Qan azlığının qarşısını bu qidalarla almaq mümkündür
Bəzi qidalardan müntəzəm istifadə etməklə qan azlığının qarşısını ala bilərsiniz.
1. İçalat, qırmızı ət və ağ ət
2. Yumurta
3. Üzüm və doşab
4. Quru paxla bitkiləri
5. Ərik qurusu, kişmiş, tut qurusu kimi quru meyvələr
6. Fındıq, fıstıq və küncüt
7. Yumurtanın yanında portağal sirəsi için. Paxlalı bitkiləri ətlə bişirin.
8. Dəmiri artırmaq üçün qidaları C vitamini ilə birlikdə qəbul etmək
9. Bol limonlu göyərtili salat dəmiri artırır.
10. Yumurta yeyərkən yanında təzə sıxılmış portağal və ya greyfrut şirəsi yumurtadakı dəmirin daha çox sorulmasına səbəb olar.
11. Yumurtanı qaynatmaq əvəzinə ona yaşıl və qırmızı bibər, pomidor və soğan vurmaqla bişirmək dəmirin hasil edilməsini artırır.
12. İspanağı qatıqla yedikdə dəmirin miqdarı azalır, onu yumurta ilə bişirmək daha məqsəduyğundur.
13. Quru paxlalı və taxıl yeməklərinin yanında mütləq bol cəfəi, kahı, pomidor və limonlu salatlar yeyin.
14. Səhər yeməyi zamanı 1-2 çay qaşığı bəhməz gündəlik dəmir ehtiyacınızın çoxunu qarşılayacaq.
15. Yemək aralarında quru meyvələrdən qaysı, tut və kişmiş gündəlik dəmir əldə ediməsinə yardım edir.
16. Yeməklərlə çay və qəhvə içməyin.
17. Çay və qəhvəni yemək arası vaxtlarda için. Xüsusilə çayda olan fitat və tanenlərin dəmiri azaltmaması üçün, çayı açıq və limon sıxaraq içməkdə fayda var.