Şirin qoğal

Şirin qoğalƏrzaqlar: Şirin qoğal

Xəmir üçün:

1 kq un 2 yumurta
1/2 ç.q sarıkök
1 ç.q dolu duz
2 -2,5 st süd
1ç.q quru maya

İçlik üçün:Şirin qoğal

1st un,
1 st şəkər tozu,
3x.q əridilmiş kərə yağı,
1/4 ç.q hil

İstəsəniz qoğalın içinə qoz da qoya bilərsiniz.(1st çəkilmiş qoz, 1st şəkər tozu,1/4 ç.q hil)

Yağlamaq üçün:

400-450 q kərə yağı

Üzü üçün:

1 ədəd yumurta, Xaş-xaş,

Hazırlanması:

Xəmiri hazırlamaq üçün stəkana mayanı töküb ilıq suda qarışdırırıq. 5-10 dəqiqə qalıb köpüklənir.

Şirin qoğalSüdü ilıq qızdırıb sarıkök töküb qarışdırırıq.

Şirin qoğalBir qaba unu ələyirik. Unun ortasını açırıq. Yumurtanı sındırırıq, duzu səpirik, mayanı və sarıköklü südü əlavə edirik.

Şirin qoğalXəmiri qarışdırıb tam həll olananadək yoğururuq. Yumşaq xəmir olur. Xəmirin üstünə klyonka çəkib dəsmal qoyub acıması üçün üstünü örtürük.

Şirin qoğalİndi isə içliyi hazırlayaq. Unu tavaya töküb qazın üstündə qızılı rəngdə olanadək dayanmadan qarışdıra-qarışdıra qovururuq.

Şirin qoğalHazır olanda əridilmiş yağı əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.

Şirin qoğalHazır kütləni başqa bir qaba boşaldırıq.

Şirin qoğalKütlə soyuduqda şəkər tozunu və hili əlavə edib yaxşı qarışdırırıq. İçlik hazırdır.

Şirin qoğalYuxaları yağlamaq üçün yağı qabda əridirik .

Şirin qoğalÜzünə çəkmək üçün yumurtanı bir qaba sındırırıq.

Şirin qoğalXəmir 2 saata açıyır.

Şirin qoğalXəmirdən 15 kündə düzəldirik.

Şirin qoğal5 dəqiqə qalır kündələr özünə gəlir.

Şirin qoğalŞirin qoğalNazik yuxa yayırıq.

Şirin qoğalŞirin qoğalYuxaların hər layını bir az dartıb böyüdürük və yağlayırıq.

Şirin qoğalŞirin qoğalBütün yuxalar qurtardıqdan sonra kəsib hazırlayırıq.

Şirin qoğalŞirin qoğalOrtasını aralayıb içlik qoyub ağzını bükürük.

Şirin qoğalŞirin qoğalŞirin qoğalŞirin qoğalAzca əlimizlə yayıb ağızı yuxarı düzürük. Qurumasın deyə üstünü klyonka ilə örtürük.

Şirin qoğalHazır qoğalları qaba düzürük.Üzərini yumurtalayb xaş-xaş səpirik.

Şirin qoğal220 dərəcə qızdırılmış sobada qızaranadək bişiririk.

Şirin qoğalŞirin qoğalNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 58858   Tarix: 08 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

turlar.az

yay kolleksiyasi geyim dəbləri toy makiyajlari azadqadin erroziya nədir yataqda sevişmə oyunlari hind geyimləri kosmetika novruz bayramına aid bakışta aysel rəksanə gözellik atalar sözü