Qan azlığı olanlar bu yeməklərə diqqət etməlidir
Sanitar-gigiyenik qaydaya uyğun şəraitdə bişirilməyən yeməklər anemiya yaradır. Buna səbəb mədə və bağırsaqlarda müxtəlif növ qurdlar, helikobakter pilori kimi agressiv bakteriyaların yaranmasıdır. Bu da öz növbəsində, hazırda ən geniş yayılmış xora, qastroezofageal reflüks kimi xəstəliklərə gətirib çıxarır.
Milli.Az axar.az-a istinadən xəbər verir ki, bu sözləri osteopat həkim, nevroloq Aygün Məmmədova deyib.
O bildirib ki, intensiv ağrıkəsici qəbulu, hemorroidal qanaxmalar (babasil), menustrativ pozuntular qan azlığına səbəb olur. Mədə-bağırsaq xəstələliyi olan, radiasiyanın nisbətən çox olduğu şəhərlərdə yaşayanlar da risk qrupundadır.
Həmçinin həkim qeyd edib ki, anemiyadan əziyyət çəkənlərin B12 vitamini və fol turşusuyla zəngin, xüsusən qırmızı rəngli qidalar qəbul etmələri, ağartı məhsullarını isə azaltmaları tövsiyə edilir.
Milli.Az









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Qazaxıstanın Xalq Artisti Roza Rımbayeva karyerasını bitirir
Conni Depplə Salman Xan bir arada - Foto
Amina Özbəkistanda konsert verəcək
Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi
İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?
"Wednesday" serialının üçüncü mövsümünün çəkilşləri fevral ayında başlayacaq