Restoranlarda etiket qaydaları

Restoranlarda etiket qaydalarıEtiket qaydalarını bilmək – yaxşı yetişdirilmiş və savadlı insanların fərqləndirici xüsusiyyətləridir. Əgər siz də özünüzü belə hesab edirsinizsə onda restorandakı etiket qaydalarının da sirlərini bilməlisiniz. Məsələn iş görüşmələrində belə məkanlarda bunları bilmək düzgün qaydada yetişdirilməyinizdən xəbər verir.
Sizə restorandakı 15 etiket qaydasından bəhs etmək istəyirik.

1. Ofsiant bütün yeməkləri süfrəyə verməmiş və bütün qonaqlar stolun arxasına əyləşməmiş yeməyə başlamayın.

2. Boşqabın kənarındakı çəngəl-bıçaq dəstlərindən istifadə etməyə başlayın.
Restoranlarda etiket qaydaları3. Yeməyə aid olmayan əşyaları stolun üstünə qoymayın.
Restoranlarda etiket qaydaları4. Yeməyin dadına baxmamış ona duz və istiot səpməyin. Bu aşpaza hörmətsizlik kimi qəbul edilir.
5. Taxta çbuqları bir-birinə sürtməyin. Restoran işçiləri fikirləşə bilərlər ki, siz çubuqların keyfiyyətinə şübhə ilə yanaşırsınız.
6. Dəstləri boşqaba düzgün qaydada qoyun.
Restoranlarda etiket qaydaları7. Çubuqları qədəhin içərisinə qoymayın, çünki bu etiket qaydalarının kobud pozulması deməkdir.
8. Çubuqları yeməyin içərisinə şaquli istiqamətdə salmayın. Şərqi Asiyada bu ölüyə təklif olunan yemək kimi qəbul edilir.
9. Yeməyə batırılmış dəstləri yenidən stilun üstünə qoymayın. Onları yeməkdən sonra boşqabın içərisinə qoymaq olar.
Restoranlarda etiket qaydaları10. Duz və istiotu ancaq bir yerdə vermək olar.
11. Aşağıdakı videoda xərçəngi yemək qaydası göstərilib.

12. Yeməyi çubuqlarsız yeməyin. Bu yaponlarda yas mərasimlərində edilir.
13. Qeyri – rəsmi qulluq.
Restoranlarda etiket qaydaları14. Rəsmi qulluq
Restoranlarda etiket qaydaları15. Ofsiant üçün bəxşiş qoymağı unutmayın. Bəxşişin miqdarı verilmiş sifarişin məbləğindən 10%-dən az olmamalıdır.

Bu 15 etiket qaydalarını hər kəs bilməlidir, çünki o, yaxşı yetişdirilməyinizin göstəricisidir. İnanın ki, iş adamına da sizin kimi özünü necə aparmağı bilən biri ilə iş görmək xoş olacaq.

Zünrüd Cavadova

Mətbəx     Baxılıb: 11507   Tarix: 16 aprel 2015
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

turlar.az

gozel gorunmek hamiləlik qadin sayti hamiləlik hesablama peraski cudu hobbi psixoloji məsləhətlər kosmetika novruz hakısdası xerçeng baliq burcu vetene aid atalar sozu insan