Şirvan qutabı (çudu)

Şirvan qutabı (çudu)Ərzaqlar: Şirvan qutabı (çudu)

Xəmir üçün:

1 kq un,

3 yumurta,

250 q kərə yağı,

1 st süd,

2 x.q xama,

1 ç.q quru maya,

1ç.q dolu duz

İçlik üçün:

Qiymə (Bax. Qiymənin hazırlanması) (Kartof püresi ya da ət ilə

kartof qarışıq içlik qoya bilərsiniz)

Yağlamaq üçün:

400 q kərə yağı

Qızartmaq üçün:

Bitki yağı

Üzünə səpmək üçün:

Sumax

Hazırlanması:

Xəmiri hazırlayaq. Südü qaba töküb ilıq qızdırırıq.

Şirvan qutabı (çudu)Yağı əridirik.

Şirvan qutabı (çudu)Mayanı su ya da süddə qarışdırırıq 5-10 dəqiqə qalır köpüklənir.

Şirvan qutabı (çudu)Unun ortasına yumurtanı, mayanı, südü, yağı, xamanı və duzu əlavə edirik.

Şirvan qutabı (çudu)Yumşaq xəmir yoğururuq.

Şirvan qutabı (çudu)Xəmir acısın deyə üstünə neylon çəkib, dəsmal qoyub, ədyalla bükürük.

Şirvan qutabı (çudu)2 saata xəmir acıyacaq.

Şirvan qutabı (çudu)Xəmiri 15 kündəyə bölürük.

Şirvan qutabı (çudu)Yuxa yayıb hər qatını yağlayırıq. İstəsəniz 7 bir 8 bir yağlayıb sonra kəsin ki, çox qalın olmasın.

Şirvan qutabı (çudu)Yuxaların hamısını yağladıqdan sonra xırda hissələrə bölürük.

Şirvan qutabı (çudu)Bükürük.

Şirvan qutabı (çudu)Hər birini 0,5 qalınlıqda yayırıq.

Şirvan qutabı (çudu)Şirvan qutabı (çudu)İçlik qoyuruq.

Şirvan qutabı (çudu)Yanlarını şəkərbura kimi bağlayırıq.

Şirvan qutabı (çudu)Tavaya yağ töküb hər tərəfli qızardırıq.

Şirvan qutabı (çudu)Hazır kökələrin üzərinə sumaq səpirik.

Şirvan qutabı (çudu)Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 8245   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

turlar.az

yay kolleksiyasi kosmetika mehsullari həkim məsləhəti kətələr seksi geyim elm haqqında atalar sözleri yaz salatlari kosmetika pehriz şebnem tovuzlu vətən xərçəng bürcü yemek reseptleri