Qarpızı kəsəndə bu baş verirsə... - Zəhərlidir, yeməyin

Qarpızı kəsəndə bu baş verirsə... - Zəhərlidir, yeməyinQarpız ən çox istehlak edilən yay meyvələrindən biridir. Həm sağlam, həm də təravətləndirici qida olan qarpız xüsusilə yüngül qəlyanaltı istəyənlər üçün ideal meyvə kimi tanınır. Ancaq hər yay qarpızdan zəhərlənmələr baş verir.
Bəs qarpız istehlak edərkən nələrə diqqət etməlisiniz?
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, ilk diqqət edilməli məqam qarpızı düzgün vaxtda yeməkdir. Qarpız yeməkdən 2 saat sonra istehlak edilməlidir. Bu sayədə qan şəkərinizin ani yüksəlməsinin qarşısı alınacaq və həzm sisteminiz daha düzgün işləyəcək.
Həddindən artıq qarpız istehlak etsəniz, bəzi təhlükələrlə üzləşə bilərsiniz. Qarpızın tərkibindəki təbii şəkər qan şəkərinizdə nizamsızlıqlara və sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Bundan əlavə, qarpızı yeməklə birlikdə istehlak etmək də təhlükəlidir. Qarpızla birlikdə çoxlu çörək yesəniz, bunun orqanizminizə mənfi təsirləri ola bilər. Hər iki qida karbohidrat qrupunda olduğu üçün çəki problemi yaradacaq.
Qarpızı aldıqdan bir müddət sonra onun orta hissələri xarab olmağa və ya çürüməyə başlayır. Belə qarpız kəsiləndə pis qoxu gəlir və dadı dəyişmiş olur. Eləcə də xarab olmuş qarpız həddən artıq yumşaq olur və təravətləndirici xüsusiyyətlərini itirir.
Qarpızda bunları müşahidə etdikdə onu zibilə atmalısınız.
Bundan əlavə, qarpızı kəsdikdən sonra soyuducuda 3 gündən çox gözlətməməyiniz tövsiyə olunur.
Qarpız tumları ümumiyyətlə təsirsiz bir element kimi görünsə də, həzm oluna bilmədiyi üçün onları həddindən artıq istehlak etmək tövsiyə edilmir. Tumları yemək insan sağlamlığına ciddi bir zərər vermir. Ancaq həddindən artıq yedikdə həzm və qaz problemlərinə səbəb ola bilər.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 670   Tarix: 23 iyun 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

İnfarkt necə baş verir? – Əlamətlər

Aşağıda sadalanan simptomlardan biri və ya bir neçəsi baş verdikdə, gecikmədən təcili tibbi yardım çağırmaq lazımdır. Əks halda, nəticələr zərərli ola bilər.   -a istinadən bildirir ki, infarkt simptomları ürək əzələsini

.

Kök pəhrizi ilə arıqlayın

Kök həm qaraciyəri müalicə edən, həm də dəriyə günəşdə qaralma effekti verən bir tərəvəzdir. Üstəlik, onun kalorisi başqa tərəvəzlərdən daha azdır.  axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, kök pəhrizinə riayət etməklə, həft

.

Stresi dəf etməyin yolları

Həyatımızın bir parçası olan stress mənfi təsirlərsiz ötüşmür. Günün gərgin və ağır keçməsindən tutmuş, insanlarla münasibətlərimizin pisləşməsinə qədər neqativ təsirlərə malikdir. Hətta sağlamlıq problemlərinə qədər gətiri

.

Bu qadınlar heç vaxt ana ola bilməyəcək - Həkimdən ŞOK AÇIQLAMA

Hər kəs, xüsusilə qadınlar ideal çəkiyə sahib olmaq istəyir. Bunun əlçatan yollarından biri dieta saxlamaqdır. Pəhrizlərin "n" qədər növü mövcuddur. Ancaq doğru üsul seçməmək insanın sağlamlığına ciddi ziyan vurur

.

Psixoloqdan qalmaqallı açıqlama: "Türk seriallarını izləyən kütlə cahildir, səviyyəsi aşağıdır

Azərbaycanda Türkiyə serillarının və filimlərinin böyük izləyici kütləsi var. Son dönəmlərdə həmin ekran əsərlərində zorakılıq səhnələrindən çox istifadə olunduğu müşahidə edilir. Fiziki, psixoloji, cinsi, ailədaxili və sai

.

Yeməkdən sonra çay içdikdə niyə aclıq hissi yaranır?

Yeməyin üstündən çoxlu çay içdikdə aclıq hissinin yaranmasının bir neçə səbəbi ola bilər:. səbəbləri araşdırıb:. Mədə şirəsinin azalması: Çay içdikdə mədə şirələri seyrəlir. Bu şirələr yeməyin həzm olunması üçün vacibdir

.

Hər gün avokado yeməyin xeyri

Avokado sağlamlıq üçün xeyirli qidalardan biridir. Çalışın qida rasionunuza həftədə bir dəfə də olsa avokado daxil edin. . axşam.az-a istinadən bu tropik meyvənin yararlarını təqdim edir:. Tərkibində 20-yə yaxın vitamin v

.

Qocalmanı sürətləndirən 5 amil

Araşdırmalara görə, ilk baxışda zərərsiz görünən amillər bizi daha tez qocaldır. Siqaret çəkmək, alkoqol və yuxusuzluq sizi nəinki qocaldır, həm də pis hiss edirsiniz. Bununla belə, yaşlanma prosesini sürətləndirə bilən dah

.

Böyürtkənin möcüzəvi faydaları

Böyürtkən tərkibindəki vitaminlər, minerallar və antioksidantlarla sağlamlığa çox faydalıdır. Bu meyvə güclü antioksidant xüsusiyyətləri və zəngin qida tərkibi ilə orqanizmin müxtəlif funksiyalarını dəstəkləyir.   böyürtkəni

turlar.az

sonxeber.az toy makiyajlari qadin dunyasi maskalar 2024 hicab geyimləri toxunma geyimlər seksual hereketler 2024 ayaqqabı modelləri kosmetika vətən haqqında atalar sözləri veten ağır itki xeyanet gülməli hakıştalar