Sevimli mürəbbənin 5 FAYDASI
Soyuq üsulla (qaynatmadan) bişirilmiş moruq mürəbbəsi çox faydalı və müalicəvi məhsuldur.
Bu üsulla bişirilmiş mürəbbədə moruğun bütün faydalı xüsusiyyətləri saxlanılır.
Sağlamolun.az sizə sevimli mürəbbənin şəfaverici xüsusiyyətlərini təqdim edir:
1. Moruq mürəbbəsi fitonsidlərlə zəngindin. Bu maddələr təbii antibotiklər sayılır və məhz fitonsidlər mürəbbəyə heyranedici qoxudan əlavə mikrob və virus əleyhinə təsir bəxş edir. Bu səbəbdən moruq mürəbbəsi soyuqdəymə, qripp, angina zamanı çox faydalıdır.
2. Moruq mürəbbəsində asetilsalisil turşusuna (aspirin tərkibində olan turşu) oxşar maddələr var ki, bu maddələrə görə moruq mürəbbəsi yüksək hərarəti aşağı salmaq xüsusiyyətə malikdir.
3. Moruq mürəbbəsi ellaq turşusu ilə zəngindir. Bu turşu orqanizmə xərçəng əleyhinə təsir edir.
4. Moruq mürəbbəsinin tərkibində olan fitosterinlər aterosklerozun qarşısını alır, kumarinlər isə qanı duruldur, damarlarda trombların əmələ gəlməsinin riskini azaldır.
5. Moruq mürəbbəsi immun sistemini möhkəmləndirir, vitamin çatışmazlığının qarşısını alır.
f Paylaş








Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Səhər yeməyində bu qidanı yeyin - İnfarkt riskini kəskin azaldır
Satış rekordları qıran "qara" diş məcunları - Həqiqətən xeyri var?
Tatlısesin sərvətinə həbs qoyuldu
Engin Akyürekin serialı uğursuz oldu, heyət dəyişdi
Bu vərdiş beyni 8 il gəncləşdirir – alimlərdən maraqlı açıqlama
Afsanəvi Riçard Dərbişir vəfat etdi
Bel ağrısını azaldan təbii üsullar
Yeganənin səhhətində problem yarandı
"Eyni evdə yaşayıb, fərqli dünyalarda yaşayan cütlüklər çoxalıb" - Mütəxəssisdən XƏBƏRDARLIQ
15 yaşımda pul qazanıb anama və onun başqa kişidən olan oğluna baxmışam - Səidə
"Nə qədər sayta girirsinizsə, hamısını bir-bir izləyirlər" - Ekspert