Yumurta ilə qozlu toyuq salatı
Ərzaqlar: . 200 q toyuğun döş əti . 3 ədəd yumurta . 1 ədəd qırmızı soğan . 1/2 st qoz ləpəsi . Mayonez . Duz . İstiot . Hazırlanması. Toyuğun döş ətini duz töküb suda bişiririk. Soyuduqdan sonra doğrayırıq. Qozu ya blenderdə
Şokoladlı-zefirli tortun hazırlanması
Tərkibi:. 400 q zefir. 2 yumurta. 400 q kövrək peçenye. 0,5 st. şəkər tozu. 1 st. süd. 200 q süd. 1 limonun sedrası. 2 x.q. kakao. Zefirləri ortadan bölün. Yumurtaları bir qaba sındırıb şəkər tozu ilə çalın. Peçenyeni xırdalayı
Oruc tutarkən cinsi əlaqə haramdırmı?
Ramazan ayında cinsi əlaqənin hansı hallarda orucu pozduğunu, hansı hallarda isə bunun mümkün olduğu barədə Qafqaz Müsəlmanları İdarəsindən münasibət öyrənilib. Ramazan ayında orucu doqquz şey batil edir ki, onların sırasınd
İsti havalarda orqanizmi sərinlədən qidalar
Qızmar yay günlərində hamımızın təbii sərinləşdirici qidalara ehtiyacı var. Bu qidalar sayəsində sərinləyə, həm də itirdiyimiz vitamin və mineralları geri qazana bilərik. Qarpız. Yay qarpız mövsümünün ən sevilən giləmeyvəsidir
Dadlı limonlu keks resepti
Heç kim bir dilim limonlu keksə yox deyə bilməz. Çay süfrələrinizi bəzəyəcək bu dadlı keksin bişirilməsi də çox asandır. 240 qr şəkər tozu . 240 qr un. 240 qr kərə yağı . 4 ədəd yumurta. Qabartma tozu. Limon qabığı. Duz v
Cənnət alması mürəbbəsi
Tərkibi:. Alma – 1kq,. şəkər – 1,3-1,5kq. Hazırlanması: . Cənnət almasının çiçək kasacığını təmizləyirlər, saplağını isə yarıdan kəsirlər. Sonra almanı bir neçə yerdən deşdəkləyib 3-5 dəqiqə pörtürlər. Üzərinə şəkər şərbət
Çiyələk mürəbbəsi
Tərkibi:. 1 kq çiyələk. 1 kq şəkər tozu. Hazırlanması:. Çiyələyin irisini xırdasından seçib ayrı qablara yığın, yuyun, saplağını təmizləyin, aşsüzənə yığıb suyunun çəkilməsini gözləyin. Ləyənə yığıb üzərinə şəkər tozu səpi
Gül mürəbbəsi
Tərkibi:. Qızılgül ləçəkləri — 100 q. şəkər — 900q. limon duzu — 2q. Hazırlanma qaydası:. Ləçəklər soyuq su ilə yuyulur, dəsmalın üzərinə sərilir və suyu çəkilənə qədər qurudulur. Mürəbbəni bişirmək üçün öncə şirə hazırlanır
Halva reseptləri
Halva – fındıq, toxum və şəkərdən hazırlanan şərq çərəzidir. Halvanın yüksək qida dəyəri ilə fərqlənən bir çox növləri var. Bu şərq çərəzinin resepti olduqca sadədir: o bütün inqrediyentlərin sıyıq halınadək olan qarışığıdır