Sadə şokoladlı peçenye

Sadə şokoladlı peçenyeTərkib:
- 500-600 qr un
- 1 çimdik duz
- 1 ç.q. qabartma tozu
- 2 x.q. kakao-toz
- 200 qr kərə yağı
- 200 qr şəkər tozu
- 100 qr şokolad
- 1 yumurta
- 1 paket vanilli şəkər tozu
Hazırlanması:
1. Yumşaq kərə yağı şəkər tozu və vanilli şəkər tozu ilə mikserlə yaxşı çalınır.
2. Ələnmiş un, qabartma tozu, duz və kakao ayrı qabda qarışdırılır.
3. Şokolad su hamamında əridilir, yağlı-şəkərli kütləyə əlavə olunur, yaxşı çalınır, yumurta əlavə olunur, yenə çalınır.
4. Xəmiri plyonkaya bükün və soyuducuda 1 saat saxlayın.
5. Xəmiri yayın, istənilən formada peçenyeləri kəsin.
6. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, peçenyeləri tavaya perqament kağızın üzərinə düzün və 10-15 dəqiqə ərzində bişirin. Soyuyandan sonra peçenyenin üzərinə şəkər pudrasını səpmək olar.  
Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2353   Tarix: 18 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az gozel gorunmek geyim dəbləri qis geyimləri 2025 doğuşdan sonra xiyar turşusunun hazırlanması qadın xəyanət hamilə qadın nə yeməli lakonizim webnem tovuzlu bir arzum var veten haqqinda bayati faydalı məsləhətlər