bu yaş dövrlərində qadınların həzm sistemində problemlər meydana çıxmağa başlayır. Qadınlar 50 yaşlarında yaşıl meyvələrə, ağartı məhsullarına, tərkibində probiotiklər olan qidalara üstünlük verməlidirlər.
Qadınlar 60 yaşlarında necə qidalanmalıdırlar?  
Qadın orqanizminin 60 yaşında vitaminlərə və minerallara daha çox, kalorili qidalara isə daha az ehtiyacı olur. Bu onların fiziki aktivliyinin zəif olması üçün vacib sayılır. 60 yaşlı qadınların immun sistemi zəifləmiş olur, onların orqanizmində D vitamininin miqdarı tamam azalır. 60 yaşında olan qadınlar yumurta, yağlı balıq, qara ciyər və s. qidalanmalıdırlar. Bu yaş dövründə qadınların menyusundan meyvə və tərəvəzlər, qırmızı və ya ağ şərab əskik olmamalıdır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1010   Tarix: 21 aprel 2022
f Paylaş

Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Yatmazdan öncə bunları edin: Səhər daha xoşbəxt olun

Özünüzü yaxşı bir günə hazırlamaq üçün axşam vərdişlərinizdəki bir neçə kiçik dəyişiklik etmək lazımdır. Bununla siz səhər əhval-ruhiyyənizdə böyük fərq yarada və uğurlar əldə edə bilərsiniz. -a istinadən psixoloqların ertəs

.

Yumurtanı qaynadanda bu üsulu da sınayın

Evdar qadınların çoxu yumurta qaynatmağa ciddi yanaşmır, çünki olar bu işi asan hesab edirlər. Çox güman ki, içindəki sarısı sərt, ağı isə tamamilə rezin kimi olacaq.   -a istinadən xəbər verir ki, daha dadlı yumuirta bişirmə

.

Ürəyi xəstəliklərdən qoruyan 10 qida

Ürək xəstəliyi riski demək olar ki, bütün insanları təhdid edən bir xəstəlikdir. Bu riski azaltmaq üçün idmanla yanaşı istehlak edilən qidalara da diqqət yetirmək lazımdır. "Unikal"a istinadən ürək-damar xəstəliklərində

.

Bir ovuc fındığın gücü: O nələrə qadirdir?

100 qr fındıqda 628 kalori var. Gün ərzində bir ovucdan çox fındıq yemək isə artıq çəkiyə səbəb olur.   -a istinadən bir ovuc fındığın insan orqanizmi üçün faydalarını təqdim edir:. - Bədəni gücləndirir. -Yorğunluğu arada

.

Limonlu suyu belə içmək olmaz– 4 mənfi təsiri

Mütəxəssislər limon şirəsinin sağlamlığımız üçün çox faydalı olduğunu bildirirlər. Limonlu suyun ən əhəmiyyətli faydalarından biri böyrək daşlarının qarşısının alınmasında təsirli olmasıdır. -a istinadən xəbər verir ki, Dr

.

8 stəkan su nələri dəyişə bilər?

Sara Smit adlı qadın sosial şəbəkədə etdiyi " əvvəl və sonra" foto nümunəsi ilə içməli suyun nə qədər faydalı olduğunu nümayiş etdirib. .   -a istinadən xəbər verir ki, 42 yaşlı Sara Smit uzun müddətdir baş ağrıs

.

Yabanı halda bitən bu bitki xərçəng hüceyrələrini 48 saatda məhv edir

Xərçəng bütün dünyada əsas ölüm səbəblərindən biridir. Bu problemlə mübarizə aparmağın yolu ətraf mühit faktorları və tətikləyicilərdən xəbərdar olmaqdır. Xərçəngin qarşısını alan təbii mənbələr üzərində aparılan araşdırm

.

Niyə körpələrə yumurta ağı vermək olmaz? - İshal ola bilər

Yağla zəngin olan yumurta sarısı uşağa 7-ci ayından verilməlidir. .   -a istinadən xəbər verir ki, uşaq bir yaşına çatana qədər yumurta ağını istehlak etmək tövsiyə edilmir. . Fakt budur ki, zülalın tərkibində uşağın mədə-bağırsa

.

Biokimyaçı məşhur kremlərdən DANIŞDI: Dəri xərçənginə səbəb olur

Həkimlər SPF ilə kremlərdən istifadə edərək özümüzü günəşin mənfi şüalarından qorumağı tövsiyə edirlər. Amma bir nüans var: bu zaman orqanizmdə D vitamini istehsal olunmur. Əgər D vitamini bədəndə çox az olarsa, dəri xərçəng

turlar.az

sonxeber.az adlarin menasi yay kolleksiyasi yemek reseptleri xinayaxdi bayatilari infeksiya qadın doğuşu ana və uşağın ev məktəbi kosmetika 8 mart bahar azerb clpaq qadinlari gülməli hakıştalar qogal