"Ratatouille" necə hazırlanır? - RESEPT
"Ratatouille" Fransanın cənubundakı Provans bölgəsindən gələn ənənəvi tərəvəz yeməyidir. Balqabaq, badımcan, pomidor, bibər və soğan kimi tərəvəzləri birləşdirərək hazırlanır.
Milli.Az "Ratatouille"nin reseptini təqdim edir:
İnqredentlər:
2 orta ölçülü balqabaq
2 orta boy badımcan
2 orta boy pomidor
1 orta boy soğan
2 yaşıl bibər
2 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı zeytun yağı
1 çay qaşığı duz
1/2 çay qaşığı qara bibər
Hazırlanması:
Sos üçün doğranmış soğanları bir qazana götürüb zeytun yağında yaxşıca qızardırıq. Sarımsaq, duz, qara bibər və qırmızı bibər əlavə etdikdən sonra tomat püresi əlavə edib 5 dəqiqə zəif odda bişirin.
Yuyulmuş tərəvəzləri bərabər qalınlıqda halqalara kəsin. Yuvarlak və ya düzbucaqlı çörək qabının altını yağlayın və üzərinə bişirdiyiniz sousdan tökün. Tərəvəzlərinizi sousun üzərinə düzün.
Bütün tərəvəzlərinizi düzəndən sonra üzərinə qalan sousu töküb 170 dərəcədə 25 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
Xəyal
Milli.Az









Vəfa Şərifovanı təhqir edən qadınla bağlı QƏRAR
Taylor xeyriyyə cəmiyyətlərinə 2 milyon dollar ianə edib
Sonsuzluq yaradır - Bakıda addımbaşı hər yerdə var: Bəzi evlərdə də istifadə olunur
Sovetin vaxtından qalan "yolka" oyuncaqlarını işlətməyin: Tərkibində radiasiya var
İstedad övladlarıma atalarından keçib' - Əməkdar artist
Hamilə qadınlar dişlərini müalicə etdirə bilər?
Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida
"Mərhəmətdən danışmağa ixtiyarımız yoxdur
Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir
İspanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsul: 1 qaşıq bəs edir
Bayramda bunları yeməyin
Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır
"Mobil telefonlarda olan bakteriyalar unitazdan 18 dəfə çoxdur"