Qırmızı lobya arıqladır, ürəyi və sinirləri sağaldır... FAYDALARI

Qırmızı lobya arıqladır, ürəyi və sinirləri sağaldır... FAYDALARIQırmızı lobya ən faydalı və qiymətli məhsullardan biridir. Qırmızı lobya bütün dünyada mətbəxlərində geniş istifadə olunur və sevilir.
Lobyanı qidalanmaya daha tez-tez daxil edin. Bu həm sağlamlığınız, həm də gözəlliyiniz üçün çox faydalıdır.
Qırmızı lobyanın əsas faydaları arasında:
- Saglamolun.az bildirir ki, B qrupu vitaminləri ilə zəngin olan qırmızı lobya dəri, immun və sinir sistemi üçün olduqca faydalıdır.
- Qırmızı lobya qidalı liflərlə zəngindir. Qidalı liflər xərçəngdən qoruyur, bağırsaqların fəaliyyətini stimullaşdırır, qəbizliyin qarşısını alır, qanda şəkərin və "pis" xolesterolun səviyyəsini aşağı salır, orqanizmi toksinlər və şlaklardan təmizləyir.
- Lobya zülallarla zəngindir. Zülallar orqanizmin əsas "tikinti materialıdır". Bu göstəriciyə görə lobya ət və balığa yaxınlaşır. Lobyada olan zülal orqanizm tərəfindən çox asan mənimsənilir.
- Mis və dəmirlə zəngin olan qırmızı lobya qanın tərkibini yaxşılaşdırır, qanazlığı zamanı çox faydalıdır.
- Qırmızı lobyada olan kükürd dərinin vəziyyətini yaxşılaşdırır.
- Qırmızı lobya antioksidant maddələrlə zəngindir. Bu maddələr orqanizmdə qocalma proselərini ləngidir.
- Fol turşusu ilə zəngin olan qırmızı lobya hamilə qadınlar üçün xüsusilə faydalıdır. Hamiləlik zamanı bu vitaminin çatışmamazlığı döldə sinir sisteminin ağır inkişaf qüsurlarına səbəb olur.
- Kaliumla zəngin olan qırmızı lobya ürək və böyrəklər üçün olduqca faydalıdır, ödemləri azaldır, arterial təzyiqin tənzimlənməsinə kömək edir.
- Lobya çox tez toxluq hissi yaradır və bu səbəbdən arıqlamağa kömək edir. Lobyanın bu xüsusiyyəti müxtəlif pəhrizlər zamanı istifadə olunur. Hətta xüsusi lobya pəhrizi mövcuddur.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 937   Tarix: 02 dekabr 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

101 yaşlı qadın uzunömürlülüyünün sirrini AÇIQLADI - FOTO

Böyük Britaniyada 101 yaşını qeyd edən Coys Linas uzunömürlülüyünün gizlinini bölüşüb. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, Linas gənclik illərində atasına fermada yardım edib, daha sonra ayaqqabı fabrikində çalışıb

.

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: "Tox qarına yatmaq sağlamlıq üçün risklidir

Son günlər sosial şəbəkələrdə və həkimlər arasında "tox qarına yatmağın zərərləri" ilə bağlı müzakirələr artıb. Mütəxəssislər bildirirlər ki, gecə saatlarında ağır yemək qəbul edib yatmaq, bir çox sağlamlıq problemlərini

.

Dünyanın ən sağlam qidası şüyüd imiş... - SİYAHI

Minlərlə qida məhsulunun qlobal analizindən sonra mütəxəssislər dünyanın ən sağlam qidası kimi şüyüdü seçiblər. xəbər verir ki, vitamin, mineral və güclü antioksidant tərkibi ilə şüyüd bir çox meyvə və tərəvəzləri gerid

.

Üzə dolğu etdirənlərə xəbərdarlıq: Kor ola bilərsiniz

Elm adamları üz nahiyəsinə dolğu etdirən şəxsləri ciddi fəsadlar barədə xəbərdar edib. Mütəxəssislər bildirirlər ki, dolğu maddəsinin damarları tutması nəticəsində toxuma itkisi, hətta korluq kimi ağır nəticələr ortaya çıx

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

turlar.az

adlarin menasi geyim şəkilləri gözəllik məhsulları dieta moruğun faydasi yuxuyozmalar müxtəlif kosmetika vətən haqqında bayatılar kokelmek vetene aid bayatilar xanim.az faydalı bilgilər