Şirin qoğal

Şirin qoğalƏrzaqlar: Şirin qoğal

Xəmir üçün:

1 kq un 2 yumurta
1/2 ç.q sarıkök
1 ç.q dolu duz
2 -2,5 st süd
1ç.q quru maya

İçlik üçün:Şirin qoğal

1st un,
1 st şəkər tozu,
3x.q əridilmiş kərə yağı,
1/4 ç.q hil

İstəsəniz qoğalın içinə qoz da qoya bilərsiniz.(1st çəkilmiş qoz, 1st şəkər tozu,1/4 ç.q hil)

Yağlamaq üçün:

400-450 q kərə yağı

Üzü üçün:

1 ədəd yumurta, Xaş-xaş,

Hazırlanması:

Xəmiri hazırlamaq üçün stəkana mayanı töküb ilıq suda qarışdırırıq. 5-10 dəqiqə qalıb köpüklənir.

Şirin qoğalSüdü ilıq qızdırıb sarıkök töküb qarışdırırıq.

Şirin qoğalBir qaba unu ələyirik. Unun ortasını açırıq. Yumurtanı sındırırıq, duzu səpirik, mayanı və sarıköklü südü əlavə edirik.

Şirin qoğalXəmiri qarışdırıb tam həll olananadək yoğururuq. Yumşaq xəmir olur. Xəmirin üstünə klyonka çəkib dəsmal qoyub acıması üçün üstünü örtürük.

Şirin qoğalİndi isə içliyi hazırlayaq. Unu tavaya töküb qazın üstündə qızılı rəngdə olanadək dayanmadan qarışdıra-qarışdıra qovururuq.

Şirin qoğalHazır olanda əridilmiş yağı əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.

Şirin qoğalHazır kütləni başqa bir qaba boşaldırıq.

Şirin qoğalKütlə soyuduqda şəkər tozunu və hili əlavə edib yaxşı qarışdırırıq. İçlik hazırdır.

Şirin qoğalYuxaları yağlamaq üçün yağı qabda əridirik .

Şirin qoğalÜzünə çəkmək üçün yumurtanı bir qaba sındırırıq.

Şirin qoğalXəmir 2 saata açıyır.

Şirin qoğalXəmirdən 15 kündə düzəldirik.

Şirin qoğal5 dəqiqə qalır kündələr özünə gəlir.

Şirin qoğalŞirin qoğalNazik yuxa yayırıq.

Şirin qoğalŞirin qoğalYuxaların hər layını bir az dartıb böyüdürük və yağlayırıq.

Şirin qoğalŞirin qoğalBütün yuxalar qurtardıqdan sonra kəsib hazırlayırıq.

Şirin qoğalŞirin qoğalOrtasını aralayıb içlik qoyub ağzını bükürük.

Şirin qoğalŞirin qoğalŞirin qoğalŞirin qoğalAzca əlimizlə yayıb ağızı yuxarı düzürük. Qurumasın deyə üstünü klyonka ilə örtürük.

Şirin qoğalHazır qoğalları qaba düzürük.Üzərini yumurtalayb xaş-xaş səpirik.

Şirin qoğal220 dərəcə qızdırılmış sobada qızaranadək bişiririk.

Şirin qoğalŞirin qoğalNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 58943   Tarix: 08 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Çox şık, çox məmnun: Kremli toyuq resepti

Kremli toyuq resepti üçün maddələr. Toyuq üçün:. 3. nömrə. toyuq budu. 5. yemək qaşığı. zeytun yağı. 2 -ci. diş. sarımsaq. bir. çay qaşığı. quru kəklikotu. bir. desert qaşığı. limon qabığı. bir. desert qaşığı. duz. bir. ça

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

turlar.az

həkim məsləhəti kosmetik vasiteler maskalar yumurta qabiginin xeyri doğumdan sonra gozlerin bezenmesi payiz haqqinda insa kosmetika novruz bayramina aid hakistalar brusell bakteriyası baliq sanamalar uşaq nece olur