Qoz və kişmişlə ASAN PİROQ

Qoz və kişmişlə ASAN PİROQTərkib:
- 1 stəkan un
- 1 stəkan şəkər tozu
- 2 iri yumurta
- yarım stəkan təzə qatıq (turş olmamalıdır) və ya xama
- 100 qr kərə yağı
- 1 stəkan qoz (fındıq, püstə və s. da istifadə etmək olar)
- yarım stəkan kişmiş
- yarım ç.q. darçın
- 1 ç.q. soda
- 1 çimdik duz
Hazırlanması:
1. Şəkər tozu yumşaq kərə yağı ilə mikserlə çalınır.
2. Yumurta əlavə olunur, yenə çalınır.
3. Xırda doğranmış qoz, kişmiş, darçın, duz əlavə olunur, qarışdırırlır.
4. Sodanı qatığa əlavə edin, qarışdırın, sonra qatığı xəmirə əlavə edin, yenə qarışdırın.
5. Ələnmiş un əlavə edin, yaxşı qarışdırın.
6. Formaya yağ çəkin, xəmir tökün.
7. Piroqu qabaqcadan 200 C qədər qızdırlmış sobada bişirin. Hazır olub-olmadığını diş çöpü ilə yoxlayın.
8. Piroqu soyudun, üzərinə pudra səpin.
Nuş olsun!
  

Mətbəx     Baxılıb: 2026   Tarix: 20 may 2019
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az qaşların formalari yay geyimləri 2025 kosmetoloq encir murebbesi zorlama səhnə bulka reseptləri ürək damar və qan sistemi üzeyir hacıbəyli novruza aid hakisda novruz bayramina aid sağlamlığa aid atalar sözləri novruz hakıştası