Şirin qoğal

Şirin qoğalƏrzaqlar: Şirin qoğal

Xəmir üçün:

1 kq un 2 yumurta
1/2 ç.q sarıkök
1 ç.q dolu duz
2 -2,5 st süd
1ç.q quru maya

İçlik üçün:Şirin qoğal

1st un,
1 st şəkər tozu,
3x.q əridilmiş kərə yağı,
1/4 ç.q hil

İstəsəniz qoğalın içinə qoz da qoya bilərsiniz.(1st çəkilmiş qoz, 1st şəkər tozu,1/4 ç.q hil)

Yağlamaq üçün:

400-450 q kərə yağı

Üzü üçün:

1 ədəd yumurta, Xaş-xaş,

Hazırlanması:

Xəmiri hazırlamaq üçün stəkana mayanı töküb ilıq suda qarışdırırıq. 5-10 dəqiqə qalıb köpüklənir.

Şirin qoğalSüdü ilıq qızdırıb sarıkök töküb qarışdırırıq.

Şirin qoğalBir qaba unu ələyirik. Unun ortasını açırıq. Yumurtanı sındırırıq, duzu səpirik, mayanı və sarıköklü südü əlavə edirik.

Şirin qoğalXəmiri qarışdırıb tam həll olananadək yoğururuq. Yumşaq xəmir olur. Xəmirin üstünə klyonka çəkib dəsmal qoyub acıması üçün üstünü örtürük.

Şirin qoğalİndi isə içliyi hazırlayaq. Unu tavaya töküb qazın üstündə qızılı rəngdə olanadək dayanmadan qarışdıra-qarışdıra qovururuq.

Şirin qoğalHazır olanda əridilmiş yağı əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.

Şirin qoğalHazır kütləni başqa bir qaba boşaldırıq.

Şirin qoğalKütlə soyuduqda şəkər tozunu və hili əlavə edib yaxşı qarışdırırıq. İçlik hazırdır.

Şirin qoğalYuxaları yağlamaq üçün yağı qabda əridirik .

Şirin qoğalÜzünə çəkmək üçün yumurtanı bir qaba sındırırıq.

Şirin qoğalXəmir 2 saata açıyır.

Şirin qoğalXəmirdən 15 kündə düzəldirik.

Şirin qoğal5 dəqiqə qalır kündələr özünə gəlir.

Şirin qoğalŞirin qoğalNazik yuxa yayırıq.

Şirin qoğalŞirin qoğalYuxaların hər layını bir az dartıb böyüdürük və yağlayırıq.

Şirin qoğalŞirin qoğalBütün yuxalar qurtardıqdan sonra kəsib hazırlayırıq.

Şirin qoğalŞirin qoğalOrtasını aralayıb içlik qoyub ağzını bükürük.

Şirin qoğalŞirin qoğalŞirin qoğalŞirin qoğalAzca əlimizlə yayıb ağızı yuxarı düzürük. Qurumasın deyə üstünü klyonka ilə örtürük.

Şirin qoğalHazır qoğalları qaba düzürük.Üzərini yumurtalayb xaş-xaş səpirik.

Şirin qoğal220 dərəcə qızdırılmış sobada qızaranadək bişiririk.

Şirin qoğalŞirin qoğalNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 54008   Tarix: 08 oktyabr 2013
f Paylaş

Digər yazılar

Yumurta ilə qozlu toyuq salatı

Ərzaqlar: . 200 q toyuğun döş əti . 3 ədəd yumurta . 1 ədəd qırmızı soğan . 1/2 st qoz ləpəsi . Mayonez . Duz . İstiot . Hazırlanması. Toyuğun döş ətini duz töküb suda bişiririk. Soyuduqdan sonra doğrayırıq. Qozu ya blenderdə

Şokoladlı bananlı kokteyl

Ərzaqlar:. 1 ədəd banan. 2 st süd. 100 q sadə dondurma. 50 q şokolad. Hazırlanması:. Əvvəlcə bananın qabığını soyub blenderdə püre halına salırıq. Sonra şokoladı töküb qarışdırırıq. Şokolad tamam əzildəkdən sonra südü əlav

Tərxun şərbəti

Ərzaqlar:. 1 dəstə tərxun. 6 st su. 8 x.q şəkər tozu. 1ədəd limon suyu. Hazırlanması:. Tərxunu təmizləyib yuduqdan sonra üstünə qaynar suyu töküb 2-3 saat saxlayırıq. Sonra süzgəcdən keçirib şəkər tozunu və limon suyunu əlav

Ovşara

Ərzaqlar:. 1/2 st gülab. 1/3 st qızıl gül suyu(rəngli). 5 st su. 5 x.q şəkər tozu. Hazırlanması:. Suyu qaynadırıq.Qaynayan kimi şəkər tozunu əlavə edib 1-2 dəqiqə qaynadırıq. Qarışdırıb götürürük. Tamam soyuduqda gülsuy

Limonlu reyhan şərbəti

Ərzaqlar:. 1 dəstə reyhan. 1 ədəd limon. 6 st su. 6 x.q şəkər tozu. Hazırlanması:. Reyhanı təmizləyib yuyub qaba tökürük. Üstünə limonun suyunu sıxırıq. Şəkər tozunu əlavə edib 2 stəkan qaynar su töküb qarışdırırıq. Şəkə

Banan kokteyli

Ərzaqlar:. 1 st süd. 1 ədəd banan. 200 q sadə dondurma. Hazırlanması:. (İki nəfərlik). Əvvəlcə bananı blenderdə püre halına salırıq. Sonra südü əlavə edib qarışdırırıq. Banan ilə süd qarışığına dondurmanı əlavə edib köpüklənən

Böyürtkən kokteyli

Ərzaqlar:. 250 q böyürtkən. 250 q sadə dondurma. 2 x.q şəkər tozu. 1/2 st su. Hazırlanması:. Böyürtkəni təmizləyib yuduqdan sonra üstünə şəkər tozu və su əlavə edirik. Odun üzərində 5 dəqiqə qarışdıra-qarışdıra qaynadırıq

Portağal şərbəti

Ərzaqlar:. 4 ədəd portağal. 2 x.q bal. Hazırlanması:. Portağalı yuduqdan sonra iki bölüb sıxıb suyunu çıxardırıq. Balı əlavə edib qarışdırırıq. Şərbəti tənzifdən süzürük. Şərbəti soyuq yerdə saxlayırıq. Süfrəyə soyuq hald

Reyhan şərbəti

Ərzaqlar:. 6 st su. 2 böyük dəstə reyhan. 6 x.q şəkər tozu. 1/4 ç.q limon duzu. Hazırlanması:. Şəkər tozu ilə suyu qarışdırıq qazın üstündə qaynamağa qoyuruq. Qaynayan kimi götürürük. Reyhanı təmizləyib yuyuruq. Qaynar suy

turlar.az

sonxeber.az həkim məsləhəti hamiləlik sade makiyaj sekilleri hicab baglamaq hamiləlik testi qaslar hicablar kosmetika kiraye toy paltarlari cin deqvimi