Şirvan qutabı (çudu)
Ərzaqlar: 
Xəmir üçün:
1 kq un,
3 yumurta,
250 q kərə yağı,
1 st süd,
2 x.q xama,
1 ç.q quru maya,
1ç.q dolu duz
İçlik üçün:
Qiymə (Bax. Qiymənin hazırlanması) (Kartof püresi ya da ət ilə
kartof qarışıq içlik qoya bilərsiniz)
Yağlamaq üçün:
400 q kərə yağı
Qızartmaq üçün:
Bitki yağı
Üzünə səpmək üçün:
Sumax
Hazırlanması:
Xəmiri hazırlayaq. Südü qaba töküb ilıq qızdırırıq.
Yağı əridirik.
Mayanı su ya da süddə qarışdırırıq 5-10 dəqiqə qalır köpüklənir.
Unun ortasına yumurtanı, mayanı, südü, yağı, xamanı və duzu əlavə edirik.
Yumşaq xəmir yoğururuq.
Xəmir acısın deyə üstünə neylon çəkib, dəsmal qoyub, ədyalla bükürük.
2 saata xəmir acıyacaq.
Xəmiri 15 kündəyə bölürük.
Yuxa yayıb hər qatını yağlayırıq. İstəsəniz 7 bir 8 bir yağlayıb sonra kəsin ki, çox qalın olmasın.
Yuxaların hamısını yağladıqdan sonra xırda hissələrə bölürük.
Bükürük.
Hər birini 0,5 qalınlıqda yayırıq.

İçlik qoyuruq.
Yanlarını şəkərbura kimi bağlayırıq.
Tavaya yağ töküb hər tərəfli qızardırıq.
Hazır kökələrin üzərinə sumaq səpirik.
Nuş olsun!









Güllünün Ahmet Minquzzi üçün bəstələdiyi mahnını bu sənətçi oxuyacaq
Əlikram Bayramovun evində toy olacaq
Burak Özçivit Bakıya gəlir
Bahalısı da, 2 manatlığı da eyni işi görür, aldanmayın - Həkim
Orqanlara bənzəyən qidalar
Hamiləlik testinin səhv göstərdiyi saatlar açıqlandı
Üzə dolğu etdirənlərə xəbərdarlıq: Kor ola bilərsiniz
Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı
Xalq artisti Simarə İmanova nənə oldu
Meqanın atası ölüm ayağındadır
Şəbnəm özünə təmtəraqlı ad günü edəcək
Yatmazdan əvvəl bu çayı için - möcüzəvi FAYDALARI
Kimyəvi zəhər yükü ən yüksək olan meyvə və tərəvəzlər açıqlandı
Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"
Sinə xərçəngindən tam qurtulmaq mümkün deyil - Onkoloq