Qulançar yediyiniz zaman bədəndə nə baş verir? - Zərəri və xeyri MƏLUM OLDU

Qulançar yediyiniz zaman bədəndə nə baş verir? - Zərəri və xeyri MƏLUM OLDUNiyə qulançar pəhriz saxlayanlar və ya yaxşı yeməyə çalışanlar üçün sevimli yemək halına gəlib. Bəs onun potensial zərəri nədir?
Publika.az xəbər verir ki, qulançar, "Instagram" moda bloggerləri və amerikalı diyetoloqlar tərəfindən populyarlaşan məşhur məhsuldur. Və təəccüblü deyil, çünki kiçik açıq yaşıl rəngli tərəvəz sözün əsl mənasında vitamin və qida maddələri ilə doludur.
Qidalanma məsləhətçisi və "The Small Chane Diet" kitabının müəllifi Cary Hansın fikrincə, insanlar qulançarlara əhəmiyyət verməməlidirlər, çünki bu tərəvəz sağlam olmayan yan yeməklərə əla alternativ ola bilər.
Bəs qulançarın faydaları və zərərləri nələrdir və istehlak edildikdə orqanizmə nə baş verir?
Qulançarın faydaları
Qulançarın kalorisi azdır və minimum miqdarda yağ ehtiva edir. Ancaq tərkibində çoxlu həll olunan və həll olunmayan pəhriz lifi var ki, bu da arıqlayanlar üçün idealdır. Bədən yavaş-yavaş lifi həzm edir və tərəvəz toxluq hissi verir.
Genitouriya xəstəliklərindən
Qulançar təbii sidikqovucu hesab olunur. Tərəvəz bədəndən artıq duz və suyu çıxarır, sidik yollarının infeksiyalarının qarşısını alır.
İmmunitet üçün
Qulançarın tərkibində immunitet sistemini gücləndirən və hüceyrələri zərərli radikallardan qoruyan E vitamininin öldürücü dozası var. Orqanizm E vitaminini ona yağ əlavə etdikdə daha yaxşı mənimsəyir, ona görə də qulançarın zeytun yağı ilə bişirilməsi məsləhət görülür.
Hormonlar üçün
Qulançar tərkibindəki B vitaminləri və fol turşusu sayəsində təbii afrodizyakdır. Faydalı duet oyanma hisslərini artırır və həmçinin qadın estrogen və kişi testosteronu kimi hormonları stimullaşdırır.
Əhval üçün
Qulançar stress və əsəbiliklə mübarizə aparmağa kömək edir (hamısı triptofan və amin turşuları sayəsində). Bu səbəbdən depressiyadan əziyyət çəkən insanlara yemək tövsiyə olunur.
Qulançarın zərəri
Qulançar nadir hallarda allergik reaksiyalara səbəb olsa da, bu tərəvəz demək olar ki, hər kəsə tanış deyil. Buna görə də onu menyuya daxil edərkən diqqətli olmalısınız. Xüsusilə qastrit və ya xoraların kəskinləşməsi zamanı mədə-bağırsaq traktının qıcıqlanması riski də var.
Hüseyn

Sağlamlıq     Baxılıb: 901   Tarix: 23 noyabr 2021
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti

Digər yazılar

Məşhur kardioloq mifi dağıtdı: şərab, şokolad və qəhvə

Nüfuzlu tibb jurnalı "European Heart Journal"a 10 ildən artıq rəhbərlik edən tanınmış isveçrəli kardioloq Tomas Luşer şərab, şokolad və qəhvənin sağlamlığa mənfi təsiri haqqında mifi dağıdıb. xəbər verir ki, b

107 yaşlı qadın uzunömürlülük sirrini açdı

107 yaşlı avstraliyalı Bid Krok uzunömürlülüyünün sirrini pivə adlandırıb. xəbər verir ki, o, hər gün bir banka köpüklü pivə içdiyini deyib. "LADbible" yazır ki, qadın pivənin sağlamlığı gücləndirdiyinə inanır

Peyvənd vurdurmaq hər il tələb olunacaq - Professor AÇIQLADI

"BioNTech"in qurucularından olan Uğur Şahin illik 1 doza peyvəndin virusa qarşı effektiv olacağını açıqlayıb. xəbər verir ki, U.Şahin bildirib ki, dördüncü aydan sonra peyvəndin təsiri azalmağa başlayır və altınc

Virusoloq COVID-19 dalğasının nə zaman başa çatacağından danışdı

Qamaleya Mərkəzinin virusoloqu Aleksandr Butenko koronavirusa yoluxma hallarının nə vaxt azalacağını açıqlayıb. Rusiya mətbuatına istinadən xəbər verir ki, ekspertin sözlərinə görə, bu barədə dəqiq proqnoz vermək çətindir

Növbəti koronavirusu bu heyvanlar yaya bilər - ARAŞDIRMA

2019-cu ilin dekabr ayında Çində ortaya çıxan koronavirus dünya üzrə 256 milyondan çox insana yoluxub, 5 milyondan çox insanın ölümünə səbəb olub. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, koronavirusun necə ortaya çıxdığın

Tanınmış həkim şəkərli və şəkərsiz diabetin fərqini, xəstəliyin müalicəsini anlatdı - MÜSAHİBƏ

Diabet bir çox ölümcül xəstəliyin meydana gəlməsində əsas rol oynayan və bütün dünyada geniş yayılan xəstəlik növlərindən biridir. Hər il minlərlə insan diabet xəstəliyi ilə mübarizə aparır. xəbər verir ki, xəstəliyin qarşısın

Peyvənddən əvvəl və sonra pəhriz: vəziyyət pisləşə bilər

Peyvənd və ya revaksinasiyadan bir neçə gün əvvəl və sonra 3-5 gün ərzində siqareti və spirtli içkiləri dayandırmaq daha yaxşıdır. xəbər verir ki, bu barədə RBC-yə Heliks Laboratoriya Xidmətinin tibbi direktoru Dmitri Deniso

Bill Qeytsdən NÖVBƏTİ PROQNOZ: Gələn ilin ortalarında…

"Gələn ilin ortalarında təhlükəli variantların ortaya çıxacağını düşünmürəm. 2022-ci ilin ortalarında COVID-19-dan ölüm və infeksiyaya yoluxma nisbəti mövsümi qrip səviyyəsinə enəcək. Həm peyvəndlər, həm də xəstəli

Bu qidalar yaddaşı gücləndirir

Düzgün və sağlam qidalanma zehni qabiliyyətin inkişafına, xüsusən də yaddaşın güclənməsinə bilavasitə təsir göstərir. Qida Təhlükəsizliyi İnstitutundan -a bildiriblər ki, gündəlik rasionda vitamin və minerallarla zəngin bi

turlar.az

sonxeber.az maskalar qadin sayti geyim dəbləri 2022 burcler nişanlılıq fitness eroziya xesteliyi kosmetika qurban kesilende ele qan sicramasi saç uzatmaq