Şəkərsiz adı ilə aldığımız məhsullar zəhər saçırmış
Son illərdə insanların şəkər istehlakını azaltmaq üçün daha çox süni dadvericilərə yönəlməsi halları artıb. Lakin, bu dadvericilər sağlamlığa ciddi zərər vurur.
Milli.Az xəbər verir ki, tədqiqatlar süni dadvericilərin qanda şəkəri yüksəltməsi və maddələr mübadiləsini pozması kimi mənfi təsirlərə yol açdığını üzə çıxarmışdır.
Süni dadvericilər kalorisi olmadığından şəkər əvəzi olaraq istifadə edilir, amma bu maddələr bədəndə şəkərə bənzər təsirlər yarada bilir. Araşdırmalar göstərib ki, bəziləri qanda şəkəri artıraraq, insulin səviyyələrini yüksəldir və bu da bədənin şəkərlə balansını poza bilər. Bu vəziyyət, xüsusilə şəkər xəstələri üçün təhlükəli ola bilər.
Həmçinin, dadvericilər şəkər asılılığına səbəb ola bilər. Aspartam və sukraloz kimi süni dadverici maddələr bağırsaq florasında pozulmalara səbəb olaraq, iltihablanmalara və həzm problemlərinə yol açır.
Süni dadvericilərin istifadəsi xüsusilə şəkər xəstəliyi olanlar arasında geniş yayılmış olsa da, tədqiqatlar bu maddələrin insulin müqavimətini artıra biləcəyini və bu səbəbdən II tip diabet riskini yüksəltdiyini göstərir.
İsmayıl
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Keçmiş xanımı Mustafanı məhkəməyə verdi - Aliment ödəmir
Orxan Lökbatanlı xanımına biznes qurdu
Blok 3 konsertlərini ləğv etdi
Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida
Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var
Libido artıran qida əlavəsi ilə bağlı xəbərdarlıq - İlk dəfə qeydə alındı: Sağlam qadında belə
Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu
Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa
Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş
Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı
Mirasını dövlətə bağışlayacaq