Qarabaşaq, ləpə və qəhvənin orqanizmə inanılmaz faydaları

Qarabaşaq, ləpə və qəhvənin orqanizmə inanılmaz faydalarıQarabaşaq, ləpə və qəhvə sağlamlıq üçün müxtəlif faydalar təqdim edən təbii qidalar sırasındadır.
Milli.Az xəbər verir ki, hər biri özünəməxsus xüsusiyyətləri ilə orqanizmə müsbət təsir göstərir.
Qarabaşaq: Qarabaşaq myüksək protein və lif mənbəyi olmaqla yanaşı, bədənə enerji verir və mədə-bağırsaq sistemini gücləndirir. Eyni zamanda, tərkibindəki antioksidantlar qan təzyiqini nizamlamağa kömək edir.
Ləpə: Ləpə zəngin vitamin və mineral tərkibi ilə immunitet sistemini möhkəmləndirir. Həmçinin, tərkibindəki zeytun yağı və digər sağlam yağlar, ürək və damar sağlamlığını dəstəkləyir.
Qəhvə: Qəhvə tərkibindəki kofein ilə enerji verir və beyin funksiyalarını stimullaşdırır. Tədqiqatlar göstərir ki, qəhvə həmçinin, xərçəng və Parkinson xəstəliyi kimi xəstəliklərin riskini azaldır.
Bu üç məhsulun gündəlik pəhrizdə yer alması, orqanizmin enerji ehtiyaclarını qarşılayır, immuniteti gücləndirir və ümumi sağlamlığı dəstəkləyir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1031   Tarix: 30 dekabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı

Alimlər şəkər diabetinin ağız və diş sağlamlığına birbaşa təsir etdiyini müəyyən ediblər. Araşdırmalara əsasən, diabetli şəxslərdə ağız quruluğu, diş çürüməsi, diş əti iltihabı, göbələk infeksiyaları və diş itkisi daha ço

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Libido artıran qida əlavəsi ilə bağlı xəbərdarlıq - İlk dəfə qeydə alındı: Sağlam qadında belə

Türkiyədə geniş istifadə olunan jenşen qida əlavəsi bağlı diqqətçəkən tibbi hadisə qeydə alınıb. xəbər verir ki, kardio­loq Dr. Sabri Onur Çağlar sağlam qadında yüksək doza jenşen qida əlavəsindən sonra yaranan ciddi rit

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

turlar.az

makiyaj instagram hamilelikde qidalanma geyim necə seçməli əli əmirli kökəlmə sirləri bayatilar vetene aid maskaların hazırlanması kosmetika sağlamlığın sirleri azərbaycan qizlar xeyanet orqazm