Qızardılmış soğanın bilmədiyiniz faydaları ! Bu xəstəlikləri müalicə edirmiş

Qızardılmış soğanın bilmədiyiniz faydaları ! Bu xəstəlikləri müalicə edirmişSoğan güclü antibakterial xüsusiyyətlərə malikdir və bunu hamı bilir.

Xanim.az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, təzə soğan şirəsi ilə bal bronxit və iltihabı sağaldır, öskürəyi azaldır. Əzilmiş soğan kompresləri isə qulaqlarda ağrıları müalicə edir, hətta bədənin temperaturunu azaltmağa qadirdir.

Amma çox az adam bilir ki, sobada qızardılmış soğan da çox faydalıdır. Soğan sobada müəyyən temperaturda bişirildikdə öz faydalı xassələrini itirmir!

1. Bişmiş soğan yazva xəstəliyi və uzun müddət sağalmayan yaraları müəlidə edə bilər! Bunun üçün soğanı qabığı ilə qızartmaq və onu yara yaxşılaşaba qədər lazımi yerlərə qoymaq lazımdır.

2. Çibanların da müalicəsi zamanı bişmiş soğan istifadə etmək lazımdır: isti soğanı kompres üçün problemli yerə gündə 20 dəqiqə saxlayın. Çox tezliklə çiban yox olacaq!

3. Sobada bişirilmiş soğanla hətta babasilin müalicəsi mümkündür! Soğan kompresi dezinfeksiyaedici xüsusiyyətlərə malikdir və dəri toxumalarını tez bir zamanda bərpa etməyə kömək edir.

4. Xüsusilə qan laxtalanması problemləri müşahidə olunan kəslər tez-tez bişmiş soğan yeməlidir. Belə soğanı infarkt və ya insultdan sonra hər gün yemək tövsiyə olunur!

5. Şəkərli diabetdən əziyyət çəkən insanlar, ya qanda şəkərin miqdarı tez-tez yüksəlib aşağı düşən insanlara bişmiş soğandan istifadə etmək çox vacibdir. Soğanı əsas yeməklərin yanında, hər səhər acqarına yeyə və ya soğanla tam müalicə kursu keçə bilərsiniz. Effektini bir həftə sonra görəcəksiniz, hər şey də bu məhsulun zəngin tərkibi sayəsində: Kükürd və dəmir qanda qlükozanın səviyyəsi normallaşdırmağa kömək edir, həmçinin qaraciyər və mədəaltı vəzinin müntəzəm işini dəstəkləyir.

6. Qızardılmış soğan köməyi ilə hipertoniya və ateroskleroz xəstəliyindən əziyyət çəkən insanların vəziyyəti yaxşılaşır. Soğan damarların təmizlənməsinə kömək edir və qan təzyiqinin kəskin sıçrayışlarına mane olur. Əbəs yerə bütün xörəklərə soğan qızartması əlavə etmirlər. Soğanı sobada bişirmə üsulundan sonra yalnız efir yağları itir, hansı ki, ona spesifik dad və qoxu verir. Amma faydası qalır.

Müalicəvi məqsədlər üçün orta boy soğanlar seçin, çünki onlar çox qiymətli mikroelementlər ehtiva edir!

Xəbərlər     Baxılıb: 1888   Tarix: 25 iyun 2018
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Ürəyin 1 nömrəli dərmanı bu meyvədir

Ürək sağlamlığını qorumaq üçün doğru qidalanma çox vacibdir. Uzun illər boyunca narın ürək üçün ən faydalı meyvələrdən biri olduğu düşünülürdü. -ın məlumatına görə, son elmi araşdırmalar göstərir ki, avokado ürək və dama

.

Yayda üz dərisinə necə qulluq edək?

Yaz aylarının gəlişi ilə birlikdə dərimizin daha çox təmiz hava ilə təmasda olması, həmçinin günəş şüalarının güclənməsi, üz dərisində müxtəlif problemlərə səbəb ola bilər. Xüsusilə, səpgilər (pigment ləkələri) bəzi insanlard

.

Makaron illərdir yanlış bişirilirmiş - ən sağlam və dadlı üsul

Makaron illərdir səhv üsulla bişirilir. bildirir ki, makaronun ən doğru bişirmə üsulu onu birbaşa sobada hazırlamaqdır. Mütəxəssislər bildiriblər ki, makaronu əvvəlcədən yarı bişirib sonra sobaya qoymaq əksinə, dadını azaldı

.

Çayı belə içmək xərçəng yaradır

Səhər yuxudan oyanan kimi əlimizin uzandığı ilk şey adətən bir stəkan dəmli çay olur. Xüsusilə Azərbaycan mədəniyyətində çayın yeri ayrıdır; səhər yeməyində, qonaqlıqda, istirahətdə. Ancaq bir çoxumuz fərqinə varmadan sağlamlığımız

.

Alçanı duzla yeməyin ziyanları

Yazın başlanğıcı ilə təbiət yenidən həyat tapır, ağaclar meyvə verir və ticarət məntəqələri müxtəlif növ meyvələrlə bəzənir. xəbər verir ki, hər mövsümün öz xüsusi məhsulları olsa da, yazın ən çox arzulanan meyvələrində

.

Yeməkdən əvvəl dondurma yemək olar? - Mütəxəsisslərdən XƏBƏRDARLIQ

Yaz aylarının yaxınlaşması ilə birlikdə, dondurma sevənlərin sayının artacağı şübhəsizdir. Lakin yay aylarının istilərində bəzən insanlar bu soyuq və şirin qidanın vaxtı ilə necə istehlak edilməsi mövzusunda suallar verir

.

Bu içkini rasiondan əskik etməyin: min dərdə dəva - dirilik suyu

Şalqam suyu, həm dadı ilə, həm də sağlamlığa olan faydaları ilə tanınan qədim bir içkidir. Xüsusilə Türkiyə mətbəxində geniş istifadə olunur. Aşağıda şalgam suyunun əsas faydalarını qeyd edirik:. Şalğam suyu nədən hazırlanır?

.

1 qaşıq yeyənlər 10 il xəstələnmir - Bəhməz deyil

Tarix boyu sağlamlığın simvolu sayılan bəhməz bu gün özünə güclü bir alternativ qazanıb. Söhbət son dövlər daha çox istifadə edilən üzüm marmeladından gedir. . xəbər verir ki, dəmir, antioksidant və vitaminlərlə zəngin ola

.

Ən sağlıqlı çərəz: Nə fındıq, nə badamdır - bu, hamısından üstündür

Sağlam qidalanmanın əsas elementlərindən biri olan çərəzlər həm enerji vermə xüsusiyyətləri, həm də orqanizmə göstərdikləri saysız faydalarla diqqət çəkir. Adətən fındıq, badam və Antep fıstığı ən çox istifadə olunan çərəzlə

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geyim şəkilləri kosmetik vasiteler qis geyimləri 2025 noxud sorbasi duzlu xəmir işləri gəlinlik və toy dəbi quru deri ucun maska rus dilini oyrenek 2ci ders qadin saglamlig şebnem tovuzlu pehriz haqisda