Shea Yağının Dəriyə və Saça Faydaları

Shea Yağının Dəriyə və Saça FaydalarıShea Yağının Dəriyə və Saça Faydaları
Arzu Yataqxanası 8 Yanvar 2020
Şi yağı
Karit ağacından (şi ağacı olaraq da bilinir) əldə edilən və yağlarla çox zəngin olan şi yağı, illərdir bir çox dəri, sağlamlıq və saç sağlamlığı probleminin həlli olaraq istifadə olunur. Bu yaxınlarda, bu yağ losyonlar, kosmetika, şampunlar və kondisionerlər kimi müxtəlif gözəllik məhsullarında geniş istifadəsi səbəbiylə qərb dünyasında böyük bir populyarlıq qazandı. Şi yağının faydaları, qidalanma faktları və daha çox şey haqqında daha çox məlumat əldə etmək üçün oxumağa davam edin.

Shea Butter nədir?
Şi ağacının (Vitellaria paradoxa) qoz -fındıqlarından, Afrikadan olan bir ağacdan əldə edilən şi yağı, otaq temperaturunda bərk yağdır.

Karite ağacı meyvə verən bir ağacdır və meyvələrdəki qoz -fındıq çox əhəmiyyətlidir. Bu qoz-fındıq əzilir, qaynadılır və tez-tez şi yağı adlandırılan açıq rəngli bir yağ çıxarmaq üçün istifadə olunur.

Şi yağının əsas tərkib hissəsi olaraq oleik turşusu, stearin turşusu, linoleik turşusu və s. Turşuları ehtiva edir. Bədən istiliyində əriyəndə dəri tərəfindən tez əmilir. Nəmləndirici və müalicəvi xüsusiyyətləri bir çox dəri problemi üçün faydalıdır. Həm də bir çox xəstəliyi müalicə etmək üçün istifadə edilə bilən antiinflamatuar və antimikrobiyal xüsusiyyətlərə malikdir. Bir çox bitki yağına bənzədiyi üçün içmək üçün də uyğundur ( 1 ).

Faydalı xüsusiyyətlərini və qida dəyərlərini araşdırmadan əvvəl bu zəngin fındıq pastasının tarixinə nəzər salaq.

Shea Butterin tarixi
Şi ağacı, Seneqaldan Sudana qədər Efiopiya ətəklərinə qədər uzanan əsrlər boyu Qərbi Afrikada doğuldu. Afrika tarixi sənədlərində Kleopatra dövründə istifadə edilən, insanlar tərəfindən daşınan və dəri və saç baxımında istifadə edilən zəngin bir yağdan bəhs edilir. Hətta Səba Kraliçasının da istifadə etdiyi deyilir!

Ağac Afrikadakı ilk krallar üçün tabutlar hazırlamaq üçün istifadə edildi və qoz -fındıqdan çıxarılan yağ müalicəvi və dəriyə qulluq xüsusiyyətləri üçün istifadə edildi . Ağac Afrikadakı bir çox qəbilə tərəfindən müqəddəs sayılır. Dərini və saçları sərt günəşdən və quru küləklərdən qorumaq üçün hələ də Afrikada geniş istifadə olunur. Əldə olunan yağı əllə yoğurmaq əvvəllər məşhur olsa da, texnologiyanın inkişafı gilin süzülməsi və şi yağının son sıxılması üçün fərqli üsullara səbəb oldu. Bir neçə qəbilə də xurma yağı ilə qarışdırıb yemək üçün istifadə edir. Bu daha çox Şimali Nigeriyada görülür.

Şi yağı müxtəlif sağlamlıq faydaları nümayiş etdirir və digər bitki tərkibli maddələrlə birlikdə müxtəlif kosmetik və dərman formulalarında istifadə olunur. Budur niyə:

Shea yağı niyə yaxşıdır?
Shea yağı tez -tez dəri və saç üçün nəmləndiricilərdə , kremlərdə, losyonlarda və digər qarışıqlarda istifadə olunur . Mükəmməl yumşaldıcı və dərini nəmləndirən bir vasitədir. Təcrübələr həmçinin antiinflamatuar və antioksidan xüsusiyyətlərə malik olduğunu göstərdi. Bunlar iltihablı dəri xəstəliklərini azaltmağa və sərbəst radikallardan dəriyə və saça zərər verməməyə kömək edə bilər.

Tərkibində yalnız dərinin sağlamlığını qorumaqla yanaşı günəşin zərərli ultrabənövşəyi şüalarının zərər görməsinin qarşısını alan A və E vitaminləri də var. Bu maddələr Shea yağına yumşaq bir günəşdən qoruyucu faktor (SPF) verir. E vitamini də quru dərini sakitləşdirir və dərinin elastikliyini artırır, bu yağı yaxşı bir qocalma əleyhinə müalicə halına gətirir ( 2 ).

Bazarda mövcud olan Shea yağı növlərinə gəldikdə, bir neçə növə rast gəlmək mümkündür. Çiy və ya saf Shea yağı ən təbii formadır, ümumiyyətlə sarı və ya yaşıldır. Tərkibində çirklər ola bilər, çünki heç vaxt işlənmir və qoz -fındıqdan çıxarıldıqdan dərhal sonra satılır. Bu xam versiya müxtəlif növ Shea yağı əldə etmək üçün müxtəlif yollarla işlənə bilər. Bunları aşağıda izah edəcəyik.

Zərif və Təmizlənməmiş Şi Yağı
Şi yağı təmizlənmiş və ya təmizlənməmiş ola bilər. Təmizlənməmiş Shea yağı, ən təbii və ən az işlənmiş Shea yağının ən saf formasıdır. Əl ilə sıxıldığı üçün vitamin, mineral və digər təbii xüsusiyyətlərini saxlaya bilir. Gil və ya digər üsullardan istifadə edərək əsas filtrasiya prosesinə məruz qalır. Bunlar yağın rəngini, qoxusunu və toxumasını bir qədər dəyişə bilər. Ərinir, qəliblənir və çubuq və ya zolaq şəklində satılır.

Təmizlənməmiş kərə yağı da A -dan F -ə qədər təsnif edilir;

Rafine Shea yağı işlənmiş formadır. Filtrləmə prosesindən başqa, havalandırma və ya kimyəvi maddələrin istifadəsi ilə deodorizasiyaedici müalicəyə məruz qalır. Yağı ağartmaq üçün də ağardılır. Uyğun bir ətir əlavə etmək və yağın raf ömrünü artırmaq üçün aşqarlar əlavə etmək adi haldır. Bütün bu proseslər yağı ağ və çox hamar edir. Şi yağının zərif versiyasını istifadə etməyin ən böyük dezavantajı, keçdiyi bütün proseslərin qida dəyərini azaltmasıdır.

Bu zərif versiya daha hamarlaşdırıla bilər, daha hamar və daha ağ olması üçün daha çox prosesdən keçməsini tələb edir. Bu ümumiyyətlə kosmetikaya və ya dəriyə qulluq məhsullarına Shea yağı əlavə edərkən edilir. Bir çox emal prosesindən sonra qida faydalarının bir neçəsi itir. Bu növ Shea yağı tez -tez ultra zərif və ya yüksək dərəcədə təmizlənmiş Shea yağı olaraq adlandırılır.

Bəzi şirkətlər də Shea yağını üzvi olaraq satırlar. Bu, yalnız təbii proseslərdən istifadə edərək yetişdirilən və yığılmış təmizlənməmiş versiyadır. Şi yağının müalicəvi və nəmləndirici xüsusiyyətləri qida dəyərlərində gizlidir. Shea yağı üçün qidalanma məlumatları:

Shea Yağı Qidalanma Faktları
Qidalanma dəyərləri
Porsiyon miqdarı: 5g Şi yağı toxumları 20 Xidmət 100 q 0.2 Porsiyon 1/8 fincan (30ml 28g) *
5 q üçün enerji:
Kalori 44 kal/kkal Kilojoules 185kJ
qida maddələri 1/8 fincan üçün (30 ml) 100 qr üçün
Enerji 1,023kJ (244Cal) 3,700kJ (884Cal)
Protein 0 q 0 q
Ümumi yağ 28 q 99.9 q
Doymuş yağ 12.9 q 46,6 q
Trans yağ <0.03g (MAX) <0.1g (MAX)
Doymamış yağ 1,4 q 5.2 q
Doymamış yağlar 12.2 q 44 q
Xolesterol 0 mq 0 mq
Kaprilik turşusu 0.06 q 0,2 qr
Oğlaq turşusu 0.06 q 0,2 qr
Dodekanoik turşusu 0,36 q 1,3 q
Tetradekanoik turşusu 0.03 q 0.1 g
Heksadekanoik turşusu 1,2 qr 4.4 q
Oktadekanoik turşusu 10.7 q 38.8 q
Palmitol turşusu 0.03 q 0.1 g
Octadecenoic Turşusu (Omega-9) 12.025 q 43,5 q
Oktadekadienik turşusu (Omeqa-6) 1.355 q 4,9 q
Oktadekatrienoy turşusu (Omega-6) 0.08 q 0,3 q
fitosterollar 99mg 357mg
Ümumi karbohidratlar 0 q 0 q
Şəkər 0 q 0 q
Pəhriz lifi 0 q 0 q
Bu <0.028g (MAX) <0.1g (MAX)
Minerallar: (Hamısı) 0 μg (mikrogram) 0 μg (mikrogram)
Vitaminlər: (Hamısı) 0 μg (mikrogram) 0 μg (mikrogram)
Fol turşusu (Toplam) 0 μg (mikrogram) 0 μg (mikrogram)
Tərkibi: kərə yağı
Şi yağı tərkibində:

Yağ turşuları: Şi yağı, yağ turşularının 85-90% -ni təşkil edən daha çox stearik və olein turşusu olan beş əsas yağ turşusu, palmitik, stearik, oleik, linoleik və arakidon turşuları ehtiva edir. Stearin turşusu möhkəm bir tutarlılıq təmin edir, olein turşusu Shea yağının sərtliyinə və ya yumşaqlığına təsir göstərir.
Fenoliklər : Fenolik birləşmələr antioksidan xüsusiyyətləri ilə tanınır. Şi yağı, 8 -i kateşin olmaqla 10 fenolik birləşmə ehtiva edir. Ənənəvi olaraq çıxarılmış Shea yağı, heksan istifadə edərək əldə edilənlərə nisbətən daha yüksək fenolik səviyyələrə malikdir. Əslində, Shea yağının kateşin tərkibi yetişmiş zeytunun ümumi fenolik məzmunundan daha yüksəkdir. Qarğıdalıların ümumi konsentrasiyası və nisbi faizi, ağacların məruz qaldığı ekoloji stressin səviyyəsindən asılı olaraq bölgədən bölgəyə dəyişir ( 3 ).
E vitamini : Tokepherol olaraq da adlandırılan E vitamini Shea yağında olur. Şi yağının tərkibində olan E vitamininin növü iqlimə və təzyiq şəraitinə görə dəyişə bilər ( 4 ).
F və A vitamini: Şi yağı təbii olaraq A və F vitaminlərini ehtiva edir. Egzama, dermatit kimi dəri problemlərinin müalicəsinə kömək edə bilər və hətta erkən yaşlanmanı yavaşlatır ( 5 ).
Şi yağı, əsasən doymamış yağlar, əsas yağ turşuları, E və D vitaminləri, fitosterollar, provitamin A və allantoinlə zəngin olması səbəbindən dəri üçün superfood hesab olunur. Uzun illər dəriyə qulluq, körpə baxımı və istehlakı üçün istifadə edilmişdir. Aşağıda dəri üçün müxtəlif Shea yağının faydalarını nəzərdən keçirdik.

Shea yağının dəriyə faydaları
Daimi dəriyə qulluq rutininizə Shea yağı əlavə etmək möcüzələr yaradacaq. Nə olacağına bir nəzər salaq.

1. Quru Dərini Nəmləndirir
Şi yağı üz və bədən üçün əla nəmləndiricidir. Yağla zəngin tərkibi yumşaldıcı və nəmləndirici xüsusiyyətlər təmin edir ( 6 ). Dəridə nəm saxlayır və uzun müddət nəmləndirir. Susuz və quru dəri bir müddət sonra kobud və pullu olur. Bədənin bəzi yerlərində quruluq səbəbiylə dəri çatlaqları inkişaf edə bilər. Şi yağı, yağ tərkibi ilə dərini qidalandırmaqda və dəri çatlaqlarını keçməkdə təsirlidir. Əllərinizin və ayaqlarınızın dərisini yumşaldır və elastik edir. Məsamələri tıkamadan dəriyə asanlıqla nüfuz edir və quru dərilər üçün təsirlidir .

Dərinizdəki çatlaqları, quru kütikülləri və kobud ləkələri sağaltmaq üçün Shea yağı istifadə edə bilərsiniz. Soyuq aylarda dərinizi sadəcə nəmləndirmək üçün də istifadə edə bilərsiniz.

2. Dəri iltihabını azaldır
Şi yağı, iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malik olan bir neçə sinamin turşusu törəməsinə malikdir. Bu xüsusiyyətlər iltihablı dəri xəstəliklərinin müalicəsi üçün faydalıdır ( 7 ). Dəri iltihabı və rosacea səbəb olan iltihab, təsirlənmiş bölgəyə Shea yağı istifadə edərək yüngülləşdirilə bilər. Günəş yanığı, döküntü, kəsiklər və qırışlar kimi xəstəliklər də bu yağdan istifadə edilərək müalicə edilə bilər.

3. Dəri elastikliyini bərpa etməyə kömək edir
Bu faydalı yağda olan sabunsuzlar və F vitamini dərinin elastikliyini qorumaq üçün həyati əhəmiyyətli maddələrdir. Şi yağı , dəridə təbii olaraq kollagen istehsalını artırmaqda da təsirlidir. Şi yağı dərini nəmləndirir, yumşaldır və gözəlləşdirir, həmçinin dərinin təbii elastikliyini bərpa edir ( 8 ). Dəriniz elastikliyini bərpa etdikcə dərinizdəki qırışlar və ləkələr də azalacaq.

4. Mükəmməl Dodaq Baxımı təmin edir
Şi yağı ilə dodaq baxımı
Şi yağı asanlıqla əmilir və soyuq mövsümlərdə və quru hava şəraitində dodaqlara lazım olan əlavə nəm və qida təmin edir. Beləliklə, quru və çatlamış dodaqların müalicəsində təsirli olan əla bir dodaq balzamı rolunu oynayır. Tətbiq edildikdə dodaqlarda bir maneə yaradır və dəridə nəm saxlayır ( 9 , 10 ).

5. Dərinin qaşınması və qaşınmasını aradan qaldırır
Dərinin qaşınması üçün Shea yağının həm nəmləndirici, həm də iltihab əleyhinə xüsusiyyətləri faydalı olduğunu sübut etmişdir. Quruluq dərinizin soyulmasına və ya soyulmasına səbəb ola bilər. Dərinin qaşınmasına da səbəb ola bilər. Şi yağının nəmləndirici yağ turşuları dəriyə lazım olan yağlanmanı verərək rahatlıq təmin edə bilər. Qaşıntı sedef kimi bir dəri xəstəliyindən qaynaqlanırsa, Shea yağının iltihab əleyhinə fəaliyyəti onu yüngülləşdirmək üçün həqiqətən yaxşı işləyir ( 11 , 12 ).

6. Sızanaq və ləkələri müalicə edir
ləkəli dəri
Şi yağı, oleik, palmitik, stearik və linolenik turşular kimi müxtəlif yağ turşularının verdiyi müalicəvi xüsusiyyətləri ilə tanınır. Bu yağda həll olunan maddələr qələvilərlə təmasda olduqda sabuna çevrilmir. Çiy, təmizlənməmiş Shea yağı dəri səpgilərini, bronzlaşma sonrası soyulmanı, yara izlərini, uzanma izlərini, donma yaralarını, yanıqları, böcək ısırıqlarını və sancmalarını və sızanaqların müalicəsində təsirli olur ( 13 ).

7. Bezi döküntüsünü azad edir
Təmizlənməmiş Shea Yağı kimyəvi tərkibə malik olmadığı üçün əla təbii nəmləndiricidir. Beləliklə, körpə baxımı üçün idealdır, çünki dəriyə incə qulluq etməklə yanaşı, körpələrin həssas dərisi üçün xüsusi olaraq uyğunlaşdırılmışdır. Hamamdan sonra tətbiq oluna bilər və körpələrin və körpələrin dərisində ekzema və ya uşaq bezi döküntüsünün müalicəsində də istifadə edilə bilər ( 14 ).

8. Stretch Marklarını azaldır
Şi yağı tez -tez uzanma işarələri üçün satılan məlhəm və ya kremlərdə əsas kimi istifadə olunur. Bunun səbəbi, kilo alma və/və ya kilo itkisi səbəbiylə hamiləlik dövründə meydana gələn uzanma işarələrinin qarşısını almaq və azaltmaqdır. Bu çatlar dərinin elastik qabiliyyətini aşdıqda əmələ gəlir. Şi yağının tətbiqi dərinin təbii elastikliyini bərpa edəcək və həmçinin kollagen istehsalını artıracaq. Təbii yumşaldıcıdır. Bu dərini müalicə edən yağla təsirlənmiş bölgənin gündəlik masajı uzanma izlərini asanlaşdıra bilər ( 15 ).

9. Azad Radikalların Zərərini Azaldaraq Yaşlanmaya Qarşı Təminat verir
Şi yağı, sərbəst radikalların zərərini azaltmaqda bilinən ən təsirli üsullardan biridir. Dərinizin cavan qalması üçün lazım olan kollagen istehsalını sürətləndirmək həm də yaşlanma əleyhinə təsirini artırır. Müntəzəm tətbiq edildikdə incə xəttləri və qırışları azaltmaq üçün görünür.

Tərkibindəki vitamin və kateşinlərlə birlikdə dəriyə zərər verən sərbəst radikallara qarşı antioksidan təsir göstərir. Bu sərbəst radikallar çox vaxt ətrafımızdakı çirkləndiricilərdə və qıcıqlandırıcılarda olur. Günəş şüaları dərimizdəki sərbəst radikalları da artıra bilər ki, bu da dəri hüceyrələrinə asanlıqla zərər verə bilər. Shea yağında olan sinnamik turşu esterləri, dərinin zədələnməsinin qarşısını alan antioksidan dəstək verir ( 16 , 17 ).

Şi yağının dərimiz üçün faydalarını hərtərəfli araşdırdıqdan sonra saç üçün faydalarına da nəzər salmağa dəyər. Nəmləndirici və müalicəvi xüsusiyyətləri sayəsində saçlar üçün təbii bir kondisioner sayılır.

Şi yağının saç üçün faydaları
Saça qulluq üçün bu möcüzəvi yağın faydalarını daha yaxından nəzərdən keçirək. Saç üçün Shea yağı faydalarından bəziləri aşağıda verilmişdir.

10. Zədələnmiş saçları düzəldir
Düzləşdirmə, perma və qıvrılma kimi proseslər saçdakı təbii nəmin yox olmasına səbəb ola bilər. Şi yağı itirilmiş nəmin bərpasına kömək edə bilər. Saçları sərt hava şəraitindən və hava və suda zərərli sərbəst radikallardan qoruyur. Ayrıca, Shea yağı, saçları günəş şüalarından qorumaq üçün kifayət qədər aşağı SPF (günəşdən qoruyucu faktor) var. Əlverişsiz hava və günəş işığından yaranan zərərləri düzəldir. Bu yağ, böyük ölçüdə emildikdən sonra saç mili ilə örtülür, beləliklə saçlarınızla təmas edən bir istilik alətindən və ya digər zərərli materialdan qoruyur. Bu, xüsusilə müalicə olunan və ya rənglənmiş saçlar üçün faydalıdır. Üzgüçülükdən əvvəl tətbiq edildikdə saçları duz və xlordan qoruyur ( 18 ).

Saça qulluq üçün Shea yağı əlavə etməyin bir neçə sadə yolu:

Bir kaşığı çiy və ya təmizlənməmiş Shea yağı götürün və mikrodalğada 30-60 saniyə əridin.
Yağ bir qədər soyuduqdan sonra bir neçə damla lavanda yağı əlavə edin. (Bu addım məcburi deyil, amma xoş qoxu gətirəcək)
Mayeləşdirilmiş yağı saçınızın kiçik hissələrinə, baş dərinizə və bütün saç şaftına çəkin.
Yarım saat saxlayın və sonra saçınızı yumşaq bir şampun ilə yuyun.
11. Baş dərisinin quruluğunu və qaşınmasını aradan qaldırır
Şi yağı quru, qaşınan baş dərisini və kəpəyi sakitləşdirmək üçün təsirli bir yağdır. İltihab əleyhinə keyfiyyətlərə və zəngin yağ tərkibinə malikdir, arxasında yağlı bir qalıq buraxmadan və məsamələri tıxamadan dəriyə hopur ( 19 ). Bu səbəbdən quru saç dərisi, baş dərisindəki sedef və digər baş dərisi problemlərindən qurtulmaqda son dərəcə təsirli olur.

12. Düzensiz qıvrımları yerində saxlayır
Shea Yağı ilə Buruqları Yerində Tutun
Şi yağı kövrək saçları yumşaltmaq və canlandırmaq üçün əladır. Yağsız quruluşa malik olması səbəbiylə artıq yağın baş dərisinə nəzarət və yayılmasına kömək edir. Saça bol miqdarda Shea yağı ilə masaj etmək yumşaq, ipək və düz saçlar verə bilər. Şi yağının bu faydası quru və kövrək, qıvrım saçlara aiddir. Saç böyüməsi üçün şi yağı həftədə iki dəfə tətbiq olunmalıdır. Bu saç quruluşunu yaxşılaşdırır və saçları nəmləndirir. Yumşaldıcı xüsusiyyətlərinə görə buruq saç müalicələrində geniş istifadə olunur ( 20 ).

13. Saç Kırıklarını müalicə edir
Şi yağı saç və baş dərisinə nəmləndirici və bərpaedici təsir göstərir. Şi yağı tətbiq etmək saç tellərini gücləndirir və qırılmaları azaldır. Üstəlik, A və E vitaminləri ilə zəngindir, quru saçları sakitləşdirir və ayrılmış ucları düzəldir ( 21 ).

14. Saç tökülməsinin qarşısını alır
Şi yağında olan yağ turşuları baş dərisini və saçları yumşaldır. Saç dərisini və saç sağlamlığını yaxşılaşdıran bir çox əsas qida maddəsi də təmin edir. Bunlar da saç köklərinizi gücləndirəcək və saç tökülməsini azaldacaq. Shea yağının saç tökülməsinin qarşısını ala biləcək digər bir əhəmiyyətli xüsusiyyəti antiinflamatuar xüsusiyyətləridir. Saçlarınızdakı dəri xəstəlikləri bu birləşmələrlə müalicə edilə bilər, beləliklə saç tökülməsini azaldır. Şi yağı istifadə edərkən saçlarınız daha qalın və təbii bir parıltı əldə edəcək ( 22 ).

15. Effektiv bir təbii kondisionerdir
Tərkibində A və E vitaminləri olması, Shea yağını saçlarınızı kökdən ucuna qədər nəmləndirmək üçün əla seçim edir. Təbii bir kondisioner kimi istifadə edilə bilər. Saçları yağlı və ya ağır buraxmadan nəmlə bağlamaqda çox təsirlidir ( 23 ).

Seçim və saxlama məsləhətləri
Kərə yağı alarkən nəzərə alınmalı məsləhətlər
Şi yağının xam və ya təmizlənməmiş versiyasını axtarın.
Kərə yağı qoxusuna baxın. Bir az qozlu və ya torpaq qoxusu olmalıdır. Hər hansı bir plastik kimi və ya kimyəvi qoxu, təmizlənməmiş bir versiya olmadığını göstərir.
Yağ alarkən, etibarlı və ətraf mühitə uyğun bir markadan satın aldığınızdan əmin olun.
Rəngə gəldikdə, təmizlənməmiş versiya olduqda bir qədər dəyişir. Satın almağı planlaşdırdığınız yağın fil sümüyü olmadığından əmin olun, çünki daha açıq rəng ağartma prosesinin təmizlənmə prosesindən keçdiyini göstərir.
Mümkünsə, qolunuza az miqdarda Shea yağı sınayın. Sakitləşdirici və nəmləndirici hiss etməlidir.
Shea yağı necə saxlanılır?
Şi yağı saxlamağın ən yaxşı yolu onu hava keçirməyən bir qabda və sərin bir yerdə saxlamaqdır. Günəşdən uzaq tutmalısınız. Raf ömrünü uzatmaq üçün E vitamini Shea yağına əlavə olunur. Orta hesabla, Shea yağının raf ömrü iki ildir. Asidik/üfunətli bir qoxu hiss edirsinizsə, onu atmağın vaxtı ola bilər.

Shea Yağı Haradan Alınır
Bu faydalı yağı bir çox e-ticarət saytlarında asanlıqla tapa bilərsiniz, çünki indi məşhurdur. Geniş bir marka seçiminə sahib olmaq həm qiymət, həm də üzvi yağ tapmaq baxımından sizə üstünlük verir. Yenə də kosmetika mağazalarının gözəllik bölmələrində bir neçə markanın Shea yağı məhsullarına rast gəlmək mümkündür.

Şi yağının yan təsirləri nələrdir?
Kərə yağı istifadə edərkən aşağıdakı yan təsir növləri müşahidə edilə bilər:

qaşınan dəri döküntüsü
Bulantı
Baş ağrısı
Zəiflik
Kovanlar
başgicəllənmə
Mədə ağrısı
Yuxarıda göstərilən simptomlardan hər hansı birini hiss edirsinizsə, Shea yağı istifadə etməyi dərhal dayandırın və həkimə müraciət edin. Shea yağı alerjisi çox yaygın deyil, amma sonra peşman olmaqdan daha təhlükəsiz olmaq daha yaxşıdır. Daha əvvəl heç vaxt Shea yağı istifadə etməmisinizsə, yuxarı qolun kiçik bir hissəsində kiçik bir test etmək yaxşıdır.

Gözəllik və Moda     Baxılıb: 2622   Tarix: 14 oktyabr 2021
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Kirpikləri daha effektli göstərən hiylə

Vazelin istənilən kosmetik vasitənin effektivliyini artırmağa kömək edən möcüzəvi məhsuldur. Biləklərə və qulaq arxasına vazelin çəkdikdən sonra ətir sıxsanız, qalıcılığı artır. Onun köməyilə qaşlarınızı da qidalandıra bilərsiniz

.

Xanımların gözəllik sirləri

Görəsən qadınların  neçə yüz il əvvəl gözəl qalma üçün  hansı  sirləri var idi? Gəlin bu sualların cavabına birlikdə baxaq. Manikürün banisi. Sən demə,  manikür və dırnaqlara qulluq proseduru Kleopatra tərəfindən icad edib

.

Estetik olmasaydı, məşhurlar necə görünərdi?

Müasir dövrdə plastik-estetik cərrahiyyə sahəsinin sürətli inkişafı nəticəsində bu əməliyyatlardan istifadə edənlərin sayı getdikcə artır. Əvvəllər əsasən səhnə adamlarında gördüyümüz estetik əməliyyatlara artıq hər kəs müraciə

.

Yaz üçün saç düzümləri: 80-dən bir PARTLAYIŞ

1980-ci illərdə məşhur olan saç düzümü yenidən dəbdədir. Bu barədə "New York Post" məlumat yayıb. Söhbət "permanent wave" (daimi dalğalı) saçlardan gedir. Bu tendensiya modellər Emili Ratajkovski, Bell

.

Yeni il bayramından öncə hansı prosedurlar edilməməlidir?

Bir çox qadınlar cazibədar görünmək üçün Yeni il öncəsi müxtəlif fəndlərə əl atırlar. Bəziləri bayramdan öncə müxtəlif qocalma əleyhinə prosedurlar edirlər. Mütəxəssislər isə nəticənin həmişə gözləntiləri doğrultmadığı barəd

.

Cazibadar görünmək istəyən qadınlar üçün 4 qayda

Unudulmaz qadın olmaq əslində çətin deyil. Cazibədar qadınlar həmişə özünə güvənən qadındır. Heyrətlənən və sevilən qadın olmaq əslində heç də çətin deyil. Cilvəli və incə xanımlar hər mühitdə özlərinə diqqət çəkməyi bacarırlar

.

Dəb ikonalarının gözəllik reseptləri

İllərə meydan oxuyan dəb ikonalarının hər birisinin özünəməxsus gözəllik reseptləri var. Onlardan bəzilərini  sizə təqdim edirik. Ceniffer Lopez. Hollivudun dəb ikonası Ceniffer Lopez heç dəyişilməyən və daim təravətli ola

.

Kişiləri DƏLİ EDƏN 6 aktrisa

Qadın gözəlliyini qiymətləndirmək mürəkkəb bir prosesdir, çünki hər kəsin fərqli zövqləri var: kimisi qaraşınları, kimisi sarışınları, kimisi arıq qızları, kimisi isə möhtəşəm formada oanları sevir. Ümumiyyətlə, biz hamımı

.

Makiyaj tətbiqində edilən səhvlər – 3 XƏTA

Makiyajda qadınları yaşlarından daha çox göstərən ümumi səhvlər var. Makiyajda düzgün tətbiqin təmin edilməsi çox vacibdir. Bir çox qadın istəmədən qırışları vurğulayan və görünüşünə əlavə yaş qatan makiyaj səhvləri edir

turlar.az

sonxeber.az qis geyimləri 2024 gozel gorunmek sac duzumleri ev dizaynlari qonaq otagi qadin dunyasi net ud hindi faydalari yemisan faydasi kosmetika fitat novruz bayramina aid hakistalar toy gecesı azerbaycanli is adami amerikada gullelendi hüzeyir hacibəyov