Qışda xəstəliklərdən qorunmağın sirri: Çuğundur, sarımsaq, vəzəri

Qışda xəstəliklərdən qorunmağın sirri: Çuğundur, sarımsaq, vəzəriSoyuq qış aylarında orqanizmimiz xəstəliklərə qarşı daha həssas olur. Bu mövsümdə xəstəliklərdən qorunmaq üçün bəzi təbii üsullardan istifadə edə bilərik.
Milli.Az oxu.az-a istinadən xəbər verir ki, "Haber Global" immunitet sistemini gücləndirmək üçün üstünlük verilməli olan məhsullar barədə ekspertlərin tövsiyələrini təqdim edib.
Zəncəfil
Zəncəfil dəmir, maqnezium, "B6" və "C" vitamini ilə zəngindir. Bu sağlam tərkibi sayəsində zəncəfil güclü antioksidant və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir. Selikli qişaları nəzarətdə saxlayaraq qış aylarında burun tutulmasının qarşısını alır. Çaya və ya südə əlavə edilərək istifadə edilə bilən zəncəfil immuniteti artırır.
Sarımsaq
Sarımsaq antimikrob xüsusiyyətlərə malikdir. Sağlam qida dəyərləri ilə sarımsaq təbii antibiotik hesab olunur. Yeməklərə sarımsaq əlavə etməklə onun faydasından asanlıqla yararlanmaq olar. Qış aylarında sarımsaq istehlakı immunitetin güclənməsinə kömək edir.
Brokkoli
Superqida adlandırılan brokkoli "C", "A" və "E" vitaminləri ilə zəngindir. Eyni zamanda yüksək lif tərkibinə malik olan brokkoli immuniteti artırır. O, həmçinin bağırsaq sağlamlığını da dəstəkləyir. Brokkoli şorbası və ya bişmiş brokkoli qış ayları üçün ideal qidalardır.
Çuğundur
Çuğundur yüksək antioksidant və nitrat tərkibli qidadır. Çuğundurun müntəzəm istehlakı iltihabı azaldır və qan dövranını sürətləndirir. Eyni zamanda, çuğundur tərkibindəki betalain birləşmələri sayəsində immuniteti gücləndirir. Salatlara çuğundur əlavə etməklə onun faydasını görə bilərsiniz.
İspanaq, vəzəri
Dəmir və antioksidantlarla zəngin olan ispanaq və vəzəri kimi göyərtilər təbii antioksidant tərkibləri sayəsində immuniteti artırır. Qış aylarında xəstəliklərdən qorunmaq üçün salatlarda və ya gündəlik yeməklərin yanında bu göyərtiləri istehlak etmək olar.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 973   Tarix: 09 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

.

Apteklərdə satılan bu şokoladın tərkibində heyvan qanı var - Azərbaycanda da geniş yayılıb

Hematogen şokoladın əsas tərkibi öküz qanından əldə olunan albumin və şəkərdən ibarətdir. xəbər verir ki, dəmir və C vitaminini artırmaq üçün tez-tez quru meyvələr, qoz-fındıq, süd tozu, qənnədi şirəsi, karamel və ya şokola

.

Bu qidalar gözləri sağlam saxlayır

Gözlərinizi gündəlik ekran yorğunluğundan və yaşla bağlı problemlərdən dörd güclü meyvə ilə qoruyun. Bəzi meyvələr aydın görməni dəstəkləyən, yorğunluğu azaldan, katarakt və quru göz kimi xəstəliklərdən qoruyan antioksidantlar

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Miqren tutması zamanı nə etməli? - Həmin gün üçün vacib tövsiyələr

Miqren tutması bir çox insanın gündəlik fəaliyyətini ciddi şəkildə məhdudlaşdırır. Mütəxəssislər bildirir ki, miqren başlayan gün düzgün davranış ağrının şiddətini azaltmağa kömək edə bilər. xəbər verir ki, həkimlərin sözlərin

.

Hamilə qadınlar dişlərini müalicə etdirə bilər?

Hamiləlik zamanı kalsium çatışmazlığı səbəbindən qadınlarda diş problemləri, xüsusilə karies daha tez yaranır. xəbər verir ki, bu, həm kalsiumun qida ilə kifayət qədər qəbul edilməməsi, həm də ağız suyunun tərkibinin dəyişməs

.

Sonsuzluq yaradır - Bakıda addımbaşı hər yerdə var: Bəzi evlərdə də istifadə olunur

Artıq Bakıda addımbaşı kofe satılan yer var. Hansı ki, "takeaway" tipli bu məkanlarda satılan çay və kofelər plastik və karton stəkanlarda satılır. Bu tipli qablar bütün marketlərdə də ucuz qiymətə satılır. Eləc

.

Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida

Yeni il süfrəsində bol çeşidli yeməklər mədə-bağırsaq sistemi üçün ciddi risklər yarada bilər. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi qidalar bayram sevincini sağlamlıq problemləri ilə əvəz edə bilər. xəbər verir ki, EuroOnc

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

turlar.az

yay kolleksiyasi makiyaj etmek qaydalari kosmetoloq körpələrdə süni qidalar qrip zökəm uşaq dünyası geyim kombinasiyalari kosmetika sağlamlıq sirniyatlar vətən haqqında atalar sözləri hakışda kondom nedir