Qarın piylərinizi əritməyə mane olan 5 səbəb

Qarın piylərinizi əritməyə mane olan 5 səbəbQarın, bel, göbək nahiyəsində toplanan piy və artıq çəki ən ağır, ən çətin əriyən hissədir. Burda piy toplanmasının və dieta, hətta idmanla belə əriməməsinin 3 əsas səbəbi var: genetik amil, hormonal pozuntular və bəzi yol verilən səhvlər.
Milli.Az medicina.az-a istinadən məhz bu düzəlməsi mümkün, insandan asılı olan səbəbləri araşdırıb, hansı ki, bunlar qarını əritməyə mane olur.
1.Siz çoxlu, müxtəlif işlənmiş, yəni hazır qida yeyirsiz
Ağ çörək, bulka, un məmulatları rafinə olunmuş, yəni termiki, texniki işlənmiş, təmizlənmiş buğdadan hazırlanır. Eləcə də qənd, şəkər, desertlər, içkilər rafinə olunmuş şəkərdəndir. Bütün bunlar orqanizmdə iltihabi prosesləri artırır.
Siz müxtəlif dietalar, rejimlər saxlayıb, bunları yeməyə davam edirsizsə, qarında piy qatının azalmasına ümid etməyin.
Çıxış yolu var: daha təbii, antioksidantlarla zəngin və iltihab əleyhinə meyvə-tərəvəz və düzgün qidalar yemək. Onlardan hələ heç kimdə qarın çıxmayıb.
2.İdman və məşqləri düzgün etmirsiz
Səhər qaçışları, yürüşləri, məşqlər kardio effektli olub, sağlamlıq üçün yaxşıdır, amma onlar qarına təsir etməyəcək. Sizə kardio ilə güc məşqlərini birləşdirmək lazımdır. Güc tələb edən hərəkətlər əzələ kütləsini artırıb, piyləri yandırır. Həftədə 250 dəqiqə optimal variantdır.
3.Menyunuzda maqniy azdır
Maqniy orqanizmdə gedən 300 reaksiya üçün vacib elementdir.
O, qanda qlükozanın səviyyəsini tənzimləyir, menstruasiya zamanı maye durğunluğunun qarşısını alır. Maqniy az olanda bədən şiş olur, yaxşı təmizlənmir. Alimlər maqniy defisitinin arıqlamağa mane olduğunu bildirir. Belə bir defisit olduğunu bilmək üçün qanda maqniy analizi verirsiz. Az olsa maqniy ilə zəngin yaşıl yarpaq tərəvəz, göyərti, lobya, acı şokolad, balıqlar, süd məhsulları çox yeyin.
4.Yağınızı düzgün seçmirsiz
Bütün yağlar eyni deyil. Siz yağ qəbulunu azaldırsız, yeməklərdə isə hansı yağ olduğuna fikir vermirsiz. Hazır yeməklərdə, yarımfabrikatlarda, ətdə doymuş yağlar olur. Onlar isə qarın, bel nahiyəsində piy yığır. Az doymuş yaölar və yarımdoymuş yağlar isə bədəni formada saxlamağa kömək edər. Bu yağlar avokado, qoz, balıq, günəbaxan tumlarında olur. Amma istənilən yağ tərkibli qida, hətta tum və bitkilər belə çəki artımı, kalori yüksəlməsinə səbəb olur.
5.Az yatırsız
Yuxu azlığı, yata bilməmək çəkini artırır. 5 saatdan az yatan insanlar arıqlaya bilməz.
Yuxusu normada olmayan insan gün ərzində çox yeyir, yağlı qidalara meyl edir,  maddələr mübadiləsi düzgün getmir. Bu adamlarda aclıq hormonu çox olur. Qarın piylərindən azad olmaq istəyirsizsə, sutkada 7-8 saat yatmalısız
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 969   Tarix: 10 iyun 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yuxusuzluq piylənməyə səbəb olur

Piylənməyə səbəb olan bir çox faktorlar vardır. -a istinadən xəbər verir ki, onlardan biri də düzgün yuxu rejiminin olmamasıdır. Yuxusuzluq piylənmə və şəkər xəstəliklərini yaradır. Amerikalı diyetoloqlar 7 sağlam qadın v

.

Gündə 50 qram püstə yeyin - FAYDALARI

Püstə zəngin qida mənbəyidir. Xüsusilə zülal, sağlam yağlar, lif, maqnezium, fosfor və B vitamini ilə zəngindir. Antioksidantlar, digər minerallar və vitaminlər baxımından da əhəmiyyətli bir tərkibə malikdir. -ə istinadə

.

Bu problemləri yaşamaq istəmirsinizsə, stressdən uzaq olun

Dərimiz gündəlik həyatımızın qaçılmaz hissəsi sayılan stressin ən ağır yükünü daşıyır. Buna görə də bir çox dəri xəstəlikləri yaranır. . -a istinadən xəbər verir ki, dərimiz bədənimizin ən böyük orqanıdır və ətraf mühit faktorların

.

Niyə körpələrə yumurta ağı vermək olmaz?

Yağla zəngin olan yumurta sarısı uşağa 7-ci ayından verilməlidir. .   -a istinadən bildirir ki, uşaq bir yaşına çatana qədər yumurta ağını istehlak etmək tövsiyə edilmir. . Dondurulmuş çörəyin faydaları nələrdir?. Doğru bilinə

.

Uşaqlarda qan xərçəngi üçün yeni risk faktoru aşkarlanıb

Ekstrakorporal gübrələmə yolu ilə doğulan uşaqlarda uşaq leykemiyasının inkişaf riski daha yüksəkdir, lakin səbəb texnologiyanın özü deyil, yaşlı insanların buna müraciət etməsi ola bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, b

.

Gündə nə qədər kolbasa yemək olar?

"Ürək xəstəliyi riskini azaltmaq üçün heyvani mənşəli məhsullarda olan doymuş yağlar məhdudlaşdırılmalıdır". -a istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı endokrinoloq və diyetoloq Olqa Çuxaçeva məlumat verib. "Doymu

.

Orqanizmi xərçəngdən qoruyan VİTAMİN

D vitamini ilə zəngin qidalar bağırsaqlarda xüsusi bakteriya olan "Bacteroides fragilis"in böyüməsini təşviq edir. Onlar bədənin şiş (xərçəng) hüceyrələrinə qarşı immun reaksiyasını gücləndirə bilər. -a istinadən xəbə

.

COVID-19-dan sağ qalanların 64 faizinin vəziyyəti bir il ərzində pisləşir – ARAŞDIRMA

San-Fransiskodakı Kaliforniya Universitetinin tədqiqatçıları ağır formada COVID-19-dan sağ çıxan insanların üçdə ikisinin bir ildən sonra sağlamlığının pisləşdiyini müəyyən edən bir araşdırma aparıblar.   -a istinadən xəbə

.

Qaynadılmış yumurtanı axşam yeməyin FAYDALARI

Qaynadılmış yumurtanı səhər yeməyindən daha çox axşam yemək daha faydalıdır.   -a istinadən xəbər verir ki, yumurtanın tərkibində çox miqdarda protein var. Axşam yumurta yemək yuxu zamanı yağ yandırma prosesini stimullaşdırır

turlar.az

sonxeber.az reseptler toy gecesi hamiləlik ədəbi guşə emulqatorlar atalar sozleri veten haqqinda qripdən necə qorunmalı kosmetika bayatılar bir arzum var xlor lekesi aybawi oyunlar