Qışda xəstəliklərə "stop" deyin: İmmunitet artıran MƏHSULLAR

Qışda xəstəliklərə İmmunitetin artırılması üçün qidalanmada quşüzümü, bibər, sitrus meyvələri, kələm, göyərti, balıq və digər məhsulların olması vacibdir.
Milli.Az xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı həkim Mariya Vorobey bildirib.
O, immunitet sistemini gücləndirməyə və orqanizmi virus və infeksiyalardan qorumağa kömək edən məhsullar haqqında danışıb.
Mütəxəssis "C" vitaminini immunitetin əsas köməkçilərindən biri adlandırıb.
"Bu vitamin sitrus meyvələrində (portağal, limon, qreypfrut), quşüzümü, çaytikanı, bolqar bibəri, gül kələm və Brüssel kələmində, həmçinin göyərtilərdə (cəfəri, şüyüd) çox miqdarda var".
Həkim immunitet üçün "A" və "D" vitaminlərinin də vacib olduğunu bildirib.
"A" vitamini ilə indau (rukola) və şüyüd zəngindir. "D" vitaminini isə əsasən yağlı balıq növlərindən (qızılbalıq, treska, sardina) alırıq, az miqdarda kərə yağı, pendir, yumurta sarısı, kürü və təbii şəraitdə yetişdirilən göbələklərdə var. "Omega-3" çoxdoymamış yağ turşuları orqanizmin müdafiə funksiyalarını gücləndirməyə kömək edir. Yağlı dəniz balığı - sardina, treska, qızılbalıq, forel bu maddə ilə zəngindir. "Omega-3", həmçinin qoz-fındıqda var, lakin yüksəkkalorili olduğu üçün gündə 30 qramdan çox yemək tövsiyə edilmir".
Ekspert orqanizmdə immun hüceyrələrin əmələ gəlməsi üçün dəniz məhsulları, dəniz balığı, göbələk, qoz-fındıq və günəbaxan toxumlarında zəngin olan selenin zəruriliyindən də danışıb.
"Sink də az əhəmiyyətli deyil - o, dəniz balığı, ət, krevetka, qoz-fındıq, göbələk və pendirdə var. Əlbəttə, süd məhsulları və sellüloz haqqında unutmaq olmaz. Onlar həzm sisteminin işini normallaşdırır və bağırsağın selikli qişasını qoruyan öz mikroflorasını dəstəkləyir. Sağlam bağırsaq güclü immunitetin təminatıdır", - deyə mütəxəssis sözlərini yekunlaşdırıb.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 821   Tarix: 18 dekabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu ətirlər hormon sistemini pozur - Açıqlama

Bəzi kimyəvi ətirlər təhlükə saçır. xəbər verir ki, bunu R.T.U. MIREA-nın qeyri-üzvi kimya kafedrasının dosenti Andrey Doroxov söyləyib. Ekspertin sözlərinə görə ftalatlar, xüsusilə dietilftalat (DEP) aromanın daha uzun müddə

.

Bu simptomlara diqqət - İçməli sudan keçir, beyni yavaş-yavaş məhv edir

Hindistanın Kerala ştatında "beyin yeyən amip" kimi tanınan Naegleria fowleri parazitinin səbəb olduğu PAM (Primer Amibik Meninqoensefalit) infeksiyası yayılmağa davam edir. xarici mətbuata istinadən xəbər veri

.

Uşağınız yeməkdən imtina edirsə, bunları edin - Dietoloqdan 5 tövsiyə

Uşaqların yarısından çoxu müəyyən inkişaf mərhələsində seçici yemək vərdişləri göstərir. xəbər verir ki, uşaq qidalanma mütəxəssisi Charlotte Stirling-Reed valideynlərə bu vəziyyətlə başa çıxmaq üçün beş əsas tövsiyə verib:

.

"Şəkərsiz" şirin qida və içkilər xərçəng yaradır - Açıqlama

"Şəkərsiz" şirin qida və içkilər xərçəng yarada bilər. xəbər verir ki, bunu endokrinoloq Maria Matveeva bildirib. Onun dediyinə görə "şəkərsiz" məhsullar sağlamlıq üçün o qədər də faydalı deyil və uzu

.

Həkim xəbərdarlıq edir: Xiyarın çox istifadəsi şişkinliyə səbəb ola bilər

Xiyar, sağlam qidalanma rasionunda tez-tez yer alan faydalı tərəvəzlərdən biridir. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu tərəvəzin həddindən artıq istehlakı mədə-bağırsaq sistemində şişkinlik yarada bilər. Bu barəd

.

Gənclərdə ürək xəstəlikləri artmaqdadır - mütəxəssislər xəbərdarlıq edir

Son illərdə 20-30 yaş arası gənclər arasında ürək-damar xəstəlikləri və qəfil ürək tutmaları hallarında artım müşahidə olunur. "BBC News"un araşdırmasına görə, həm genetik, həm də həyat tərzi ilə bağlı amillər gəncləri

.

Zoğalın möcüzəvi faydaları

Son illərdə təbii qidalara maraq artdıqca unudulmuş bitkilər və meyvələr yenidən gündəmə gəlir. Onlardan biri də zoğaldır. Xalq təbabətində qədimdən istifadə olunan bu meyvə həm müalicəvi xüsusiyyətləri, həm də güclü antioksidan

.

Yuxunun həyatımıza təsiri

Uğurlu insanların enerjili və məhsuldar günə başlamalarının sirri düzgün yuxu rejimində və erkən oyanmaq vərdişində gizlənir. Səhər vaxtında oyanmaq təkcə günə sürətli başlamaq deyil, həm də sağlam həyat və diqqət üçün vacibdir

.

Daimi ağız quruluğu bu xəstəliyin əlaməti ola bilər - Açıqlama

"Daimi ağız quruluğu kserostomiyanın simptomu ola bilər". xəbər verir ki, rusiyalı terapevt Senislava Çeşulina ağızda davamlı quruluğun səbəbinin kserostomiya ( tüpürcək ifrazının azalması və ya dayanması ) olduğun

turlar.az

həkim məsləhəti yaz geyimleri 2025 qaşların formalari zorlama maraqli pecenyeler vegetativ sinir sistemi hamiləlikdə qidalanma kosmetika ariqla big.az sanamalar porno qiz adlari