Qır-qır plov

Qır-qır plov(Azərbaycanın milli plov(aş) növlərindən biri)

Ərzaqlar:Qır-qır plov

500 q çəkilmiş qoyun əti

2 ədəd baş soğan

3 st uzun düyü

4 x.q əridilmiş kərə yağı

500 q təmizlənmiş şabalıd

5-6 ədəd albuxara

10-12 ədəd zoğal

1 x.q zəfəran

Keşniş

Çay qaşığının ucunda darçın

Duz

Istiot

Hazırlanması:

Şabalıdı təmizləmək üçün baxın: Şabalıdın təmizlənməsi

Düyünü adi qaydada bişirib süzürük. Zəfəranı dəmləyib üstünə tökürük.Qazana az yağ töküb əritdikdən sonra düyünü tökürük. Üstünə əridilmiş kərə yağı töküb dəm almağa qoyuruq. Aş 1 saata dəm alacaq.

Qır-qır plovSoğanı sürtgəcdən keçiririk.(ya da soğan ilə əti ət maşınından keçiririk) Ətə soğanı duzu, istiotu və darçını əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.

Qır-qır plovTavaya 2 x.q əridilmiş kərə yağı töküb istidirik. Ətdən balaca küfdəçiklər düzəldib tavaya yığırıq.

Qır-qır plovKüftəcikləri yağda qovururuq. Suyu çıxaçaq. 30 dəqiqə vam odda oz suyunda bişir. Arada qarışdırırıq.Sonra təmizlənmiş şabalıdı, turşunu və zoğalı əlavə edib 3-5 dəqiqə qovururuq.Zövqə görə duz və istiotunu da tökürük.

Qır-qır plovAz su ya da bulyon töküb (1/3 st su ya bulyon) vam odda bişməyə qoyuruq. Yağa düşənə qədər bişiririk.

Qır-qır plovBişməyə 5 dəq qalmış keşnişi xırda doğrayıb üstünə tökürük.

Qır-qır plovDüyünü qaba təpəcik şəklində yığıb üstünə küftəcikli qovurmadan qoyub qaynar əridilmiş yağ töküb süfrəyə veririk.

Qır-qır plovNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 4242   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

turlar.az

kosmetik vasiteler adlarin menasi qadin dunyasi qadindunyasi qadinin arxadan olmasi əllərə qulluq cennet almasinin hazirlanmasi kosmetika qiz burcu naz mila baliq nağıllar kondom