Sendviçin orqanizmə zərərləri açıqlandı
Sendviçlər hamının çox sevdiyi və asanlıqla hazırlana bilən yeməkdir. Ancaq onun tərkib hissəsi olan visseral yağ orqanizm üçün zərərlidir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu yağ həyatı orqanların ətrafında piylərin yığılmasına şərait yaradır.
Sendviçin hazırlanmasında istifadə olunan ağ çörəyin yumşaq toxuması və rahatlığı visseral yağ yığılması riskinin artması ilə bir qiymətə gəlir. Bu yağ insulin müqaviməti və metabolik pozğunluqlar kimi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. Ağ çörəyin tərkibindəki zərif un, tam taxıllardan alınan qida və lifdən məhrumdur, bu da qan şəkərinin artmasına gətirib çıxarır.
Bildirilir ki, ağ çörəyin sürətlə həzm edilməsi onu visseral yağ kimi saxlanıla bilən qlükozaya çevirir. Bu növ yağlar xüsusilə narahatlıq doğurur, çünki bədən onu yaxşı emal etmir, bu da diabet, ürək xəstəliyi və insult kimi ciddi problemlərə səbəb olur.
Milli.Az









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Süd vəzi xərçənginin əsas əlamətləri açıqlandı
Hadisə özünə təmtəraqlı ad günü etdi - FOTOLAR
Nura Suri Vaqif Qurbanova Milli Qəhrəman adının verilməsindən yazdı
Kişilər niyə üşüyür, qadınlar yox?
Stresdən tez qurtulmağın sadə yolu
Parmesan pendiri əslində nədən hazırlanır? - şoka düşəcəksiniz
Bu, orqanizm üçün siqaretdən təhlükəlidir
Gündə nə qədər zeytun yemək lazımdır? – faydaları
Hamam otağını belə təmizləmək xərçəng riskini artırır - Xəbərdarlıq