Qoyun ətindən qat-qat plov

Qoyun ətindən qat-qat plovƏrzaqlar:Qoyun ətindən qat-qat plov

3 st uzun düyü

500 q şabalıd

1 kq qoyun əti

3 baş soğan

3 x.q əridilmiş kərə yağı

7-8 ədəd qaysı

7-8 ədəd albuxara

2/3 st kişmiş

sarıkök ya da zəfəran

Limon duzu

Duz

İstiot

Qazmaq üçün:

1 ədəd yumurta

3 x.q qatıq

Hazırlanması:

Qoyun ətini balaca tikələrə bölüb suda tam bişiririk.

Soğanı qızılı rəngdə olana qədər yağda qovururuq.

Qoyun ətindən qat-qat plovƏti soğanın üstünə əlavə edib qovururuq. Üstünə duz ,istiot,sarıkök və limon duzu səpirik.

Qoyun ətindən qat-qat plovQaysını və  kişmişi yağda qovururuq.

Qoyun ətindən qat-qat plovŞabalıdı təmizləyirik. Bax. Şabalıdın təmizlənməsi  Təmizlənmiş şabalıdı yağda duz töküb qovururuq.

Qoyun ətindən qat-qat plovAlbuxaranı yuyub yumşalması üçün 10-15 dəqiqə isti suda saxlayırıq. Sonra onu da yağda qovururuq.

Qoyun ətindən qat-qat plovBöyük qazana su tökürük. Suya duz tökürük. (7 litrlik qazana 3-dolu x.q duz) Qaynayanda yuyulmuş düyünü toküb bişiririk. Düyünü tökən kimi qarışdirin ki, bir-birinə yapışmasın. Düyü tam bişməmiş süzürük. Düyünün üstünə sarıkök səpirik. (ya da dəmlənmiş zəfəran tökürük.)

Qoyun ətindən qat-qat plovQazmağı hazırlayırıq. Qatıq ilə yumurtanı çalırıq.

Qoyun ətindən qat-qat plovQazana az yağ töküb əridirik.

Qoyun ətindən qat-qat plovBişmiş düyü qarışığından az töküb qatıq qarışığı əlavə edib qazanın dibinə yayıb tarazlayırıq. Üstünə az düyüdən tökürük.

Qoyun ətindən qat-qat plovDüyünün üstünə şabalıdı tökürük.

Qoyun ətindən qat-qat plovŞabalıdın üstünə az düyüdən töküb soğanlı əti tökürük.

Qoyun ətindən qat-qat plovƏtin üstünə yenə düyü tökürük və kişmiş ilə qaysı qovurmasını və albuxaranı tökürük.

Qoyun ətindən qat-qat plovQalan düyünü də əlavə edib yağ töküb aşı dəm almağa qoyuruq. Düyü 1 saat dəm alır. Qazmaq tutanda aş hazırdı. Süfrəyə verdikdə plov boşqaba təpəcik şəklində yığılır üstünə qazmaq qoyulur və yağ tökülür.

Qoyun ətindən qat-qat plovNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 4374   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

turlar.az

kosmetik vasiteler sade makiyaj sekilleri makiyaj etmek qaydalari evlilik plovlar i̇mtahana hazırlıq hamiləlikdə qidalanma kosmetika qiz evi haxista salatlar tərəzi vusale elizade 8 mart