Şəkərdən daha zərərli - 4 qida

Şəkərdən daha zərərli - 4 qidaHər kəs şəkərin sağlamlığa zərərli olduğunu bilir, lakin bəzi qidalar şəkərdən daha təhlükəli təsir göstərə bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, bu qidalar həm sağlamlığınıza ciddi ziyan vura bilər, həm də gizli şəkildə gündəlik rasionunuza daxil ola bilər.
Trans yağlar
Margarində, qızardılmış qidalarda və bəzi hazır məhsullarda olan trans yağlar ürək xəstəliklərinə, xolesterin səviyyəsinin artmasına və iltihablanmaya səbəb ola bilər. Bu yağlar çox vaxt "hidrogenləşdirilmiş yağ" adı altında gizlənir.
Qablaşdırılmış qəlyanaltılar
Cips, kraker və digər qablaşdırılmış qəlyanaltılar çoxlu miqdarda duz, konservant və emal edilmiş karbohidratlar ehtiva edir. Bu məhsullar qan təzyiqinin artmasına və mədə-bağırsaq xəstəliklərinə səbəb ola bilər.
Süni şirinləşdiricilər
Şəkərdən qaçmaq üçün istifadə olunan süni şirinləşdiricilər bəzən daha zərərli təsir göstərə bilər. Aspartam və sükraloza kimi maddələr bağırsaq mikroflorasını poza və uzun müddətdə metabolik xəstəliklərə səbəb ola bilər.
Emal edilmiş ət məhsulları
Kolbasa, sosiska və digər emal edilmiş ətlər tərkibindəki nitratlar və konservantlarla sağlamlığa ciddi ziyan vurur. Bu qidalar xərçəng riskini artırır və ürək-damar xəstəliklərinə yol açır.
Sağlamlığınızı qorumaq üçün bu qidalardan mümkün qədər uzaq durmağa çalışın və təbii, emal edilməmiş qidalara üstünlük verin.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 867   Tarix: 08 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Bağırsaq xərçənginə qalib gələn 25 yaşlı qız 3 vacib əlaməti açıqladı - FOTO

Bağırsaq xərçənginə qalib gələn 25 yaşlı qadın üç əsas bağırsaq xərçəngi simptomunu açıqlayıb. xəbər verir ki, ABŞ-də yaşayan Peyc Zayfertə 24 yaşında bağırsaq xərçəngi diaqnozu qoyulub. Onun sözlərinə görə ilk simptomla

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

İnfarkt keçirənlərin ortaq vərdişi

Səhər oyandıqdan dərhal sonra fiziki aktivliyin olmaması infarkt keçirmiş insanlarda geniş rast gəlinən vərdişlərdən biridir. xəbər verir ki, bunu britaniyalı kardioloq Sana Sadoksay "Daily Mirror" nəşrinə açıqlamasınd

.

Möcüzəvi pəhriz - qaraciyərdəki yağı yox edir

Qaraciyərdə piy yığılmasını azaldan pəhriz müəyyən edilib. xəbər verir ki, İsveçin Uppsala Universitetinin alimləri skandinaviya (nordik) pəhrizinin həm qan şəkərini nəzarətdə saxlamağa, həm də qaraciyərdə piy yığılmasın

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Hər gün bir stəkan içən qocalmır

Kefirdəki bakteriya immun sistemin yaşlanmasını ləngidir. xəbər verir ki, Yaponiyanın Sinsyu Universitetinin alimləri kefirdəki xüsusi  bakteriyanın immun sistemi yaşlanmasını ləngidiyini və bəzən geri çevirdiyini aşkar ediblər

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

turlar.az

geymler 2025 kosmetoloq makiyaj etmek qaydalari geyimler qadin dunyasi net mətbəx qaydaları dosabin xeyri kosmetika geyim klitor veten seirleri hakışdalar bürclər