Qozlu qoğal

Qozlu qoğalƏrzaqlar:

Xəmir üçün:Qozlu qoğal

1 kq un

2 yumurta

1/2 ç.q sarıkök

1 ç.q dolu duz

2  st süd

1ç.q quru maya

Yuxaların araları üçün: 1 st qoz ləpəsi

Yuxaları yaymaq üçün: əlavə un

İçlik üçün:Qozlu qoğal

250 q şəkər tozu

250 q qoz

1/4 ç.q hil

Yağlamaq üçün:

400-450 q kərə yağı

Üzü üçün:

1 ədəd yumurta,

Xaş-xaş,

Hazırlanması:

Xəmiri hazırlamaq üçün stəkana mayanı töküb ilıq süddə qarışdırırıq. 5-10 dəqiqə qalıb köpüklənir.

Qozlu qoğalSüdü ilıq qızdırıb sarıkök töküb qarışdırırıq.

Qozlu qoğalBir qaba unu ələyirik. Unun ortasını açırıq. Yumurtanı sındırırıq, duzu səpirik, mayanı və sarıköklü südü əlavə edirik.

Qozlu qoğalXəmiri qarışdırıb tam həll olanadək yoğururuq. Yumşaq xəmir olur. Xəmirin üstünə sellofan çəkib dəsmal qoyub acıması üçün üstünü örtürük.

Qozlu qoğalİndi isə içliyi hazırlayaq. Qozu tavaya töküb qazın üstündə qarışdıra-qarışdıra az qovururuq. Qovrulmuş qozu dəsmalın arasında az ovuruq qabıqları çıxır. Tamam soyuduqdan sonra sürtgəcli maşından keçirdirik.

Qozlu qoğalÇəkilmiş qoza şəkər tozu və hili əlavə edib qarışdırırıq. İçliyimiz hazırdı.

Qozlu qoğalYuxaların arası üçün olan qovrulmuş qozu bıçaq vasitəsi ilə doğrayırıq.

Qozlu qoğalYuxaları yağlamaq üçün yağı əridirik .

Qozlu qoğalXəmir 2 saata acıyır.

Qozlu qoğalXəmirdən 15 kündə düzəldirik. 5 dəqiqə qalır kündələr özünə gəlir.

Qozlu qoğalKündənin birini götürüb un səpib nazik yuxa yayırıq.

Qozlu qoğalQozlu qoğalYuxaların hər layını bir az dartıb böyüdürük və yağlayırıq. Hər dəfə yağlanmış yuxaların arasına doğradığımız qoz ləpəsini səpirik.

Qozlu qoğalQozlu qoğalBütün yuxalar qurtardıqdan sonra kəsib hazırlayırıq.

Qozlu qoğalQozlu qoğalOrtasını aralayıb qozlu içlik qoyub ağzını bükürük.

Qozlu qoğalQozlu qoğalQozlu qoğalQozlu qoğalAzca əlimizlə yayıb qurumasın deyə üstünü sellofan ilə örtürük.

Qozlu qoğalHazır qoğalların üzünü çevirib əlimizlə az yayıb qaba düzürük.

Üzünə çəkmək üçün yumurtanı bir qaba sındırırıq. Üzərini yumurtalayb xaş-xaş səpirik.

Qozlu qoğalQozlu qoğal220 dərəcə qızdırılmış sobada üzü qızaranadək bişiririk.

Qozlu qoğalQozlu qoğalNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 5188   Tarix: 21 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az makiyaj etmek qaydalari yemek reseptleri kosmetoloq metbex tənəffüs orqanları keyks hicab modelleri nağıllar aslan hakışda birlik haqqinda baldiza aid haxisda