Qocalmanın qarşısını alan 6 MÖCÜZƏ

Qocalmanın qarşısını alan 6 MÖCÜZƏBu 6 qidanı yeyərək gənçləşdiyinizi görəcək, özünüzü daha gümrah, sağlam, və xoşbəxt hiss etməyə başlayacaqsınız .
Milli.Az xarici KİV-ə istinadla 6 möcüzənin adını açıqlayır:
Brokoli:
Tərkibindəki Dəmir, kalsium, sink, və C vitamininin sağlamlığımıza möcüzəvi faydaları var. Brokoli immunitet sistemini gücləndirir, həzm sistemini qaydaya salır, dərini gəncləşdirir, ürək-damar və xərçəngə xəstəliklərinə qarşı qoruyur.
Qoz:
Omega-3 turşuları baxımından zənqin qıdadır. xolesterolu salır, ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır, prostat, döş, ağciyər xərçənginə qarşı qoruyur. Goz uzun müddət tox tutur. Ehtiva etdiyi melatonin sayəsində yuxu problemini aradan qaldırır.
Nar:
Antioksidanlar və C vitamini baxımından zəngin olan nar; qanı təmizləyir, xərçəng və ürək-damar xəstəliklərinə qarşı qoruyur.
Çiyələk:
Bol miqdarda C vitamini və lif ehtiva edən çiyələk; yaddaşı gücləndirir, çəkininzi qorumağa kömək edir və ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır.
Quru ərik:
B vitamini, dəmir və lif baxımından zəngin olan quru ərik; ürəyi qıdalandırır, qan təzyiqini normallaşdırır, tox tutur, yaddaşı gücləndirir, enerji verir və dərini hamallaşdırır.
Badam:
B vitaminləri, dəmir, kalsium, və lif baxımından zəngin olan badam; sümük əriməsinin qarşısını alır, həzm sistemi qaydaya salır. yaddaşı gücləndirir, ürək-damar xəstəliklərinə və xərçəngə qarşı qoruyur. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1120   Tarix: 09 may 2021
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi

Moskvada kişi donuz əti yedikdən dərhal sonra özünü pis hiss edərək xəstəxanaya çatdırılıb. xəbər verir ki, həkimlər ona kardiogen şok və 1-ci tip Kounis sindromu diaqnozu qoyublar. Bu sindrom nadir rast gəlinən, allergi

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Sinə xərçənginin də dərmanı tapıldı

Təhlükəli növ döş xərçənginin təkrarlanma riskini azaltmaq üsulu tapılıb. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin (Los-Anceles) alimləri erkən mərhələdə hormonlara həssas döş xərçənginin təkrarlanma ehtimalını əhəmiyyətl

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

.

Dar geyinən qadınlara xəbərdarlıq

Qadınların əksəriyyəti həyatlarının müəyyən dövründə vaginal infeksiyalara tutulur. xəbər verir ki, Türkiyəli həkim Ecem Eren dar geyimlərin və bəzi digər amillərin vaginal infeksiyalara səbəb olduğunu bildirib. Dar geyim

turlar.az

kosmetik vasiteler toy makiyaji sekilleri donlar 2025 2025 gəlinliklər yay donlari balqabağın faydaları qarın yağları kosmetika toyuq salati birlik xeyanet novruz bayrami xanim az