Sevimli mürəbbənin 5 FAYDASI
Soyuq üsulla (qaynatmadan) bişirilmiş moruq mürəbbəsi çox faydalı və müalicəvi məhsuldur.
Bu üsulla bişirilmiş mürəbbədə moruğun bütün faydalı xüsusiyyətləri saxlanılır.
Sağlamolun.az sizə sevimli mürəbbənin şəfaverici xüsusiyyətlərini təqdim edir:
1. Moruq mürəbbəsi fitonsidlərlə zəngindin. Bu maddələr təbii antibotiklər sayılır və məhz fitonsidlər mürəbbəyə heyranedici qoxudan əlavə mikrob və virus əleyhinə təsir bəxş edir. Bu səbəbdən moruq mürəbbəsi soyuqdəymə, qripp, angina zamanı çox faydalıdır.
2. Moruq mürəbbəsində asetilsalisil turşusuna (aspirin tərkibində olan turşu) oxşar maddələr var ki, bu maddələrə görə moruq mürəbbəsi yüksək hərarəti aşağı salmaq xüsusiyyətə malikdir.
3. Moruq mürəbbəsi ellaq turşusu ilə zəngindir. Bu turşu orqanizmə xərçəng əleyhinə təsir edir.
4. Moruq mürəbbəsinin tərkibində olan fitosterinlər aterosklerozun qarşısını alır, kumarinlər isə qanı duruldur, damarlarda trombların əmələ gəlməsinin riskini azaldır.
5. Moruq mürəbbəsi immun sistemini möhkəmləndirir, vitamin çatışmazlığının qarşısını alır.
Milli.Az /news.milli.az









Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar
Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida
Uşaqlarımın sənədlərini göstərmək utanc idi' - Vəfa
İslamı qəbul edən hindistanlı televiziya ulduzu iddialara cavab verdi
Çində yeni qadağa qüvvəyə mindi
Miqren tutması zamanı nə etməli? - Həmin gün üçün vacib tövsiyələr
Keçmiş xanımı Anarı məhkəməyə verdi
Dünyanın ən bahalı modellərindən Anok Yai xəstəxanaya yerləşdirilib
Röya və Elçinin 'Can'ı təqdim olundu - AUDİO
Niyə səhərlər acqarına ilıq su içməliyik?
Peskov həyat yoldaşının premyerasında - FOTOLAR
Son zamanlar mənə qarşı negativ rəylər çoxalıb' - Nəfəs
Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış