Qan şəkərini tarazlayan təbii qidalar - Şəkərə qarşı təsirli üsul

Qan şəkərini tarazlayan təbii qidalar - Şəkərə qarşı təsirli üsulDiabet bu gün milyonlarla insanı təsir edən xroniki xəstəlikdir. Qan şəkərinin balanslı saxlanması sağlamlıq üçün vacibdir.
Milli.Az xəbər verir ki, bəzi qidalar qan şəkərini stabilləşdirərək insulin müqavimətini azaldır və metabolizmi gücləndirir.
Yulaf - Yüksək lif tərkibi ilə qan şəkərinin sürətlə artmasının qarşısını alır. Beta-qlükan maddəsi insulin həssaslığını artırır və şəkərin stabilliyinə kömək edir.
Lobya və digər paxlalılar - Mərcimək, noxud və lobya aşağı glisemik indeksə malikdir. Onlar qanda şəkərin yüksəlməsini yavaşladır və uzun müddət enerji təmin edir.
Stanford Universiteti Tibb Fakültəsinin araşdırmasına görə, fərdiləşdirilmiş qidalanma planları metabolik sağlamlığa uyğun şəkildə qan şəkərinin stabilləşməsində daha effektiv olur.
Bu qidaları gündəlik pəhrizinizə daxil etmək qan şəkərini tarazlamağa və diabet riskini azaltmağa kömək edə bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 531   Tarix: 04 oktyabr 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

3 dəqiqəyə sınıqları sağaldan gel hazırlanıb

Çinli alimlər tibbdə inqilabi yeniliyə imza atıb. xəbər verir ki, bu yenilik Çinin Çjeczyan (Zhejiang) vilayətindən olan elmi araşdırma qrupu tərəfindən təqdim edilib. Onlar cəmi 3 dəqiqə ərzində sınıqları sağalda bilən xüsus

.

Püstə və kaju deyil: Ən sağlam çərəz açıqlandı

Quru meyvələr uzun müddət yüksək yağ və kalori tərkibi səbəbilə "pəhrizə mane olan" qida kimi qəbul edilsə də, son araşdırmalar bu fikri tamamilə təkzib edir. Xüsusilə qoz, badam və Braziliya qozu yalnız kilo artırmır

.

Qadınlar bu məsələdə özlərinə söz keçirə bilmirlər - Alimlər təsdiqlədi

Qadınlarda zərərli qidalardan asılılıq kişilərə nisbətən daha çox yayılıb. ABŞ-nin Miçiqan Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, qadınlar kişilərdən daha çox ultraişlənmiş qidalardan (  tərkibində çoxlu şəkər, duz

.

Çoxları çörəyi orada saxlayır - yanlış edirik

1 ilə +5 C temperaturda çörəkdə nişastanın kristallaşması başlayır. Məhz buna görə, çörək hələ xaricən qurumamış kimi görünsə də, tez bir zamanda yumşaqlığını itirir və bayatlayır. xəbər verir ki, su çörəyin içində yenidə

.

Çay və kofe ilə dərman içmək niyə zərərlidir?

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, dərmanların çay, meyvə şirəsi və ya kofe ilə qəbulu orqanizmə ciddi zərər verə bilər. Səbəblər isə fərqlidir:. həmin səbəbləri təqdim edir:. Çay: Çayın tərkibindəki taninlər bəzi dərmanları

.

Hamının zərərsiz bildiyi bu hərəkət korluğa səbəb ola bilər - Açıqlama

Gözləri tez-tez ovmaq sadə vərdiş kimi görünsə də, ciddi fəsadlara yol aça bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı oftalmoloq Ksenia Qorbaçeva bildirib. Gözləri ovmaq əvəzinə süni göz yaşı damcıları, fizioloji məhlul ilə yuma

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Evdə allergiyanı 30 dəqiqəyə azaldan texnologiya

Allergiya problemi ilə üz-üzə qalan insanların sayı artdıqca, ev şəraitində qısa müddətdə təsirli nəticə verən texnologiyalara maraq yüksəlir. Mütəxəssislərin fikrincə, yeni nəsil HEPA filtrləri ilə təchiz edilmiş hava təmizləyicilər

.

10 il daha uzun yaşamağın ən asan yolu

Gənclikdə qidalanma rasionunun dəyişdirilməsi ömrü 10 ildən çox uzada bilər. Araşdırmalar göstərib ki, yaşlı insanlarda da rasionun dəyişdirilməsi effekt verir, lakin təsiri bir qədər zəif olur, amma yenə də hiss ediləcə

turlar.az

geyim necə seçməli kosmetoloq qis geyimləri 2025 salat reseptləri hicab modelleri sarimsagin xeyri analiq məktəbi kosmetika birlik sirniyatlar azerb clpaq qadinlari şebnem tovuzlu lakonizm