Qan azlığı olanlar bu yeməklərə diqqət etməlidir
Sanitar-gigiyenik qaydaya uyğun şəraitdə bişirilməyən yeməklər anemiya yaradır. Buna səbəb mədə və bağırsaqlarda müxtəlif növ qurdlar, helikobakter pilori kimi agressiv bakteriyaların yaranmasıdır. Bu da öz növbəsində, hazırda ən geniş yayılmış xora, qastroezofageal reflüks kimi xəstəliklərə gətirib çıxarır.
Milli.Az axar.az-a istinadən xəbər verir ki, bu sözləri osteopat həkim, nevroloq Aygün Məmmədova deyib.
O bildirib ki, intensiv ağrıkəsici qəbulu, hemorroidal qanaxmalar (babasil), menustrativ pozuntular qan azlığına səbəb olur. Mədə-bağırsaq xəstələliyi olan, radiasiyanın nisbətən çox olduğu şəhərlərdə yaşayanlar da risk qrupundadır.
Həmçinin həkim qeyd edib ki, anemiyadan əziyyət çəkənlərin B12 vitamini və fol turşusuyla zəngin, xüsusən qırmızı rəngli qidalar qəbul etmələri, ağartı məhsullarını isə azaltmaları tövsiyə edilir.
Milli.Az









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Süd vəzi xərçənginin əsas əlamətləri açıqlandı
Hadisə özünə təmtəraqlı ad günü etdi - FOTOLAR
Nura Suri Vaqif Qurbanova Milli Qəhrəman adının verilməsindən yazdı
Kişilər niyə üşüyür, qadınlar yox?
Sahibinin stressi heyvanlarda ürək problemlərinə səbəb olur
Stresdən tez qurtulmağın sadə yolu
Parmesan pendiri əslində nədən hazırlanır? - şoka düşəcəksiniz
Bu, orqanizm üçün siqaretdən təhlükəlidir
"Bu yaşda siqaret çəkənlər sonradan qızların yanında pərt olurlar"
Gündə nə qədər zeytun yemək lazımdır? – faydaları