Qozlu qoğal

Qozlu qoğalƏrzaqlar:

Xəmir üçün:Qozlu qoğal

1 kq un

2 yumurta

1/2 ç.q sarıkök

1 ç.q dolu duz

2  st süd

1ç.q quru maya

Yuxaların araları üçün: 1 st qoz ləpəsi

Yuxaları yaymaq üçün: əlavə un

İçlik üçün:Qozlu qoğal

250 q şəkər tozu

250 q qoz

1/4 ç.q hil

Yağlamaq üçün:

400-450 q kərə yağı

Üzü üçün:

1 ədəd yumurta,

Xaş-xaş,

Hazırlanması:

Xəmiri hazırlamaq üçün stəkana mayanı töküb ilıq süddə qarışdırırıq. 5-10 dəqiqə qalıb köpüklənir.

Qozlu qoğalSüdü ilıq qızdırıb sarıkök töküb qarışdırırıq.

Qozlu qoğalBir qaba unu ələyirik. Unun ortasını açırıq. Yumurtanı sındırırıq, duzu səpirik, mayanı və sarıköklü südü əlavə edirik.

Qozlu qoğalXəmiri qarışdırıb tam həll olanadək yoğururuq. Yumşaq xəmir olur. Xəmirin üstünə sellofan çəkib dəsmal qoyub acıması üçün üstünü örtürük.

Qozlu qoğalİndi isə içliyi hazırlayaq. Qozu tavaya töküb qazın üstündə qarışdıra-qarışdıra az qovururuq. Qovrulmuş qozu dəsmalın arasında az ovuruq qabıqları çıxır. Tamam soyuduqdan sonra sürtgəcli maşından keçirdirik.

Qozlu qoğalÇəkilmiş qoza şəkər tozu və hili əlavə edib qarışdırırıq. İçliyimiz hazırdı.

Qozlu qoğalYuxaların arası üçün olan qovrulmuş qozu bıçaq vasitəsi ilə doğrayırıq.

Qozlu qoğalYuxaları yağlamaq üçün yağı əridirik .

Qozlu qoğalXəmir 2 saata acıyır.

Qozlu qoğalXəmirdən 15 kündə düzəldirik. 5 dəqiqə qalır kündələr özünə gəlir.

Qozlu qoğalKündənin birini götürüb un səpib nazik yuxa yayırıq.

Qozlu qoğalQozlu qoğalYuxaların hər layını bir az dartıb böyüdürük və yağlayırıq. Hər dəfə yağlanmış yuxaların arasına doğradığımız qoz ləpəsini səpirik.

Qozlu qoğalQozlu qoğalBütün yuxalar qurtardıqdan sonra kəsib hazırlayırıq.

Qozlu qoğalQozlu qoğalOrtasını aralayıb qozlu içlik qoyub ağzını bükürük.

Qozlu qoğalQozlu qoğalQozlu qoğalQozlu qoğalAzca əlimizlə yayıb qurumasın deyə üstünü sellofan ilə örtürük.

Qozlu qoğalHazır qoğalların üzünü çevirib əlimizlə az yayıb qaba düzürük.

Üzünə çəkmək üçün yumurtanı bir qaba sındırırıq. Üzərini yumurtalayb xaş-xaş səpirik.

Qozlu qoğalQozlu qoğal220 dərəcə qızdırılmış sobada üzü qızaranadək bişiririk.

Qozlu qoğalQozlu qoğalNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 5137   Tarix: 21 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az toy makiyaji sekilleri yay kolleksiyasi toy gecesi kokteyllər qadindunyasi infeksion xestelikler cinsi münasibətlər xerceng novruz bayramı haxışta zencefil novruza aid hakisda kəlamlar