Seyrək saçlar üçün maska

Seyrək saçlar üçün maskaSaçlarımız də dərimiz üçün istifadə ediləcək bir çox təbii vasitələr mövcuddur. Bu vasitələr bitkilərdən və müxtəlif meyvələrdən əldə edilir. Həmin vasitələrdən biri də bitkilərdən hazırlanan sabunlardır.
Belə sabunlardan biri də kükürdlü sabundur.
Kükürdlü sabunun ən gözəl xüsusiyyətlərindən biri onun sızanaqları qurutmaq qabiliyyətinə malik olmasıdır. Bu səbəbdən də kükürdlü sabunla yuyulan dəridə akne xəstəliyi əmələ gəlmir. Tərkibində ola kükürd ankenin əmələ gəlməsinin qarşısını almaqla yanaşı onun müalicəsində də effekli təsir gücünə sahibdir.
Kükürdlü sabun antiseptik və antibakterial təsirə malikdir. O dəridə mikrob və yağlanma kimi problemlərin qarşısını alır. Bu səbəbdən də kükürdlü sabun dəri üçün ideal müalicə vasitəsi sayılır.
Onun xoşagəlməz zəif iyi olsa da, bu iy dəridə qalmır. Sabunun dəri üçün faydaları o qədərdir ki, onun iyi ən arxa planda qalır.
Kükürdlü sabunun faydaları:
* Dərini təmizləməkdə alternativi yoxdur.
* Dərini ciddi və dərindən təmizləyir.
* Dəridə olan ölü təbəqəni aparır.
* Dərini sığallı edir.
* Keratolitik təsiri vardır.
* Antibakterial və antimikrob təsirə malikdir.
* Dəridəki yağlanmanı aradan qaldırır.
* Dərinin yağ və su mübadiləsini normallaşdırır.
* Dəridə zərərli mikroorqanizmlərin əmələ gəlməsinin qarşısını alır.
* Qara nöqtələri yox edir və yenisinin əmələ gəlməsini əngəlləyir.
* Dərinin rahat nəfəsalmasına yardım edər.
* Ekzema, sədəf və göbələk xəstəliklərini aradan qaldırır.
* Seboreya,vulqaris və rozase kimi xəstəliklərin dəri xəstəliklərinin müalicəsində effekli təsir göstərir.
* İsti havalarda dərinin tərləməsini azaldır.
Yuxarıda sadalanan effekti almaq üçün kükürdlü sabunda düzənli olaraq istifadə etmək lazımdır. Yadda saxlamaq lazımdır ki, kükürdlü sabundan dərisi quru olan adamlar istifadə edərkən çox diqqətli olmalıdrlar. Çünki bu sabun dərinin quruluğunu daha da artıra bilər.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 943   Tarix: 20 may 2021
f Paylaş


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Qara yemişanın faydaları

Qara yemişan bir metr boylarında olan yemişan kolunun meyvəsidir. Onun yarpaqlarının uzunluğu 3 santimetr, meyvəsi kiçik, çiçəkləri ağ və ya çəhrayı rənglərdə olur. Qara yemişandan mürəbbə, kompot və şərab hazırlamaq üçü

Yemişin faydaları

Yemiş balqabaqkimilər fəsiləsinə, xiyar cinsinə aid olunan meyvələrdəndir. O yalançı giləmeyvədir. Yemişin vətəni Afrika və Hindistan hesab edilir. O işıq və istisevər bir birkidir və soyuğa, nəmliyə davam gətirmir. Yemi

Maraqlı tibbi faktlar

Şəkərli diabetin şəkər metobolizminin pozulmaası səbəbindən baş verməsi 1845-ci ildən məlumdur. Onu ilk dəfə fransız kimyaçısı Mişel Şevrel açıqlayıb. Kimyaçı bu açıqlamasını sidiyi müayinə edərkən tərkibində şəkərin olmasın

Ərik çəyirdəyi yağının faydaları

Ərik çəyirdəyi barədə məlumatlara b.e.ə. 300 ildən qalma Çin əlyazmalarında rast gəlinib. Bu da ərik çəyirdəyi yağının qədim tarixə malik olmasının göstəricisidir. Ərik çəyirdəyi yağı bütün dünyada məşhur olan yağlardandır

Hamiləlik və şəkərli diabet

Hamiləlik dövründə şəkərli diabet xəstəliyinin xüsusiyyətləri. Şəkərli diabetin əlamətləri. Hamiləlik zamanı şəkərli diabetin müalicəsi. Tərkibindəkilər:. *Kimlər risk qrupuna aiddir?. *Xəstəliyin əlamətləri. *Hamiləlik zaman

Qaz yumurtasının faydaları

Qazlar əhliləşdirilən dövrdən indiyə kimi insanlar qaz yumurtasından istifadə edirlər. Qaz yumurtası neolit dövründən indiyə qədər insanların süfrələrində öz yerini tutur. Qaz yumurtası dietik qidalardan hesab edilir. Onu

Xurnikin faydaları

Xurnik(lat. - ürək alması) narıncı rəngdə, şirin, yeməli giləmeyvədir. O ən çox tropik və zəif klimatik bölgələrdə yetişir. Xurnikin vətəni Çinin şimal hissəsi hesab edilir, amma Gürcüstanda, Yunanıstanda, Qırğızıstanda

Dəri xərçənginin qarşısını almaq mümkündür!

24-26 may tarixlərində, La Roche-Posay Azərbaycanın, Аzərbaycan Dermatoveneroloqlar Assosiasiyasının, Bakı Pataloji mərkəzinin təşkilatçılığı və Zəfəran Hospitalın dəstəyi ilə "Dəri xərçənginin diaqnostikası günləri"

Pambıq yağının faydaları

Pambıq yağı bir çox ölkələrin qida rasionunda günəbaxan yağı qədər məşhurdur. Pambıq yağından ən çox Birləşmiş Ştatlarda və Orta Asiya ölkələrində istifadə edilir. Pambıq yağından qida, kosmetik və kimya sənayesində geni


sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

sonxeber.az qadin dunyasi qaşların formalari kosmetika mehsullari gavalı salatı makiyaj sirləri geyim seçimi 2021 qadın ayaqqabı modelləri kosmetika resept vospaleniye derman