sebet.az onlayn maqazin

Qır-qır plov

Qır-qır plov(Azərbaycanın milli plov(aş) növlərindən biri)

Ərzaqlar:Qır-qır plov

500 q çəkilmiş qoyun əti

2 ədəd baş soğan

3 st uzun düyü

4 x.q əridilmiş kərə yağı

500 q təmizlənmiş şabalıd

5-6 ədəd albuxara

10-12 ədəd zoğal

1 x.q zəfəran

Keşniş

Çay qaşığının ucunda darçın

Duz

Istiot

Hazırlanması:

Şabalıdı təmizləmək üçün baxın: Şabalıdın təmizlənməsi

Düyünü adi qaydada bişirib süzürük. Zəfəranı dəmləyib üstünə tökürük.Qazana az yağ töküb əritdikdən sonra düyünü tökürük. Üstünə əridilmiş kərə yağı töküb dəm almağa qoyuruq. Aş 1 saata dəm alacaq.

Qır-qır plovSoğanı sürtgəcdən keçiririk.(ya da soğan ilə əti ət maşınından keçiririk) Ətə soğanı duzu, istiotu və darçını əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.

Qır-qır plovTavaya 2 x.q əridilmiş kərə yağı töküb istidirik. Ətdən balaca küfdəçiklər düzəldib tavaya yığırıq.

Qır-qır plovKüftəcikləri yağda qovururuq. Suyu çıxaçaq. 30 dəqiqə vam odda oz suyunda bişir. Arada qarışdırırıq.Sonra təmizlənmiş şabalıdı, turşunu və zoğalı əlavə edib 3-5 dəqiqə qovururuq.Zövqə görə duz və istiotunu da tökürük.

Qır-qır plovAz su ya da bulyon töküb (1/3 st su ya bulyon) vam odda bişməyə qoyuruq. Yağa düşənə qədər bişiririk.

Qır-qır plovBişməyə 5 dəq qalmış keşnişi xırda doğrayıb üstünə tökürük.

Qır-qır plovDüyünü qaba təpəcik şəklində yığıb üstünə küftəcikli qovurmadan qoyub qaynar əridilmiş yağ töküb süfrəyə veririk.

Qır-qır plovNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2330   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Yumurta ilə qozlu toyuq salatı

Ərzaqlar: . 200 q toyuğun döş əti . 3 ədəd yumurta . 1 ədəd qırmızı soğan . 1/2 st qoz ləpəsi . Mayonez . Duz . İstiot . Hazırlanması. Toyuğun döş ətini duz töküb suda bişiririk. Soyuduqdan sonra doğrayırıq. Qozu ya blenderdə

Balqabaqlı aş

Ərzaqlar:. 3 st uzun düyü. 500 q qoyun əti. 500 q balqabaq. 3 ədəd baş soğan. 1 ədəd nar. 3-4 x.q əridilmiş kərə yağı. 1 x.q zəfəran. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Zəfəranın üstünə qaynar su töküb dəm almağa qoyuruq. Soğan

Kartof ilə tomatlı qazan kotleti

Ərzaqlar:. (6 nəfərlik). 450-500 q soğanla çəkilmiş qoyun ya da mal əti (əti 2 ədəd baş soğanla ət maşınından keçirdirik). 5-6 ədəd orta kartof. 2 ç.q tomat. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 2-3 x.q birki yağı. Duz. Istiot. Hazırlanması:

Gürzə

(3-4 nəfərlik). Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 2 st un. 1 ədəd yumurta. 1/2 ç.q duz. 1/4 st ilıq su(təxminən). Yuxaları yaymaq üçün əlavə un. İçlik üçün:. 300-400 q hazır bişmiş qoyun ətinin qiyməsi. (Ya da soğanla çəkilmiş bişməmi

Kiyev kotleti

Ərzaqlar:. Üstü üçün:. 4 ədəd toyuğun döş əti. Duz. İçlik üçün:. 200 q kərə yağı. 1 balaca dəstə cəfəri (ya da şüyüd). Qızartmaq üçün:. 3 yumurta. Suxarı. Bitki yağı. Hazırlanması:. Çəfərini təmizləyib yuyuruq və xırda doğrayırıq

Cəfərili xingal

Ərzaqlar:. (4 nəfərlik). Xəmir üçün:. 2 st un. 1/2 ç.q duz. 2/3 st ilıq su. İçlik: . 1 ədəd böyük dəstə cəfəri. Suyuna tökmək üçün:. 2 x.q bitki yağı. 2 ç.q duz. Üstü üçün:. Ərinmiş kərə yağı. Qatıq. Sarımsaq. Hazırlanması:

Zraza

Ərzaqlar:. 10 ədəd orta kartof. 2 yumurta. 2 x.q un. Duz. Istiot. 250-300 qr hazır qiymə. Qızartmaq üçün bitki yağı. Hazırlanması:. Qiyməni hazırlamaq üçün bax Qiymənin hazırlanması. Əvvəlcə kartofu suda bişiririk və qabıqların

Xingal

(Azərbaycanın milli xəmir xörəklərindən olan xingalın bir növü). (6 nəfərlik). Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 4 st un. 1 ç.q duz. 1 yumurta. 1/3 ç.q sarıkök. Təxminən 1 st ilıq su. Yuxaları yaymaq üçün 2-3 x.q un. Üstü üçün:.

Turşulu küftə qovurması

(4 nəfərlik). Ərzaqlar:. 500 q soğanla çəkilmiş qoyun ətinin qiyməsi . 4 ədəd baş soğan . 2 böyük dəstə cəfəri . 2 x. q. alçanın şərab turşusu . 2 x. q. əridilmiş kərə yağı . 1/2 st qaynamış su . Duz . İstiot . Hazırlanması:




sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

sonxeber.az sonxeberler.az toy makiyaji sekilleri hamiləlik kosmetik vasiteler sağlamlıq xəbərləri viruslar veten haqqinda bayatilar testosteron nədir kosmetika veten haqqında atalar sozu kakos yagi